Badminton Vereniging Almere

YunYong Wu verliest badmintontriller

BVA trainer Yung Yong Wu is er niet in geslaagd de finale in het Mannenenkel van de Dutch Open naar zich toe te trekken. In een meer dan een uur durende badminton triller trok de Chinese Almeerder aan het kortste eind en moest hij de winst laten aan de Maleis Sairul Amar Ayob.

Yun Yong Wu

Yun Yong startte de wedstrijd sterk en nam direct een voorsprong van 11-8. Na de break leek de Maleis zijn wedstrijdspanning echter beter onder controle te hebben en begon zich langzaam in de wedstrijd te vechten en kwam terug tot 16-16. Vervolgens ging het gelijk op tot 20-20. Het lukte Yun Yong niet dit weer om te buigen, en zo won Ayob de eerste set met 22-20.
Yun Yong was echter niet van plan het hierbij te laten zitten en met agressief spel liep hij de 2e set liep hij direct uit naar 11- 5. Deze set kwam Yun Yong niet echt in de problemen, en hij won de set gedecideerd met 21-14.

In de derde set ging de stand direct gelijk op. De lange rallies begonnen zijn tol te eisen, en Yun Yong kreeg steeds meer last van vermoeidheid en moest steeds vaker het initiatief aan Ayob laten. De Maleis liep steeds verder uit en trok uiteindelijk met 21-9 de set en de partij naar zich toe.
Het was een ware badmintontriller met prachtige rallies, waarbij Yun Yong duidelijk de technisch betere speler was en het spel geregeld dicteerde. Ayob was echter fitter en kon zo toch de ruim een uur durende partij naar zich toe trekken.

Yun Yong Wu

Yun Yong was vanzelfsprekend enigszins teleurgesteld omdat de winst toch redelijk dichtbij lag, maar ook was er tevredenheid, immers zonder veel trainingsuren en wedstrijdritme had hij toch de finale gehaald van dit sterk bezette grandprix toernooi, een buitengewone prestatie.
Het publiek, met hier in een 30-tal afgereisde Almeerders hebben genoten van een prachtige partij, waarin zij konden zien waar de Almeerse trainer toe in staat is.

Het volgende toernooi waar Yun Yong aan mee zal doen zal het Bulgarian Open zijn waar Yun Yong samen met de IBAN spelers begin december naar zal afreizen.

Statistieken van de wedstrijd zijn hier te bekijken. Ook heeft Martin Grim weer foto’s gemaakt.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Marco op 12-11-2006 om 20:04 uur

  Jammer voor Wu maar het was een super partij!
  Heb erg genoten waarbij het gelijk opging.
  Volgende keer wint Wu wel ;)

 2. Cindy Voskuijl op 12-11-2006 om 20:36 uur

  Ik ook, genoten van een prachtpartij en schitterend badminton! Jammer van het eindresultaat, was de eerste set binnen geweest dan was de complete wedstrijd gewonnen, maar ja, het mocht niet zo zijn. Het was in ieder geval superspannend en geweldig om naar te kijken. Deze wedstrijd was de leukste van de hele dag!

 3. hans oudijk op 13-11-2006 om 13:20 uur

  Een schitterende strijd in alle opzichten.
  Zelden zo'n thriller meegemaakt. Het was genieten twee opponenten die elkaar technisch (superieur netspel!), taktisch en mentaal bestreden. Jammer dat Wu in de derde game fysiek de mindere was.

 4. Krijn op 14-11-2006 om 16:22 uur

  Alle foto's staan in de fotogalerij; http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2006-2007/yunyong-wu-dutch-open

 5. Jos Wu op 14-11-2006 om 20:06 uur

  Yun Yong you was SUPER! Thanks!

Reageer op dit bericht (“YunYong Wu verliest badmintontriller ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)