Badminton Vereniging Almere

Goede resultaten voor BVA jeugd op Regionale Jeugdkampioenschappen

In de Florahal te Aalsmeer werden afgelopen weekend de Regionale Jeugdkampioenschappen afgewerkt voor de regio Noord-Holland. Het RJK is één van de toernooien in het zgn. Junior Mastercircuit: in de enkels U11, U13 en U15 konden er dus punten worden verzameld voor de individuele Junior Master ranglijsten. In totaal hadden ongeveer 160 kinderen zich ingeschreven voor de verschillende onderdelen.

Gelukkig werd het toernooi op de zaterdag in twee hallen gespeeld en had de organisator, de Nederlandse Badminton Bond, daardoor de beschikking over 17 banen. Hierdoor was er sprake van een toernooi met een strak schema dat soepel verliep waardoor er tussen de verschillende partijen niet al te lang gewacht hoefde te worden. De NBB heeft dit toernooi aangegrepen om het 75-jarige bestaan van de bond luister bij te zetten door allerlei activiteiten te organiseren. Zo stond de hele zaterdag een disco te draaien in het gezellige café en konden er spelletjes worden gedaan in de middag. Verder konden kinderen deelnemen aan clinics en waren er demonstratiewedstrijden door Big Boss Liga spelers. Alle kinderen kregen een tas aangeboden met een T-shirt en andere kadootjes en ook konden zij genieten van een speciaal NBB jubileummenu (patat, frikandel/kroket met limonade) voor de ludieke prijs van 75 Eurocent.

Voor de kinderen uit onze Top Junior groepen A, B en C was dit een verplicht toernooi maar daarnaast hadden ook een aantal andere van onze jeugdleden zich aangemeld.

Van onze vereniging hebben uiteindelijk 31 kinderen meegedaan aan dit toernooi waar ook zo’n beetje alle toppers uit de regio aanwezig waren. Ter illustratie: BV van Zijderveld nam deel met 25 kinderen waarvan 19 ook bondstraining krijgen en daarvan zijn 7 weer lid van een nationale jeugdselectie. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat het podium in de verschillende categorieën een hoog ‘van Zijderveld gehalte’ had.

Ondanks de vaak grote krachtverschillen werden er heel goede prestaties geleverd. Door het sterke deelnemersveld was het voor veel van onze kinderen al een hele opgave de poule door te komen. Toch is dit velen gelukt ook al strandden daarna de meeste weer in de kwart- of halve finale. We moeten de resultaten echter wel in het juiste perspectief zien. Wat we afgelopen weekend in Aalsmeer hebben gezien stemt ons wel hoopvol. Vooral in de jongere leeftijdscategorieën werden er goede resultaten behaald maar ook bij de oudere kinderen werd er zeer goed gespeeld. Goed was o.a. het optreden van Nikki van de Ven en Deborah van de Wal die in de DD17 in één poule zaten met Sanne Berkelmans/Stephanie Tseng en Tiffany Beetz/Tessa Putters (hoe kun je drie koppels van één en dezelfde vereniging in één poule zetten?). Nikki en Deborah wisten beide damesduo’s te verslaan waarna ze in de halve finale moesten buigen voor Monique Slaman en haar partner Sophie Essen. De DD17 werd uiteindelijk gewonnen door het als eerste geplaatste koppel Selena Piek/Iris Tabeling. Zonder de andere kinderen tekort te willen doen is ook het optreden van b.v. Malou/Ricardo, Nikkie/Nienke, Jeroen/Fabian en Quinty/Amy het vermelden waard. Zij hebben verschillende goede partijen gespeeld tegen sterke tegenstanders.

