Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Een groot deel van de vereniging is op dit moment besmet met het wedstrijdvirus. Totaal 19 seniorenteams en 22 jeugdteams van onze vereniging doen mee aan de door de NBB georganiseerde landelijke en regiocompetitie. Vrijwel ieder team heeft inmiddels al weer twee wedstrijden gespeeld en Dekker Almere, team 1 heeft er al drie gespeeld omdat er afgelopen weekend sprake was van een zogenoemd dubbelweekend. Kon de uitslag van de eerste uitwedstrijd tegen Van Zijderveld nadrukkelijk beter, de uitslagen thuis in Sportcomplex De Toekomstgroep tegen Invictus en Victoria logen er niet om.

Zowel Invictus als Victoria kregen klop van Dekker Almere met de cijfers 8-0, hetgeen als historisch mag worden beschouwd in het bestaan van onze vereniging. De spelers van Yunyong Wu, Chris Vlaar, Maria Zaal en Ernst van Stenus hebben het zonder meer heel goed gedaan. Ernst groeit in zijn rol als manager van Dekker Almere. Het valt niet mee voor hem, want naast het feit dat hij voorzitter is van de Sporttechnische Commissie is hij ook manager van Dekker Almere en moet hij ons Cock van Puffelen ‘doen vergeten’. Jos Wu assisteert Ernst op de speelavonden zelf en neemt Ernst ‘het microfoonwerk’ uit handen. Zijn we weer heel blij mee. Cock zien we overigens in de thuiswedstrijd tegen Smashing weer even terug bij Dekker Almere. Cock neemt een aantal zaken over van Ernst die een zakenreis heeft naar Berlijn. Ik acht het grote klasse van Cock om Ernst en de vereniging op deze wijze te helpen.

Een compliment verdienen ook de wedstrijdcommissie en de jeugdcommissie. Ga er maar eens aan staan om voor zoveel teams alles in goede banen te leiden en dan bovendien zoveel informatie te verschaffen als gebeurd is op onze site en het competitieboekje. Klasse! Spelers en ouders van spelers mogen daar best eens bij stil staan.

Het doet het bestuur goed dat er heel positief is gereageerd op de nieuwe trainers binnen de vereniging. Ernst komt de eer toe heel adequaat vier zeer bekwame trainers te hebben aangetrokken, Yunyong Wu, Emmy Vlaar, Suzanne Mulkens en Bas van Os doen het zonder meer goed!

Eén dezer weken praten we opnieuw met de Nederlandse Badminton Bond over het organiseren van een wekelijkse NBB-training in Sportcomplex De Toekomstgroep en hopen we dit af te kunnen ronden. Ook de samenwerking met de IBAN verloopt uitstekend. Eén van de deelneemsters aan de IBAN-opleiding, de uit Indonesië afkomstige Elvina Surjana, heeft er voor gekozen om competitie te gaan spelen bij de vereniging. Zij is een prima versterking voor de landelijke teams, want mede als gevolg van een aantal blessures, kwamen we even knijp te zitten. Voorts is het wachten nog op de formele toestemming van de IND. Dan kunnen we de Chinese deelnemers, Liu Cao, Rong Lu en Yue Wen, welkom heten bij de IBAN. Lu en Wen gaan vervolgens competitie spelen bij de vereniging. Wij hopen dat het één dezer dagen rondkomt.

In mijn vorige column heb ik aangegeven, dat er nog een aantal vrijwilligervacatures moet worden vervuld. Silvia Walberg vervult inmiddels de vacature van secretaris bij de Sponsorcommissie en Paul Leenders en mijn persoon zijn daar zeer verheugd over. Henk Mostert is bepaald nog niet verheugd, want nog altijd is hij op zoek naar een aantal barvrijwilligers. Het kan toch niet zo zijn dat binnen onze vereniging niet iemand te vinden is die eens in de vier weken een bardienst wil draaien. Van achter de bar leer je een ieder eens van de andere kant kennen en dat is een ervaring die U niet zou moeten willen missen.

Zelf ben ik nog niet aan spelen toegekomen. Ik heb last van zeer hoge bloeddruk en hartritmestoornissen, en inmiddels ben ik tweemaal ‘chemisch gereset’. Het is even een zoektocht geweest naar de juiste medicijnen en ik heb mij daarbij, eufemistisch uitgedrukt, bepaald niet comfortabel gevoeld, maar nu gaat het beter. Hoe kom ik er aan? Tja, het tweede kwartaal 2006 was nu niet bepaald een leuke periode om bestuurslid te zijn, en zeker niet om voorzitter te zijn. Maar goed, de cardioloog heeft mij gezegd dat ik het binnenkort weer eens 20 minuten mag proberen, maar beslist niet tegen Yunyong Wu mag spelen. Maar dat was ik ook niet van plan. Ik ken mijn plaats.

Henk Staats

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 02-10-2006 om 18:59 uur

    "Van achter de bar leer je een ieder eens van de andere kant kennen" - Ik heb er inderdaad nog steeds spijt van dat ik één keer in de maand op de vrijdagavond bij die recreanten sta! ;)

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)