Badminton Vereniging Almere

Almere krijgt NBB-trainingscentrum

Het heeft een aantal jaren geduurd maar nu is het eindelijk zo ver. Het bestuur van de Badminton Vereniging Almere is zeer tevreden met het feit dat de vereniging met ingang van 1 januari 2007 de felbegeerde trainingscentrumstatus van de Nederlandse Badminton Bond krijgt. In de praktijk betekent dit dat BV Almere start op 5 januari 2007 met eens per week de trainingen te verzorgen voor getalenteerde kinderen uit de regio van ongeveer 9 tot 15 jaar. Wellicht dat al in februari 2007 zelfs tweemaal per week aanvullende trainingen worden verzorgd.

De afspraken met betrekking tot het regionale trainingscentrum zijn gemaakt met de Technisch directeur van de Nederlandse Badminton Bond, Martijn van Dooremalen en een bestuursdelegatie.
Uitgangspunt is dat BV Almere jonge talenten uit de regio scout en opleidt tot betere badmintonners. BV Almere heeft daartoe een trainingsplan opgesteld dat door de NBB is goedgekeurd.
Met de talenten uit de regio Almere worden naast de Almeerse kinderen ook heel nadrukkelijk kinderen bedoeld uit de gehele Provincie Flevoland en ook kinderen uit de randmeergemeenten, zoals Huizen, Nijkerk, Putten en Harderwijk.
In Sportcomplex De Toekomstgroep begint BV Almere op 5 januari 2007 met een training op de vrijdag van 18:00 tot 20:00 uur. De bedoeling is echter om dit zo spoedig mogelijk op te schroeven naar twee trainingen per week. Voorts is BV Almere verheugd dat Emmy en Chris Vlaar volgaarne bereid zijn om de trainingen te verzorgen. Emmy en Chris voldoen aan de eisen van de Nederlandse Badminton Bond en het profiel zoals BV Almere dat heeft opgesteld.

Chris en Emmy Vlaar

Het bestuur ziet het verkrijgen van een NBB trainingscentrum als een succes voor de hele vereniging en voor de Sporttechnische commissie in het bijzonder. Nog zeer recent heeft de Sporttechnische Commissie (STC) de trainerstaf van de BV Almere vrijwel opnieuw ingevuld en nu haalt de STC aansluitend het NBB-trainingscentrum binnen. STC-voorzitter Ernst van Stenus acht het een natuurlijke ontwikkeling, die aansluit bij de ambities van de vereniging. Otto van Stenus, zal als manager van het trainingscentrum optreden en dat komt Ernst van Stenus prima uit. Niet geheel zonder humor stelt hij: “Ik ken mijn broer al jaren, dus ik weet precies wat hij voor het trainingscentrum en de vereniging kan betekenen”.
Het vermelden waard is voorts het feit dat het trainingscentrum gesponsord wordt door Safety Guard uit Lelystad en Van Iersel Dienstverlening uit Hoofddorp.
Een ieder die nadere informatie wenst over het trainingscentrum in Almere kan contact opnemen met de manager van het trainingscentrum, Otto van Stenus, telefoon 06-21582731.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 01-01-2007 om 19:51 uur

  Emmy en Chris,

  Heel veel succes!

 2. Raymond H. op 05-01-2007 om 18:45 uur

  "Uitgangspunt is dat BV Almere jonge talenten uit de regio scout en opleidt tot betere badmintonners"

  Wie scout er dan eigenlijk?

  Lijkt me namelijk een behoorlijke klus om bij alle clubs in de regio tijdens jeugdtrainingen/jeugdtoernooien te scouten?

  O ja, heel veel suc6 Emmy & Chris

Reageer op dit bericht (“Almere krijgt NBB-trainingscentrum ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)