Badminton Vereniging Almere

Oefenwedstrijden Jeugd groot succes

Op zondag hebben de jeugdcompetitiespelers kunnen oefenen met de nieuwe spelregels en de puntentelling in een onderling duel.

Door het grote aantal jeugdteams was het mogelijk om de alle teams onderling tegen elkaar te laten spelen, waarbij we alle banen nodig hadden. De start nam even wat tijd in beslag omdat hier en daar nog wat geschoven moest worden maar uiteindelijk kon om 9.45 uur begonnen worden met de eerste wedstrijden. De nadruk lag hierbij op de nieuwe puntentelling. Door het ralley point systeem verlopen wedstrijden toch anders en zijn andere tactieken nodig. Ook de nieuwe spelregels waren met name bij het dubbelspel wat onwennig, want wie moest er nu toch iedere keer serveren? Ook dat je pas bij 11 punten wat mag gaan drinken, maar ook even wat aanwijzingen van je coach kon krijgen waren nieuw en belangrijk om te weten.

Kortom de oefenwedstrijden waren zeker nuttig. Ook bleek het prettig dat je met de spelers van het team kon kennis maken; met name voor de nieuwe competitiespelers. Na afloop was er een toelichting voor deze nieuwe spelers en zijn de mappen aan de teamcaptains uitgereikt alsmede de kokers met shuttles. Nogmaals wijzen wij op het belang dat de veren shuttles van tevoren geprepareerd worden zoals in de toelichting in de teammap staat beschreven.

Mochten er nog vragen zijn rondom de competitie dan kun je altijd contact zoeken met de competitiebegeleiders. Wij wensen jullie een heel plezierig competitieseizoen toe. De wedstrijden van vandaag gaven een goed beeld van de mooie wedstrijden die we in de komende weken kunnen verwachten.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 12-09-2006 om 17:09 uur

    Ook een prima initiatief en een goede opkomst. Wellicht is het handig om de nieuwe regels op te nemen in ons Competitieboekje, al sluit ik niet uit dat dit door samenstellers al bedacht is.

Reageer op dit bericht (“Oefenwedstrijden Jeugd groot succes ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)