Badminton Vereniging Almere

Almere 17 behaalt tweede plaats

Gelukkig is het niet altijd nodig om in bloedvorm te zijn om een wedstrijd te winnen. Almere 17 was met een team naar Heemskerk afgereisd waarvan twee vrouwen eigenlijk in de ziekenboeg thuis hoorden. Het tekent wel de saamhorigheid en mentaliteit van dit team, dat in Heemskerk een benauwde doch welverdiende 5 –3 zege wist weg te slepen. Door dit resultaat nestelde het team zich vast op een tweede plek achter de Stolp uit Koedijk. Voorwaar een resultaat dat er mag zijn.

Hans Oudijk verzuchtte na zijn met veel loopwerk gewonnen single tegen Jelle Zuiderduin (21-14/ 21-11) dat het toch echt tijd werd om met pensioen te gaan. Zijn teamgenoten kennen ondertussen die praatjes en vertrouwen erop dat Oudijk toch wel weer voor een jaar zal bijtekenen, omdat hij te verzot is op het spelletje.

Dasvie Soemantri pakte het in zijn single wat handiger aan: hij liet Geert Jan Wouters kilometers maken. Geheel gesloopt moest Wouters toestaan hoe een breeduit glimlachende Soemantri met een fraaie crossdrop het winnende punt scoorde (21-17/21-14).

Patricia Michaël, tevens een begenadigd zaalvoetbalster, was niet bij machte om met haar loopvermogen Simone de Jong te verslaan. Haar returns waren te simpel voor de Jong waardoor Michaël voortdurend achter de feiten aanliep (16-21/ 16-21).

Cindy Voskuijl, de laatste wedstrijden sterk acterend, kwam er in haar wedstrijd tegen Godeline den Hertog vooral in de tweede game niet meer aan te pas. Kon ze de eerste game nog aardig in het spoor blijven (15-21), in de tweede game was de koek op en moest ze erkennen dat ze in plaats van badmintonnen toch beter op de bank voor de tv had kunnen blijven (6-15).

Chris Elward en Dasvie Soemantri stelden hun kandidatuur voor de komende clubkampioenschappen en walsten met het grootste gemak over hun ontredderde opponenten Philip Kooimans en Geer Jan Wouters heen (21-11/21-4).

In de damesdubbel lieten Sylvia Smeekes en Patricia Michaël in de eerste game een 19-13 voorsprong lopen waarna ze in de tweede game kracht te kort kwamen om tegen de jonkies Marieke Duin en Simone de Jong te winnen (21-14).

De tussenstand was 3 – 3 en de twee gemengddubbels moesten het verschil maken.

Chris Elward en Sylvia Smeekes vormen inmiddels een goed ingespeeld gemengddubbel en demonstreerden dit ook door Philip Kooimans en Godelinde den Hertog eenvoudig weg te tikken (21-12/ 21-14).

Meer moeite hadden Hans Oudijk en Cindy Voskuijl met Jelle Zuiderduin en Marieke Duin: ze wonnen uiteindelijk in drie games, nadat ze in de tweede game een riante voorsprong van 18 – 13 verprutsten (21-14/ 19-21/ 21-13).

Teamcaptain Hans Oudijk toonde zich achteraf zeer tevreden met de uiteindelijke tweede plaats in de competitie. “Het was een sprong in het diepe om met dit onervaren team de competitie in te gaan maar we hebben het fantastisch gedaan en de spelers ontwikkelen zich nog steeds”. Hij roemde de onderlinge sfeer, de inzet, de hechtheid en de leergierigheid van het team. “Alle spelers hebben hun gloeiende best gedaan en naar vermogen gepresteerd en daar mag je best trots op zijn”.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 29-01-2007 om 15:49 uur

  Gefeliciteerd met jullie tweede plek :) En nog bedankt voor de overwinningssms'jes (bijna) iedere week :+

 2. Cindy Voskuijl op 29-01-2007 om 18:19 uur

  Fijn te horen dat je tevreden bent, Hans. Wij zijn ook erg tevreden over jou als teamcaptain, dat mag je volgend seizoen nog een keer doen! Gezien je resultaten (zie bv Hodal Cup) kun je dat pensioen nog rustig een jaartje uitstellen!

  (Voor de volledigheid van het verslag: 2e set van 2e dames single hield niet op bij de 15, maar werd 6-21, eerste set damesdubbel eindigde met 19-21.)

 3. George op 30-01-2007 om 06:05 uur

  Nou volgend seizoen gaan jullie voor de eerste plaats.
  Is dat afgesproken?

 4. Henk Staats op 30-01-2007 om 13:33 uur

  Beste Hans,

  Alleen al voor de leuke wedstrijdverslagen moet je blijven spelen! Ik zal er voor zorgen dat dit een bestuursbesluit wordt.

 5. Cindy Voskuijl op 31-01-2007 om 12:06 uur

  Kijk, dát soort mensen hebben we iets aan! Goed zo Henk, gogogo!

 6. Patrick Oudijk op 14-08-2007 om 22:16 uur

  ;)Ja, ja, dat is nu Hans...Het verhaal gaat dat hij als zuigeling al aan het badmintonnen was...Zeker ik ben trots op m´n broertje en wat dat pensioen betreft ....dat riep hij toen ook al...Hij gaat dus vast nog zeker 60 jaar mee....Almere 17 boft maar weer....

Reageer op dit bericht (“Almere 17 behaalt tweede plaats ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)