Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere in veilige haven

Dekker Almere speelt ook het volgend seizoen 2007/2008 in de Big Boss Liga. Zaterdagavond 23 december 2006 zagen 150 toeschouwers, in Sportcomplex De Toekomstgroep, Dekker Almere in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 6-2 winnen van BC Victoria uit Hoensbroek. De vertegenwoordigers van twee nieuwe sponsors, te weten Safety Guard uit Lelystad en Van Iersel Dienstverlening uit Hoofddorp keken hun ogen uit, waren enthousiast en tegelijkertijd verbaasd dat badminton zo ener'verend' kan zijn.

Youri Lapré en een herstelde Jeroen van Moorst wonnen in het mannendubbel van Tom Loog en Maurice Breuer met de cijfers 21-16 en 21-15. Als gevolg van de langdurige blessure van Ilse Vaessen traden in het vrouwendubbel aan namens Dekker Almere, Monique Slaman en Yvonne Hoogland. Zij speelden tegen Meta Knuth en Sandra Urbach. De Almeerse dames konden het niet winnen en verloren met 12-21 en 13-21.
Robert Kwee, sinds een paar dagen in het bezit van zijn artsenbul, verloor in het mannenenkel met 19-21 de eerste game van Lars Syben. In de tweede en derde game had Kwee het juiste medicijn gevonden en won met 21-15 en 21-13. Tim Vaessen stond in zijn mannenenkelpartij in de eerste game voor met 14-7 toen zijn tegenstander Maurice Breuer zich blesseerde en moest opgeven.
Yvonne Sie keek in haar vrouwensinglepartij tegen Sandra Urbach aanvankelijk aan tegen een achterstand, maar Sie herstelde zich en won de eerste game alsnog met 21-16. De tweede game was ook voor Sie met 21-13. Yvonne Hoogland speelde de tweede vrouwensingle en deed dat evenals vorige week, uitstekend. De eerste game ging met 16-21 naar haar tegenstandster Thamar Peters en de tweede game met dezelfde cijfers naar Hoogland. In de derde game maakte de scheidsrechter een tweetal momenten niet de beste indruk en dat kostte Hoogland met een voorsprong van 19-18, de game en de partij.
Erik Staats en Emmy Vlaar speelden hun mix tegen Lars Syben en Thamar Peters. De eerste game lieten de Almeerders glippen met 21-23, maar de tweede game was wel voor Staats en Vlaar met 21-13. Zuinig en slim spelend pakte het Almeerse duo ook de derde game (21-15). Jeroen van Moorst en Yvonne Sie, beiden de relevatie van het seizoen, speelden de laatste mix en wonnen vol overtuiging met 21-12 en 21-10 van Tom Loog en Meta Knuth en daarmede was de 6-2 overwinning voor Dekker Almere een feit.
Begin januari 2007 speelt Dekker Almere zijn laatste wedstrijd uit tegen Van Zijderveld. Dat is een wedstrijd om des keizers baard. De wedstrijd Victoria tegen Invictus is nog wel van groot belang. Immers een zevende plek op de ranglijst kan lijfsbehoud betekenen, als Van Zijderveld 2 kampioen wordt in de eerste divisie.
Youri Lapré bedankte na afloop van de wedstrijd namens de spelers van Dekker Almere, het trouwe publiek en de trouwe sponsors (Carl Dekker van Dekker Almere is met zijn echtgenote altijd aanwezig bij de thuiswedstrijden) voor hun aanwezigheid tijdens de wedstrijden en beloofde volgend seizoen in het linker rijtje te eindigen.
Ik wil graag namens het bestuur alle spelers en invallers bedanken, maar bovenal het team rondom Dekker Almere, te weten manager Ernst van Stenus, coach Chris Vlaar, trainer Yunyong Wu, fysio Maria Zaal, ladyspeaker Jos Wu, die bovendien de wedstrijdposters en de -flyers verzorgt, en Silvia Walberg die de verzorging van de sponsors regelt. En de jongens en meisjes die het scorebord bedienen horen ook in dit rijtje thuis, evenals de vaste opbouwers en afbouwers van de arena en natuurlijk ook Henk Smit en George Bakker als vaste lijnrechters! En ik noem in dit rijtje ook de heer Sie van Toko Sindjaja. Iedere thuiswedstrijd sponsort papa Sie van Toko Sindjaja de gezamenlijke maaltijd voor het gehele team van Dekker Almere! Een prachtig team waar de vereniging met recht trots op mag zijn!!!

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jeroen op 24-12-2006 om 17:00 uur

  6-2 was nice! we zijn nu in veilige haven :7 :)

 2. Henk Staats op 24-12-2006 om 17:40 uur

  Beste Jeroen,

  Volgens mij is Dekker Almere de afgelopen seizoenen nog nimmer zo veilig geweest. Ook zijn er dit seizoen de meeste wedstrijdpunten gescoord en er is nog een wedstrijd te gaan.
  Werkelijk klasse.

 3. Rinske op 25-12-2006 om 12:36 uur

  OMG :P JEROEN WEER HOOR MET ZE : NICE :P hihi (A)

 4. Aisha op 25-12-2006 om 13:12 uur

  De uitzending van omroep flevoland is hier te bekijken:
  http://cms.omroepflevoland.nl/SiteFiles/Uitzending/zondag2_225k.wmv

 5. Krijn op 29-12-2006 om 18:26 uur

  De foto's: http://www.bvalmere.nl/team-1/2006-2007/fotos/23-12-2006 :)

 6. Henk Staats op 30-12-2006 om 11:30 uur

  Beste Martin,

  Werkelijk weer heel fraaie foto's! Als je naar de foto's kijkt heb je het gevoel alsof de wedstrijd nog 'aan de gang' is.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere in veilige haven ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)