Het gaat te ver hier verslag proberen te doen van alle finales maar absolute hoogtepunt was de overwinning die Ruben Wijnands wist te behalen in de finale heren-enkel onder 11. Ruben kwam in de halve finale door soepeltjes zijn poulewedstrijden te winnen. In de halve finale ontmoette Ruben zijn grote concurrent (maar ook zijn dikke maat) Mitch de Swaan van Van Zijderveld. Waar Ruben tijdens het laatste Hoornse BV jeugdtoernooi in de finale nog verloor van Mitch, zo trok hij ditmaal in twee sets (21-14/21-11) aan het langste eind. In de finale wachtte Roy Mulder. Aangemoedigd door veel Almeerse kinderen en ouders wist Ruben vanaf het begin deze wedstrijd naar zijn hand te zetten. Volgens ons had Roy ook niet in de gaten dat Ruben linkshandig is want hij bleef de shuttles consequent op Rubens forehand spelen. Mede hierdoor kon Ruben kwistig strooien met listige dropshots, strakke clears en krachtige smashes. Einduitslag 21-13/21-11 !!! Hieronder volgen de voornaamste resultaten van onze kinderen:

HE11: Ruben Wijnands 1e plaats
GD11: Quinty Honing/Mitch de Swaan 2e plaats
HD13: Jeroen Tiebout/Fabian Pereboom 3/4e plaats
DD13: Quinty Honing/Amy van Stenus 3/4 e plaats
GD13: Fabian Pereboom/Raquel Humphris 2e plaats
HD15: Pieter Jan Hoeve/Daan Peters 3e plaats
DD15: Nienke Berkelmans/Nikkie Hosseinnia 3/4e plaats
GD15: Malou Heijmans/Ricardo Honing 3/4e plaats
DE17: Monique Slaman 3/4e plaats
DD17: Nikki van de Ven/Deborah van de Wal 3/4e plaats
GD19: Evelyn Wu/Rick Baak 2e plaats

Voor alle einduitslagen verwijzen we jullie graag naar www.toernooi.nl en de foto’s volgen z.s.m.

We hopen dat er op het volgende toernooi van BV ’t Vennewater te Heiloo (27-28-29 December) ook weer zoveel BVA kinderen meedoen.

Tot nu toe 12 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Paul op 21-11-2006 om 12:40 uur

  Inderdaad een goede organisatie en spannende wedstrijden.
  Iedereen van harte gefeliciteerd met het behaalde succes.

  Note: Jammer dat er op zondag geen trainers/coaches (tijdig) aanwezig waren om "onze kinderen uit de Top Junior A, B en C" bij te staan (muv Eddy ... maar die heeft ook maar 1 lijf). Ieder kind is belangrijk en ook bij verlies hebben zij recht op - en baat bij - een professioneel advies om inzicht te krijgen in het hoe, wat en waar. Voor volgende meerdaagse toernooien is er in ieder geval voldoende tijd voorhanden om op beide dagen voor begeleiding/coaching te zorgen ... toch?

 2. paula op 21-11-2006 om 13:53 uur

  Ik ben het eens met Paul. Ruben moest zondag om 9.30 de halve finale spelen tegen Mitch. De vorige keer had hij van hem verloren in Hoorn dus Ruben was best nerveus. Wij zaten daar als enige tussen vooral het wit van Van Zijderveld.
  Eddy was er gelukkig wel toen Ruben de finale moest spelen. Maar er was nog een mazzeltje voor Ruben; ex-trainer Roy Calbo liep er rond en heeft Ruben gecoacht. Roy onze dank hiervoor!

 3. otto op 21-11-2006 om 14:19 uur

  Beste Paul (T?),
  Eddy geeft Top junior training op de zaterdag en was zaterdag en zondag aanwezig als TJ coach (en als vader natuurlijk). Eddy was overigens ook bezig Ruben te coachen tijdens zijn finalepartij....
  In een ideale wereld zouden we op de zaterdag 4 coaches aanwezig hebben om onze 31 kinderen te coachen en op zondagochtend vanaf 09:00 met twee voor de laatste kinderen. Je zult het met me eens zijn dat dat niet reeel is: persoonlijk ben ik blij dat er nu eindelijk coaches meekomen want dat was in het verleden zeker geen vanzelfsprekendheid.

 4. Paul op 21-11-2006 om 15:07 uur

  @Otto: mijn persoonlijke mening is geen kritiek, maar eerder een positieve bijdrage aan de verdere opbouw, vorming en succes van de Top Junior.

