Badminton Vereniging Almere

Goed voorbeeld doet goed volgen

Zojuist kwam ik per ongeluk terecht op de nieuwe site van BV Huizen '96. Ik wist dat ze er al een tijdje mee bezig waren. Ik heb zelfs bijna mijn CMS (dat ook deze site aanstuurt) aan ze verkocht, maar dat ging uiteindelijk niet door wegens bestaande sponsorrelaties. Ik had toegezegd dat er een paar onderdelen van bvalmere.nl gebruikt mochten worden, maar nu blijkt dat er iets meer is overgenomen.

Update: de site is offline gehaald. Sorry voor het extra werk Niels!


De nieuwe site van BV Huizen '96 heeft onze site als voorbeeld gebruikt en daarvan vermelding gemaakt in het colofon:

“Zonder het goede voorbeeld van de website van BV Almere en de behulpzaamheid van Krijn Hoetmer was het echter nooit en te nimmer gelukt om de site te krijgen zoals ie nu is. Mede door deze inspiratie proberen we om de site in valide HTML en CSS op te maken, waardoor de site goed geïnterpreteerd kan worden door webbrowsers. Mocht je door de resolutie van je scherm de pagina niet goed kunnen lezen, probeer dan het lettertype te vergroten. De site groeit dan evenredig mee!”

Ik heb trouwens toestemming gegeven voor het gebruiken van een paar JavaScript functies. Omdat ik niet het hele script zelf heb geschreven voor deze site (zoals gedocumenteerd in de broncode) en een hoop ook voor iedereen op mijn eigen site te kopiëren staat, leek het mij niet onlogisch om dit ook te delen met andere verenigingen. Echter, van de HTML en CSS heb ik iedere regel zelf geschreven, specifiek voor bvalmere.nl, en daarvan is toch ook een hele hoop letterlijk gebruikt.

Tot nu toe 13 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. otto op 19-12-2006 om 13:55 uur

  Krijn, een groter compliment voor jouw werk lijkt me niet denkbaar, toch?? Alleen jammer dat je er zelf niet wat Eurie's aan overhoudt...

 2. Krijn op 19-12-2006 om 13:56 uur

  Dat laatste zou een nog groter compliment zijn inderdaad..

 3. Krijn op 19-12-2006 om 14:33 uur

  Ow, de site van Huizen is nu offline.. Was ook niet helemaal de bedoeling eigenlijk..

 4. Martin Grim op 19-12-2006 om 14:51 uur

  Leuk dat de site van BV Almere zo goed bekend is binnen badmintonland dat ze zelfs hele delen 1 op 1 overnemen. Maar luk raak stylesheets van een overeenkomstige site gebruiken, zonder overleg, kan natuurlijk niet. Iets meer dan alleen naamsvermelding lijkt me op zijn plaats. Logootje van Qontent op hun homepage of zo?

 5. Niels - huizen 96 op 19-12-2006 om 15:05 uur

  In Huizen willen we graag de nieuwswaarde van onze internetsite verhogen. Vandaar dat ik ernaar heb gekeken om de site bij het bedrijf van Krijn te laten draaien. Voor de kosten hoefden we het niet te laten, maar helaas is het door sponsorrelaties niet door gegaan.
  Omdat er toch iets nieuws moet komen betekende dat voor mij persoonlijk een 100-tal uren webontwikkeling extra en ik ben er al geen held in. Ik heb daarbij iets te goed naar het voorbeeld van BV Almere gekeken, waardoor de gelijkenis wel erg groot werd en dat is ook weer niet de bedoeling geweest. Ik snap goed dat Krijn er niet blij mee is en daarom heb ik de (test)site offline gehaald en zal ik de nodige aanpassingen gaan maken voor de definitieve versie.

 6. Krijn op 19-12-2006 om 16:12 uur

  Niels; sorry voor het werk dat je hierdoor extra in jullie site gaat stoppen. Ik weet dat je er al aardig lang mee bezig bent, dat je alleen maar goede bedoelingen hebt, dat je alles ook maar vrijwillig doet en dat er geen geld mee verdiend wordt door wie dan ook.

  Ik zie het zeker als compliment als 'mijn' code wordt gebruikt als leermateriaal voor anderen, maar aan de andere kant probeer ik ook een beetje geld te verdienen met wat ik weet en doe ("ojee, hoe durft 'ie?!" :O). Er staat op deze server niet voor niets in ieder bestand waarvan je de bron kunt bekijken 'Zonder toestemming regelrecht overnemen mag natuurlijk niet'.

  Een linkje naar mijn persoonlijke site in jullie colofon vind ik dus iets te weinig. Sorry dat ik dat botweg via deze site ventileer. Ik heb het bericht aangepast door het wat milder te maken, want ik wil jou en BV Huizen eigenlijk niet als plagiatoren bestempelen. Zoals ik je via mail ook heb laten weten; m'n logo met link naar http://qontent.nl/ lijkt mij redelijk. Als dat, om welke reden dan ook, niet kan of mag, lijkt het mij inderdaad logischer dat je met een open source WordPress template aan de slag gaat.

  Wat er ook gaat gebeuren; respect voor de hoeveelheid tijd die je er zonder enig financieel voordeel voor jezelf in steekt. Dat laatste is iets wat ik niet (volledig) zou willen of kunnen doen (hoewel ik met deze site ook niet direct pecunia langs zie komen).

 7. cock op 20-12-2006 om 13:13 uur

  Ondertussen maak je toch wel aardig wat reclame voor je bedrijf(je). De naam qontent lees ik regelmatig ;)

 8. Krijn op 21-12-2006 om 15:23 uur

  Is ook de bedoeling ;)

  Het zou misschien niet zo opvallen als er wat meer sponsoren op deze site zouden reageren.

 9. Laurens op 23-12-2006 om 12:09 uur

  Ja, Krijn..we hadden het er al over gehad. Het is een jammerlijke kwestie en goede zaak dat je optreedt. Zoals je weet heb ik het zelf inmiddels ook al meerdere malen mee te maken gehad, zelfs op een nog ergere manier :(

 10. Aisha op 23-12-2006 om 13:23 uur

  Tja, dit is niet de eerste keer dat we hier mee te maken hebben, kijk maar eens naar dit voorbeeld: http://www.lemkesland.nl/

  En deze webmaster heeft mij andershalf jaar geleden al beloofd dat hij de layout aan zou passen... hopeloos... :(

 11. Krijn op 23-12-2006 om 15:27 uur

  Aisha; ik vind mijnwebserver.nl en checkstat.nl ook veel op elkaar lijken hoor ;)

 12. Aisha op 23-12-2006 om 15:33 uur

  duh.. :P

 13. Krijn op 26-10-2007 om 09:57 uur

  Na bijna een jaar is het dan toch zover; de nieuwe site van BV Huizen '96 is online. Gefeliciteerd Niels!

  Bezoek http://www.bvhuizen96.nl/

Reageer op dit bericht (“Goed voorbeeld doet goed volgen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)