Badminton Vereniging Almere

Smouter strikes again!

In het weekend van 4 en 5 november ’06, speelde Marcel Smouter zijn tweede toernooi van de NBB in Brunssum. Zijn eerste toernooi had hij glansrijk afgesloten met de eerste prijs herenenkel B. Een nieuwe ster aan het firmament die niemand nog kende in rollend badmintonland. Dit tweede toernooi was dus een echte testcase, want ze waren nu gewaarschuwd.

Zaterdag begon Marcel zijn herenenkelspel in de B met een 1-0 achterstand in sets, tot zijn verrassing speelde deze vereniging met een snellere shuttle als BVA. Marcel had hierdoor moeite om zijn oude vorm terug te vinden. Na een spannende tweede set die Marcel winnend afsloot, ging de derde set al beter. Een 2-1 overwinning was het resultaat. Zijn tweede partij in de herenenkel B won hij al makkelijker met 2-0.

De overnachting was in het sporthotel in Sittard. Marcel merkte toen goed hoe zwaar deze dag was geweest. Met één oog open probeerde Marcel de gesprekken te volgen en besloot om vroeg te gaan slapen.

De volgende dag was de tijd voor de herendubbel B die hij samenspeelde met Hans Macdaniël van de vereniging Redeos uit Delft. Hans heeft jaren lange ervaring in het rolstoelbadminton en is Nederlands kampioen geweest in de mix B. Dit leek een goede partner voor Marcel. Hun eerste partij werd een makkelijke overwinning met 2-0. Toch bleek toen al dat Marcel de kar moest trekken. Tijdens de partij werden de tegenstanders gecoached door het publiek die zich verder ook bemoeide met een aantal dubieuze Cals. De sfeer werd grimmiger en de heren van de A-poule gingen zich er mee bemoeien. Die zagen Marcel als een grote bedreiging.

Daarna was de herendubbel partij in de A-poule aan de beurt. Op dat moment kreeg Hans een geestelijke breakdown. Hij had slecht nieuws ontvangen en kon zich totaal niet meer motiveren voor de komende partijen. Marcel heeft geprobeerd om hem daar doorheen te coachen, wat met vlagen lukte. Ze verloren hun partijen terwijl Marcel achteraf zei dat als ze beiden naar behoren hadden gespeeld, dat ze dan waarschijnlijk derde in de poule hadden kunnen worden. Dit belooft wat voor volgend seizoen.

Terugkijkend op het toernooi kunnen we concluderen dat de extra trainingen die Marcel en ik krijgen van Rene Jonker en Hans Oudijk, nu al resultaat geeft. Ook op de zaterdag worden we goed begeleid door Tom en Jeroen. Verder wees Ernst van Stenus mij terecht op het ontbreken van een coach voor Marcel tijdens zijn toernooi. Dit pakken wij op naar het volgende toernooi.

In deze samenstelling en de goede sportcultuur van BVA is “the sky the limit”!

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. ernst op 13-11-2006 om 09:37 uur

  He die Marcel,

  Ga zo door , ze weten echt wel waar je staat. En inderdaad Steven, als jullie elkaar goed blijven coachen, staat er niets meer in de weg (behalve als jullie tegenover elkaar staan).

 2. Inge van Groenigen op 13-11-2006 om 21:56 uur

  Okay Marcel.
  Je gaat als een speer! Succes straks in Tilburg.
  En jij ook Steven, zet hem op.

 3. tom op 14-11-2006 om 10:30 uur

  goed zo

  16 december in tilburg ook op de 1ste dan ga volgen seizoon wel in a pool. :9~

 4. René Jonker op 21-11-2006 om 23:42 uur

  Marcel en Steven zijn dan ook heel goed "materiaal"om te trainen. Ik heb al nieuwe koffers gekocht om bij de olympische spelen van 2008 een beetje fatsoenlijk mijn spullen mee te kunnen nemen. In China moeten ze echt gaan vlammen natuurlijk.

 5. Marcel Smouter op 22-11-2006 om 12:21 uur

  dat horen wij graag, ik ben blij dat we door de vereniging en trainers en spelers zo fijn geintregreerd zijn, Geweldig

 6. Lisa Smouter op 18-12-2006 om 12:31 uur

  Hai oompje!
  Heb je weer goed gedaan:P:D
  Kussies je nichtje :P

Reageer op dit bericht (“Smouter strikes again! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)