Badminton Vereniging Almere

BVA jeugd neemt Zilvervloot met een gouden rand mee uit Hoorn

Afgelopen weekend werd er in Hoorn het Open Jeugdtoernooi van de plaatselijke badmintonvereniging HBV gespeeld. Onze vereniging was prominent aanwezig met een grote delegatie jeugspelers en -speelsters die qua grootte alleen werd overtroffen door de delegaties van de organiserende vereniging zelf en die van Swish uit Krommenie.

Onder 11:

Onder 13:

Onder 15:

Onder 17:

Ondanks dat het hier geen Junior Masters-toernooi betrof, was het gemiddelde nivo van de deelnemende kinderen zeer hoog te noemen. Veel kinderen speelden dit toernooi als voorbereiding op het RJK (Regionale Jeugd Kampioenschappen) in Aalsmeer op 18 en 19 November te Aalsmeer. Er werden zeer veel goede en spannende partijen afgewerkt waarbij er in alle leeftijdscategorieen goed en met volle inzet werd gespeeld. Er waren regelmatig lange en mooie rally's te bewonderen. Tijdens de partijen moedigden de kinderen elkaar hartstochtelijk aan en was het ook leuk te zien dat de de van Zijderveld kinderen en onze kinderen elkaar steunden en toejuichden. Op zondag waren Chris Vlaar en Ernst van Stenus gedurende een groot deel van de dag aanwezig om de kids bij te staan en daar waar nodig te voorzien van tactische aanwijzingen. Mede hierdoor werden er hier en daar toch wat extra punten gewonnen! Ook het goede coachingwerk van Roland Pereboom mag hierin niet onvermeld blijven.

Helaas was de opzet van het toernooi zodanig dat sommige kinderen zaterdagochtend rond 09:30 hun eerste wedstrijd moesten spelen en de finale pas op zondagavond om 19:00 uur. Ondanks het grote deelnemersveld en het feit dat er slechts 6 velden ter beschikking waren (waardoor een beetje warmlopen eigenlijk niet mogelijk was) slaagde de organisatie er toch in om alle partijen redelijk op tijd te laten starten. Uiteindelijk wisten onze kinderen na twee lange dagen de volgende finales te bereiken;

HE11

Ruben Wijnands; helaas redde Ruben het niet van zijn sterke tegenstander, mede doordat hij door zijn enkel ging. Ruben bleef echter doorvechten en mag trots zijn op zijn tweede plaats.

DD13

Quinty Honing en Amy van Stenus; tegen twee sterke speelsters van Swish konden zij het niet bolwerken. Niet onvermeld mag blijven dat Quinty nog maar 10 is en dat dit al de tweede keer is dat zij en Amy dit jaar in een DD13- en een keer in een DD11 finale stonden.

HD13

Fabian Pereboom en zijn partner Krishna Vyas van Van Zijderveld moesten het opnemen tegen twee grote en sterke spelers van Swish. Met subtiel spel en een groot spelinzicht waarbij geprobeeerd werd de lege plekken op het veld van de tegenstanders te vinden, moesten zij uiteindelijk toch de overwinning aan de Swish-spelers laten.

GD13

Jeroen Tiebout en Amy van Stenus: de allereerste keer dat zij samen in een mix mochten aantreden leverde meteen een finaleplaats op. Helaas hadden zij in de halve finale al hun beste spel laten zien en liep het mede daardoor in de finale niet echt lekker. Ondanks dat een zeer goede prestatie!

HE15

Pieter Jan Hoeve: PJ deed zijn stinkende best maar moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander, een JTC lid van Van Zijderveld. Dit ondanks dat PJ hartstochtelijk werd aangemoedigd door een grote schare vrouwelijke fans (!)

HD15

Pieter Jan Hoeve: PJ had een 'wanted' opgegeven en wist het met deze partner zowaar te brengen tot de finale die hij net niet kon winnen! Pure klasse!

DD17

Deborah van de Wal en Nikki van de Ven: deze finale werd een echte thriller! Een onvervalste 3-setter waarbij de laatste set nipt met 20-22 verloren ging! Zonde maar klasse gespeeld van deze twee A1 speelsters!

GD17

Nikki van der Ven en Thijs Maasen: tegen Kimberley Klijn en haar partner was daar eindelijk het eerste 'goud' voor BVAlmere! In een spannende en hoogstaande finale wisten Nikki en Thijs hun tegenstanders door goed en slim spel opzij te zetten en zo de eerste plaats veilig te stellen!

HD17

Thijs Maasen en zijn partner Rogier Folmer wisten deze finale op indrukwekkende wijze te winnen en Thijs wist zo het tweede 'goud' voor zichzelf binnen te slepen.

Dus na twee lange en slopende dagen was de buit: 2 x goud en 7 x zilver! Een zilvervloot met een dikke gouden rand!

Zie ook de foto's.

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Otto op 24-10-2006 om 16:18 uur

  Voor een leuke sfeertekening van het toernooi, uitgebreide finaleverslagen en (veeeel) leuke foto's: zie http://www.hoornse-bv.nl/

 2. Rico op 24-10-2006 om 18:03 uur

  Leuk verslag!!
  Alle spelers van Almere bedankt voor jullie deelname, het was weer reuze gezellig dat jullie er waren! Iedereen gefeliciteerd met de prijzen en met name natuurlijk Thijs en Nikki, klasse gespeeld!
  Tot volgend jaar!

 3. jeroen op 24-10-2006 om 20:42 uur

  leuk bericht
  (ik deed ook mee)
  allemaal goed gespeeld :<strong> :</strong> :* :P

 4. Rico op 24-10-2006 om 23:06 uur

  Jaah Jeroen, sprak die man jouw naam even mooi uit he; Tieboet :P

 5. Pieter Jan op 25-10-2006 om 14:26 uur

  Het was een heel leuk en gezellig toernooi! ;)

 6. Pieter Jan op 25-10-2006 om 14:33 uur

  Ook met de mensen van van Zijderveld. ;)

 7. ernst op 25-10-2006 om 14:36 uur

  Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd met jullie resultaten. De Sporttechnische commissie was aangenaam verrast met zoveel "Almeerders"in de diverse finalerondes.
  Het niveau was erg goed, in sommige partijen zelfs bloedstollend. Ik denk bv aan de partij Sarina tegen Nikkie H.
  Hoe spannend kan je het maken? Fantastische pot. Goed gespeeld meiden. Op naar de volgende toernooi.

  Groetjes,
  Ernst

 8. Henk Staats op 26-10-2006 om 08:33 uur

  Excuses voor mijn ietwat late reactie, maar ik vertoefde een paar dagen op de hei.
  Namens het bestuur van harte gefeliciteerd met de mooie prestaties in Hoorn. Prima de luxe zullen we maar zeggen!
  Op naar de Junior Masterstoernooien!

Reageer op dit bericht (“BVA jeugd neemt Zilvervloot met een gouden rand mee uit Hoorn ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)