Badminton Vereniging Almere

Stephan op het WJK; de reis

Stephan Branderhorst verblijft momenteel in Korea, waar hij deel neemt aan het WK voor Junioren. Stephan zal ons regelmatig op de hoogte houden van zijn belevingen daar. Vandaag het eerste verslag van Stephan, over de reis en zijn aankomst in Incheon.

Maandag 30 oktober, 09.00 uur

Ik ben gisteren op zondag 29 oktober aangekomen op het vliegveld in Korea: Incheon vlakbij Seoul. Het was een lange reis waardoor sommige spelers zich na de reis ook helemaal niet lekker voelde.
We hebben nog een uur in de auto gezeten voordat we om ongeveer 3 uur in het hotel aankwamen.
Belangrijk is dat we zo snel mogelijk van onze jetlag afkomen voordat het toernooi begint, zodat we fit op de baan kunnen verschijnen. We mochten eenmaal in het hotel aangekomen dan ook maar 2 uurtjes slapen zodat we niet de komende dagen teveel 's nachts wakker worden.
Na deze heerlijke 2 uurtjes gingen we met onze hardloopspullen naar beneden om het zware gevoel uit de benen weg te lopen. Het was een beetje raar om door zo'n toch wel drukke stad te gaan joggen, iedereen keek ons dan ook achterna.
Na het joggen hebben we wat drinken gehaald voor de komende dagen en zijn daarna een restaurant gaan zoeken voor het avondeten. We zijn met de metro naar het centrum gegaan waar we in een kip restaurant hebben gegeten.
Wat opvalt is, is dat heel weinig mensen hier engels kunnen, ook in het hotel waar toch regelmatig europeanen moeten komen kunnen de mensen bijna geen woord engels. Het was dus een hele klus om voor 8 mensen het juiste eten te bestellen.

Vanochtend moesten wij om 8 uur bij het ontbijt staan. Allemaal nog een klein beetje moe van de jetlag, de meeste waren 's nachts ook nog een wakker geweest, maar ik zelf sliep meteen door door het weininge slapen tijdens de reis.
We zijn het eerste land dat aan is gekomen van de landen die in dit hotel slapen. Zover ik weet is alleen Canada al in Korea. Over een uurtje gaan we ergens in een oefen hal trainen met de ploeg, daarna hebben we waarschijnlijk het grootste deel van de dag voor onszelf.

Ik hoop dat ik de komende weken nog een paar keer een stukje kan schrijven voor de website.

Groetjes,
Stephan

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 30-10-2006 om 14:30 uur

    Beste Stephan,

    Het zou bijzonder leuk zijn als je er in slaagt om ons op de hoogte te houden. Ik zal het in ieder geval met aandacht lezen. Doe je best daar in Zuid Korea en we duimen voor je.

Reageer op dit bericht (“Stephan op het WJK; de reis ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)