Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere verliest met 8-0

De prioriteit van de Sporttechnische Commissie lag dit weekend duidelijk niet bij team1, Dekker Almere. Dekker Almere is ook volgend seizoen verzekerd van het spelen in de Big Boss Liga en de wedstrijd tegen Van Zijderveld was er een om des keizers baard. Dekker Almere had voorts personele problemen wegens ziekte en blessures en dat verklaart mede de forse nederlaag uit tegen het Amstelveense Van Zijderveld.

Pieter van Gils en Randy Brom speelden het mannendubbel tegen Dave Khodabux en Jorrit de Ruiter. Voor Van Gils en Brom de gelegenheid om eens een Big Boss Liga partij te spelen. De mannen probeerden de schade tegen het ingespeelde koppel van Van Zijderveld zo beperkt mogelijk te houden maar konden niet voorkomen dat het 21-8 en 21-9 voor Van Zijderveld werd. Ilse Vaessen en Asmara Kalter speelden het vrouwendubbel tegen Maartje Verheul en Samantha Barning. Het werd 21-4 en 21-6 voor Van Zijderveld.

De mannensingle van Lester Oey en Robert Kwee was het aanzien meer dan waard. Na de eerste twee games hielden de opponenten elkaar precies in evenwicht (21-18 en 18-21). Oey was in de derde game iets gelukkiger en won in de verlenging met 25-23. Tim Vaessen verloor de eerste game net aan (22-20) van Khodabux, won de tweede met 10-21 maar verloor de derde met 21-13. Totaal scoorde Vaessen 54 maal en Khodabux 53 maal maar de winst was toch voor Khodabux.

Yik-Man Wong en Yvonne Sie ontlopen elkaar niet veel in de vrouwensingle maar Wong won in twee games 21-19 en 21-17. Asmara Kalter verloor weliswaar goed spelend met 21-12 en 21-10 van Iris Tabeling.

Yvonne Sie en Jeroen van Moorst verloren de mix in drie games van Verheul en Oey (21-15, 21-23 en 21-14). Dat was even slikken voor het Almeerse duo, dat normaal gesproken een zeer sterke indruk maakt in hun mix. In het tweede gemengd dubbel deed zich een primeur voor. Robert Kwee speelt al jaren BBL maar speelde nog nimmer een gemengd dubbel in de BBL. Maar zoals voor alles geldt, eens moet de eerste keer zijn. Kwee en Vaessen deden het lang niet slecht tegen Samantha Barning en Norbert van Barneveld, ook al werd er verloren met 21-12 en 21-17.

En zo eindigde de wedstrijd, die nergens meer om ging, in een 8-0 overwinning voor Van Zijderveld. Volgend seizoen geldt een nieuwe ronde, nieuwe kansen want beide teams opereren ook volgend seizoen op het hoogste niveau, de Big Boss Liga.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Marcel eerwaarde op 08-01-2007 om 17:53 uur

  waar blijft de rest van het stukje?

 2. Rolf op 11-01-2007 om 13:42 uur

  ik quote:

  "Marcel eerwaarde op 08-01-2007 om 17:53 uur
  waar blijft de rest van het stukje?"

 3. Stephan op 11-01-2007 om 21:58 uur

  Deze wedstrijd had helemaal geen prioriteit denk dat er daarom nog geen verslag is :+

 4. Stephan op 11-01-2007 om 22:02 uur

  Overigens hebben de spelers uit team 3 die invielen deze wedstrijd gebruikt als training voor hun wedstrijd tegen Smashing 2 met een stunt tot gevolg! Zie elders op deze site! :D

 5. Marcel eerwaarde op 12-01-2007 om 13:03 uur

  dan hoort er niet bij te staan later meer.... want stel ze wonnen dan was het grote ALMERE erg blij en zou er een verslag staan... nederlagen maakt niet uit of het invallers zijn die ervaring opdoen of vaste spelers zet dan in het vervolg niet neer later meer.

  groetjes

 6. Roland Pereboom op 12-01-2007 om 17:18 uur

  Voor diegenen die niet later, maar nu meer willen weten: zie verslag op http://www.vanzijderveld.nl/

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere verliest met 8-0 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)