  Een korte reactie (een evaluatie gesprek - misschien wel tijdens een tussentijdse bijeenkomst met ouders wiens kinderen in de Top Junior zitten? - kunnen we altijd op een ander tijdstip en niet via de website voort te zetten, vind je ook niet?)


  1) Aan ons (ouders) is medewerking gevraagd en een inspanning te doen voor het succesvol zijn/worden van de "top junior" .... en je zal het met me eens zijn dat die inspanning van beiden kanten moet komen.

  2) Vwb aanwezigheid trainers/coaches: zaterdag waren er 5 trainers/coaches aanwezig, op zondagmorgen niet 1!. Eddy was in eerste instantie aanwezig als "vader" en het feit dat hij Ruben tijdens zijn finalepartij gecoached heeft is alleen maar prachtig, toch?

  3) Vwb reëel zijn: er zijn inderdaad (eindelijk) coaches meegekomen en Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Echter een betere planning voor de toekomst is wenselijk. Wij ouders hebben ons ook in allerlei bochten moeten wringen om e.e.a. op korte termijn te regelen en ervoor te zorgen dat onze kinderen mee konden doen en "tijdig" aanwezig waren.

  4) Zoals je schrijft aan het begin van de 3e paragraaf: " Voor de kinderen uit onze Top Junior groepen A, B en C was dit een verplicht toernooi" ....

  Mijns inziens mogen wij dus als ouders ook verwachten dat de verplichtingen vanuit de andere kant nagekomen worden, toch? Niet half, maar helemaal ...

  Ik heb geconstateerd en vind derhalve de opmerking mbt onze verwachting t.a.v. begeleiding geheel terecht.

  Nogmaals, dit is mijn persoonlijke mening en ik zie dit dan ook alleen maar als positieve bijdrage aan de verdere opbouw, vorming en succes van de Top Junior.

 5. otto op 21-11-2006 om 15:46 uur

  Paul, bedankt voor je uitgebreide reactie: ik kan me er helemaal in vinden. Ik zag je eerste reactie niet als kritiek maar had de onbedwingbare behoefte om e.e.a. nader toe te lichten. Zie je zo in Amstelveen.....

 6. jeroen op 21-11-2006 om 22:49 uur

  De Paul hierboven is niet Paul T(iebout), vader van Jeroen. Welke Paul het wel is weet ik niet.

  Uiteraard is het wenselijk om zo veel mogelijk - naar rato van het aantal aanwezige kinderen op een toernooi - kwalitatieve trainers bij de toernooien te laten ondersteunen; ik was uberhaupt al blij met de aanwezigheid van BVA-trainers.

 7. Leonie Hoeve op 22-11-2006 om 09:04 uur

  Welke Jeroen ben jij? ;)

 8. Janine Pereboom op 22-11-2006 om 09:12 uur

  En welke Paul is het dan wel? :)

 9. Krijn op 22-11-2006 om 09:53 uur

  Déjà vu, gaan we nou weer normaal verder? :)

 10. Monique Berns op 22-11-2006 om 12:47 uur

  Otto,

  Je vergeet nog enkele spelers te noemen. In de herendubbel onder 19 hebben Joost Berkelmans en Robert Terpstra een niet onverdienstelijke 2e plaats behaald.

 11. otto op 22-11-2006 om 13:07 uur

  Monique, je hebt helemaal gelijk, mijn excuses aan Joost en Robert! En ik er ben er achter gekomen dat er nog twee kanjers in de prijzen zijn beland: Koen Odijk en Mark Verschoor zijn ook 2e geworden in de gemengde dubbelspelen onder 11 (niet te verwarren met de mix-dubbel).
  Alle winnaars en niet winnaars: klasse gespeeld!

 12. Krijn op 22-11-2006 om 13:39 uur

  @Otto; je weet hoe je de tabel kunt aanpassen ;)

Reageer op dit bericht (“Goede resultaten voor BVA jeugd op Regionale Jeugdkampioenschappen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)