Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere ongelukkig tegen BC Smashing

Een bekende voetbalcoach zei ooit eens, dat een aantal journalisten scorebordjournalistiek bedreven. Wel als we naar de uitslag Dekker Almere tegen BC Smashing kijken, een 1-7 overwinning voor Smashing, slaat de schrik een aantal supporters wellicht om het hart, maar daar is in feite geen reden toe. De uitslag staat, daar is niets aan te veranderen en de overwinning is op zich verdiend, maar de uitslag doet geen recht aan de onderlinge krachtsverhoudingen. In feite waren in vrijwel alle partijen de spelers aan elkaar gewaagd. De doorslag geeft wellicht het feit dat Smashing beschikt over twee zeer ervaren rotten, Brenda Beenhakker en Gerben Bruijstens.

Het herendubbel werd gewonnen.

Het mannendubbel van Youri Lapré en Jeroen van Moorst tegen Stephen van Houtem en Gijs van Heijster gaf de 150 toeschouwers in Sportcomplex De Toekomstgroep onmiddellijk waar voor hun geld, en dan te bedenken dat de toegang nota bene gratis is. Een spannende partij die met 22-20 en 21-18 in het voordeel werd beslist van Dekker Almere. Even leek het er op dat ook het vrouwendubbel van Ilse Vaessen en Wendy Slaats voor een verrassing zou zorgen tegen Brenda Beenhakker en Rachel Geertsen. De eerste game was weliswaar met 9-21 voor Smashing, maar de tweede was met 21-19 voor de Almeerse dames. De derde game werd uiteindelijk met 15-21 beslist in het voordeel van Beenhakker en Geertsen.

Tim Vaessen trof Leon Nottelman in het mannenenkel. Met 13-21 en 17-21 pakte Nottelman de winst. Robert Kwee redde het net niet tegen Gerben Bruijstens. Kwee zat er in de mooie partij op het beslissende moment een paar millimeter naast (22-24 en 17-21).

Dat Ilse Vaessen het moelijk zou krijgen tegen Brenda Beenhakker in de vrouwensingle, kan een ieder begrijpen, ondanks het feit dat Vaessen de laatste weken duidelijk progressie maakt in haar spel. Het werd 15-21 en 6-21 voor Beenhakker.

Vervolgens bracht Dekker Almere via de IBAN uit Indonesië een nieuwe dame, Elvina Surjana tegen Patty Stolzenbach. Stolzenbach liet zich echter niet verrassen door Surjana, bleef kalm en won met 10-21 en 15-21 van Surjana, die overigens wel liet zien, heel goed te kunnen badmintonnen en daar gaat Almere nog veel plezier aan beleven.

In de mixen speelde Youri Lapré en Wendy Slaats tegen Nottelman en Ilse Bakker. De eerste game werd met 19-21 gewonnen door het Dekker Almere duo, de tweede ging met 15-21 naar Bakker en Nottelman en met 17-21 pakten zij ook de derde game. Jeroen van Moorst en Yvonne Sie speelden hun mix tegen Bruijstens en Stolzenbach. Saillant detail in deze mix het feit dat Van Moorst en Sie in feite tegen hun Papendalse leermeester van de Nationale selectie, Bruijstens speelden. Toch wonnen de youngsters brutaalweg de eerste game met 21-15, om vervolgens de tweede en de derde game in te leveren bij Bruijstens en Stolzenbach met tweemaal 18-21.

Ondanks de 1-7 nederlaag hebben de toeschouwers zich geen moment verveeld in Sportcomplex De Toekomstgroep. Prima wedstrijden met de sportiviteit hoog in het vaandel.

Op 22 oktober 2006 om 19.00 uuur speelt Dekker Almere de volgende wedstrijd uit tegen BC Amersfoort. Ook dan kunnen de spelers Uw support gebruiken.

Bekijk de foto's.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Rolf op 08-10-2006 om 15:38 uur

  Ik meen hier ooit ergens gelezen te hebben dat BV Almere top-liga te willde spelen met eigen 'kweek'. Toch verassend dat er dan opeens een 'import' speler op de baan voor verschijnt.
  Of zit ik er helemaal naast?

 2. Donovan op 08-10-2006 om 17:57 uur

  Eigen kweek zijn op dit moment alleen Jeroen en Vonny, is natuurlijk niet slecht. Maar men ziet dat de aansluiting van jeugd naar senioren nog niet vanuit eigen kweek komt. Met de nieuwe trainer en naar mijn idee weer veel nieuwe sparringsmogelijkheden komt dat wel goed. Stefan is goed op weg, en wie weet staat hij ook in het eerste te spelen. Naar mijn idee staat er binnen 5 a 6 jaar weer een BVA team. Zonder import. Anyway, kijk ik zo nu en dan nog op de site van bva , ik hoop dat nieuwe trainer zich realiseert dat de hollanders geen chinezen zijn. ;) Groetjes Don

 3. Johan en Marian Haages op 08-10-2006 om 18:14 uur

  Wij zijn supporters op afstand. Natuurlijk is dit verlies zuur na die fantastische dubbeloverwinning van vorig weekend. In de voetbalwereld wordt na een dergelijk verlies opgemerkt: "ook dat is voetbal". In dit geval kan worden volstaan met "ook dat is badminton". Gisteravond leidde Oranje twee punten verlies bij een zeer goed gespeelde wedstrijd. Zestien miljoen bondcoaches hebben hiernaar twee jaar snakkend uitgekeken. Dekker Almere speelde gisteravond (gezien het verslag van de voorzitter) ook een fantastische wedstrijd doch verspeelde het team ook punten.
  Toch willen wij in dit geval adviseren: laat de koppies niet hangen en zo zuur als dit weekend was, ga door met opgeheven hoofd en positieve inzet want het BBL seizoen is nog lang. De doelstelling "handhaving in de BBL" is echt nog niet verloren.

 4. Krijn op 11-10-2006 om 11:40 uur

  De foto's staan online; http://www.bvalmere.nl/team-1/2006-2007/fotos/07-10-2006

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere ongelukkig tegen BC Smashing ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)