Badminton Vereniging Almere

Databalk Almere 3 stunt uit tegen koploper Smashing 2

Databalk Almere heeft in de Smashinghal in Wijchen een stunt uitgehaald door de wedstrijd met 5-3 te winnen van het zeer sterke Smashing 2. Dat is grote klasse omdat het team zonder Raymond Bonsee moest spelen die ziek was geweest en nog niet fit was.

Smashing was voor dit weekend nog ongeslagen. Zonder mentaal begeleider Joeri Kraaijestein ging men naar Wijchen. Sinds het team begeleid wordt door Joeri hebben ze nog niet verloren. Databalk staat nog steeds in de degradatiezone terwijl Smashing al 4 punten los stond van de nummer 2. Het zou dus een hele kluif worden om een punt te halen.

Pieter van Gils speelde de eerste herenenkel tegen Martijn van Aarle een degelijke wedstrijd en won met 21-15 en 21-12. Randy Brom kreeg het veel zwaarder tegen Guido Swinkels. Hij verloor de 1e set met 21-11. Maar door wel de rally en minder netspel aan te gaan in de 2e set won hij deze met 16-21. De 3e set ging gelijk op tot de wisseling van de helft en vermoeidheid begon zijn tol te eisen. Randy scoorde nu iedere keer na een rally en zo won Randy met 16-21. Het stond nu 0-2 voor Almere na de mannenenkels. Monique Slaman mocht het tegen Eefje Besselink proberen. Monique wist van te voren dat het een zware wedstrijd zou worden, maar gaf zichzelf toch wel een kans. De eerste set ging gelijk op en werd uiteindelijk toch gewonnen met 14-21. De 2e set begon Eefje met haar routine Monique een ander spelletje op te dringen. Door kleine foutjes van Monique over de gehele set bleef Eefje een paar punten voor en won uiteindelijk de set met 21-18. In de 3e set ging het gelijk op tot 14-14, maar door harde smashes van Monique moest Eefje het onderspit delven en won ze uiteindelijk met 16-21. De 2e vrouwen enkel Asmara Kalter tegen ex-Almeerder Claudia Saleming werd ondanks goed tegenspel van Asmara toch gewonnen door Claudia met 21-14 en 21-6 en daardoor werd het na de enkelspelen 3-1.

De tegenstander had gevraagd om de mixen voor de dubbels te spelen omdat Cynthia Krajenbrink vroeger weg moest. Zo werd met goedkeuring van Almere met de mix Pieter/Monique- Guido/Cynthia Krajenbrink begonnen. Boven verwachting ging het tegen dit sterke duo goed en wonnen ze de 1e set met 12-21. De 2e set begon Databalk Almere wel met een voorsprong maar de tegenstander kwam beter in het spel. Zo werd het erg spannend maar werd toch gewonnen met 19-21. Zo hadden we al een niet verwacht wedstrijdpunt en stond het 1-4. Met nog 2 dubbels en een mix te gaan, begon men zelfs aan 2 wedstrijdpunten te denken, met in ons achterhoofd het vorige gewonnen mannendubbel in de eerste wedstrijd.

De mix Martijn/Claudia tegen Randy/Asmara ging ondanks goed tegenspel verloren met 21-19 en 21-17. Daarna werd met het mannendubbel Martijn/Guido- Pieter/Randy begonnen en de eerste set werd verloren met 21-16. De 2e set werd gewonnen de 17-21. In de 3e set werd de partij degelijk uitgespeeld met 13-21. Zo werd de voorlopige stand 2-5 voor Almere en werd het thuisfront bezig met een nieuwjaarbijeenkomst op de hoogte gesteld.
De damesdubbel Claudia/Eefje- Monique/Asmara werd verloren met 21-9 en 21-19 . Maar dat ondergingen ze met een glimlach want de wedstrijdpunten waren binnen.

Deze winst van Almere zal vriend en vijand verbazen want het werd toch als onmogelijk geacht om punten van deze tegenstander te pakken.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Joeri Kraaijestein op 10-01-2007 om 09:58 uur