Badminton Vereniging Almere

Nationale Chinese Jeugdselectie in Almere

De Nationale Chinese Jeugdselectie onder 19 jaar doet Almere aan. De IBAN heeft het voor elkaar gekregen dat deze wereldtoppers in de dop op vrijdag 20 oktober 2006 naar Sportcomplex De Toekomstgroep komen. Samen met de IBAN-studenten zal er van 15.00 tot 17.00 uur een training worden afgewikkeld. Aansluitend zal er een oefeninterland plaatsvinden tussen de nationale selectie van China en Nederland.

De oefeninterland zal gehouden worden ook op vrijdag de 20ste oktober van 17.00 tot 20.00 uur in Sportcomplex De Toekomstgroep. De oefeninterland kan gezien worden als een voorbereiding op de wereldkampioenschappen die begin november worden gehouden in Zuid-Korea. Onder de deelnemers aan dit jeugdwereldkampioenschap ook onze eigen Stephan Branderhorst die vanzelfsprekend ook in de oefeninterland van de partij zal zijn.

Een ieder die een badmintonkijkje wil nemen is van harte welkom op vrijdag 20 oktober 2006 in Sportcomplex De Toekomstgroep. De toegang is gratis!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. paul leenders op 11-10-2006 om 10:58 uur

  even ter aanvulling: het gaat niet om een interland (mag niet volgens IBF Regels) maar om TEST MATCHES; de leeftijdscategorie is U17; de match begint om 18:00 uur.
  Chinese selectie bestaat uit de heren: Zhan Long HE 2006 U17 Chinameisterschaft 1 st.,Shang Huan HE 2006 U16 Chinameisterschaft 1 st.,Wang Zhengming HE 2006 U16 Chinameisterschaft 2 st.en
  Shi Yang HE 2006 U16 Chinameisterschaft 3 st.
  Daarnaast komen de volgende dames in actie:
  Wang Shiyin DE 2006 U16 Chinameisterschaft 1 st.,
  Lui Xin DE 2006 U16 Chinameisterschaft 2 st,
  Lin Miao DE 2006 U16 Chinameisterschaft 3 st,en
  Chen Dan DE 2006 U16 Chinameisterschaft 4 st

  Genoeg kwaliteit aanwezig dus om er een prachtige wedstrijd van te maken tegen het keurkorps van Gerben Bruijstens.
  Ook TV en andere media aandacht is / wordt geregeld

 2. Raymond H. op 14-10-2006 om 08:45 uur

  http://www.badmintoncentral.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=281&Itemid=2

  Badmintoncentraal.nl schrijft:

  De NBB heeft de onmoeting tussen de Nederlandse en de Chinese jeugdselectie afgeblazen. De Chinese jeugd zal toch komen en met de IBAN (Badminton Academie) spelers trainen en spelen. Een ieder die de training en/of wedstrijden wil komen bekijken blijft natuurlijk welkom, deze zijn te bekijken op 20 oktober in Almere.

  Een gemist kans voor het Nederlands badminton? Uit de brief van bondstrainer Gerben Bruystens aan het IBAN blijkt dat het voor de bond onduidelijk is welke Chinese selectie (nationaal of provinciaal) er naar Nederland komt, en om welke leeftijds-categorie het gaat. Verder wordt vermeld dat voorafgaand aan dit soort ontmoetingen contact moet plaats vinden tussen de beide nationale bonden. Reden voor Bruystens en technisch directeur Martijn van Dooremalen om af te zien van de "oefeninterland". Met de genoemde redenen in het achterhoofd wordt door de bond de voorkeur gegeven aan de ingeplande trainingen als voorbereiding op het WK junioren.

 3. Krijn op 14-10-2006 om 14:05 uur

  Raymond; het nieuwsbericht op deze site staat klaar voor publicatie ;)

 4. Krijn op 14-10-2006 om 14:12 uur

  http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/1025 dus.

Reageer op dit bericht (“Nationale Chinese Jeugdselectie in Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)