Badminton Vereniging Almere

BC Amersfoort tegen Dekker Almere 5-3

Dekker Almere heeft zondagavond 22 oktober drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort. Een verzwakt Amersfoort weliswaar want Eric Pang en Yao Jie waren niet van de partij. Desondanks of juist dankzij dit feit werd het een leuke en spannende wedstrijd en van de acht partijen werden er vier in drie games werden beslist. Amersfoort trok daarbij driemaal aan het langste eind.

Dicky Palyama en Saber Afif wonnen in het mannendubbel de eerste game met 21-19 van Youri Lapré en Jeroen van Moorst. De tweede en de derde game waren in deze spannende pot echter voor het Almeerse duo met 15-21 en 16-21 en daarmede was het eerste punt binnen voor Dekker Almere. In het vrouwendubbel waren Lotte Bruil en Paulien van Dooremalen duidelijk sterker dat Wendy Slaats en Ilse Vaessen, getuige de uitslag van 21-12 en 21-9.

Dicky Palyama won zijn mannensingle volgens verwachting van Robert Kwee, maar toch niet eerder dan dat Kwee Palyama de eerste game afhandig had gemaakt (17-21, 21-12 en 21-7). Yvonne Sie won haar vrouwensingle ruim van Annemiek van der Kolk (17-21 en 9-21) en daarmede haalde Sie het tweede Almeerse punt binnen. Aangezien Ilse Vaessen haar vrouwensingle eveneens won van Kim Willemsen met de cijfers 18-21 en 5-21 stond Dekker Almere zelfs even met 2-3 voor in de wedstrijd. Saber Afif trok de stand echter weer recht door de mannen single te winnen van Tim Vaessen in een uiterst spannende en mooie partij (21-14, 19-21 en 21-16).

Lotte Bruil en Dicky Palyama waren in de mix te sterk voor Jeroen van Moorst en Yvonne SIe (21-14 en 21-5). In de andere mix van Paulien van Dooremalen en Joely Residay tegen Wendy Slaats en Youri Lapré was er nauwelijk sprake van enig krachtsverschil. In deze prachtige partij was de eerste game voor Amersfoort (21-15), de tweede game voor Dekker Almere (17-21) en in de derde game bleef het lang onzeker wie er zou winnen. Uiteindelijk waren Van Dooremalen en Residay de gelukkigsten en pakten de partij met 21-18.

Ondanks de voetbalwedstrijden op Talpa hadden zo'n 75 toeschouwers de weg naar de Juliana van Stolberglaan gevonden. Zij zullen er geen spijt van gehad hebben want het was een leuke wedstrijd.

Zie ook de foto's.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 27-10-2006 om 17:55 uur

    De foto's; http://www.bvalmere.nl/team-1/2006-2007/fotos/22-10-2006

  2. Henk Staats op 27-10-2006 om 19:13 uur

    Weer een mooie serie foto's Martin!

Reageer op dit bericht (“BC Amersfoort tegen Dekker Almere 5-3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)