Badminton Vereniging Almere

Afzien op de vrijwilligersdag

De kop van een vis is 6 cm. lang. Zijn staart is even lang als zijn kop en de helft van lichaam. Zijn lijf is de helft van zijn totale lengte. Hoe lang is deze vis?

Dit was een van de raadsels die de vrijwilligers kregen te verwerken tijdens de vrijwilligersdag. Om 11.00 waren er zo'n 30 mensen in de hal die zich, onder leiding van SportService Flevoland, gingen buigen over het onderwerp communicatie. Door middel van verschillende opdrachten kregen we in beeld wat de zwakke en sterke punten, de kansen en bedreigen van de vereniging zijn. Het was niet alleen de bedoeling ze te noemen, maar ook oplossingen bedenken.

Na de lunch gingen alle mensen op de pedalen en gingen we 'de Grote Natuurgebiedenroute' fietsen. Nou, groot was 'ie zeker! Onderweg nog hier en daar wat raadsels oplossen, liedjes bedenken en een karikatuur van een van de bestuursleden maken.

Rond 18:00 uur kwam iedereen met een rood hoofd weer binnendruppelen en stond er een biertje met Surinaamse roti klaar. Het team van Jeugdcommissie/Toernooicommissie behaalde de meeste punten en gingen er met de titel 'vrijwillger van het jaar 2006' vandoor. Er was een eervolle vermelding voor de recreanten die (als enige bijna) de hele route hebben gefietst. De wedstrijdcommissie had de meeste raadsels opgelost en de technische commissie kon het mooiste zingen. Een beetje achter bleven de sponsorcommissie/faciliteitencommissie. Na 700 meter haakte Henk Staats af met een lekke band en in Almere-Buiten ging Paul gelijk naar huis toen hij erlangs fietste. Dat zijn natuurlijk minpunten. Alhoewel je kinderen eten geven wel prioriteit heeft natuurlijk.

Ik vond het een hele leuke dag en eindig met de vraag: wie organiseert het volgend jaar?

Tot nu toe 14 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Aisha op 03-07-2006 om 20:40 uur

  Ik vond het erg gezellig. Thumbs up voor Mariska!
  Het brainstormen over de communicatie was zeker nuttig, en het fietsen was inderdaad afzien. Heb nog steeds pijn in mijn kont...
  Maar volgend jaar moet er zeker weer iets georganiseerd worden!
  Trouwens je bent wel vergeten te noemen dat de "winnaars" vals hebben gespeeld he door het internet te gaan raadplegen... :O

 2. ronald blok op 03-07-2006 om 22:30 uur

  Mariska, ik heb enorm genoten. De wegblijvers hebben ongelijk gekregen. Een zeer leuke, afwisselende, raadselachtige, verrassende, natuurlijke, zonnige, communicatieve, smakelijke, gezellige, goed georganiseerde, sportieve, creatieve maar vooral fantastische dag heb jij ons geboden.
  Bedankt voor de organisatie. Top :+

 3. Henk Staats op 04-07-2006 om 09:43 uur

  Ik vond het een bijzonder geslaagde dag. De dame van Sportservice deed het leuk en hield de vaart er in tijdens het onderwerp 'communicatie'. Mariska, je verdient een pluim voor de organisatie. Wel heb ik nog last van hete voeten van die zeven km teruglopen in die hitte.

 4. Tom van Groenigen op 04-07-2006 om 10:20 uur

  ik vond het geweldig zelfs het water was lekker in de hoge vaart.

 5. Stephan op 04-07-2006 om 10:28 uur

  Hey Aisha...ze vergeet ook te melden dat de wedstrijdcommissie een zeer groot deel van de fietstocht hebben overgeslagen (net iets meer dan 50% afgelegd). Dit in tegenstelling tot de toernooi/jeugdcommissie die bijna de hele route (95%) hebben volbracht! Overigens stond er nergens dat je geen internet mocht gebruiken :+

 6. Krijn op 04-07-2006 om 12:16 uur

  Wie heeft die informatie laten uitlekken? |:(

 7. Lida Staats op 04-07-2006 om 12:43 uur

  Oeps. De gecombineerde sponsor/kantine/ faciliteitenploeg heeft ook niet alle "kilometertjes" gereden. Reden: we waren onderweg al twee man kwijtgeraakt en daardoor moesten we teveel in de wind rijden. In een vroeg stadium haakte Henk S af met een lekke band en vlak voor het rustpunt waar Mariska en Hanneke ons opwachtten, raakten we onze kopman Paul L ook nog kwijt. Tja, toen hebben we maar de kortste weg naar de sporthal genomen. Overigens het was een schitterende route en het was een hele leuke dag. Zeker voor herhaling vatbaar.

 8. Aisha op 04-07-2006 om 12:51 uur

  @ stephan: ooh echt niet. Wij hebben zeker 90% van de route afgelegd! :@ :@ :@

 9. Mariska op 04-07-2006 om 14:31 uur

  Aisha,
  je neus groeit!

 10. Krijn op 04-07-2006 om 14:34 uur

  Ja Aisha, je hebt te veel bier gedronken :+

 11. Cock op 04-07-2006 om 15:18 uur

  Nee, nee, Aisha heeft gelijk, er is ons van te voren voorgespiegeld dat de route 27 km zou zijn en we hebben zeker deze afstand afgelegd. Mariska, het was een top-dag, heel erg bedankt voor de organisatie.

 12. Jos Wu op 04-07-2006 om 16:00 uur

  Hoi Mariska,
  Het was helemaal TOPPIE!
  BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT!

 13. Henk Mostert op 04-07-2006 om 21:30 uur

  Beste Mariska,

  Dat deze oude man, die nooit fietst, toch nog een dikke 40 km heeft gefietst geeft alleen maar aan hoe mooi de route was. De fourage uitstekend en teamspirit heel hoog. Ik heb echt genoten en wil aangeven dat het voor herhaling vatbaar is.
  Trouwens, het zere achterwerk viel mee.
  Toppie Mariska voor de organisatie.

 14. Mariska op 05-07-2006 om 22:58 uur

  @Henk,

  daar ben ik blij om. Was wel bezorgd om jouw achterwerk :7

Reageer op dit bericht (“Afzien op de vrijwilligersdag ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)