Badminton Vereniging Almere

Eerste training Regionaal Training Centrum in Almere

Na een korte maar intensieve voorbereidingsperiode was het dan eindelijk zover. Twee maanden na de formele goedkeuring van de NBB voor het Regionaal Training Centrum in Almere werd de eerste training door de voorlopige selectie afgewerkt. Ondanks dat de Technische Directeur/Bondscoach van de NBB, Martijn van Dooremalen op het laatste moment moest afbellen vanwege verplichtingen op Papendal, werd het toch een heel bijzondere gebeurtenis!

Al om vijf uur ’s middags druppelden de eerste kinderen van de voorlopige selectie langzaamaan binnen met hun ouders. Om kwart voor zes verzamelde het hele gezelschap, kinderen, ouders, de trainers en enkele bestuursleden zich in de bestuurskamer. Tijdens een introductieronde van 30 minuten konden de kinderen zichzelf voorstellen aan elkaar en aan Emmy & Chris Vlaar, en natuurlijk stelden de trainers zichzelf ook voor aan de kinderen. Ook werd de kinderen gevraagd wat zij wilden bereiken in het badminton. De antwoorden varieerden van een gedecideerd ‘…ik wil later wereldkampioen worden…’ tot een wat voorzichtiger ‘….ik wil zover mogelijk proberen te komen in het badminton…”. Vervolgens sprak Henk Staats namens BV Almere enkele korte woorden tot de selectie. Hij benadrukte het belang van het RTC als mogelijke springplank naar het NBB trainingcentrum in Amsterdam waar een groot aantal kinderen van verschillende nationale jeugdselecties, bondstraining krijgen. Verder gaf hij uiting aan de blijdschap van de vereniging dat het na jaren praten uiteindelijk is gelukt om het RTC neer te zetten.

Daarna was het tijd om te doen waar de kinderen voor waren gekomen: trainen! Onder leiding van Emmy & Chris werden er verschillende trainingsvormen afgewerkt. Chris Vlaar vertelt hierover: “…we hebben een tijdje geleden het trainingsplan opgesteld en aan Martijn voorgelegd. Hij heeft het plan goedgekeurd. Voor deze eerste training hebben we bewust voor een rustige opbouw gekozen, er trainen natuurlijk een paar kinderen mee die bij andere verenigingen spelen en trainen en die zijn misschien niet gewend om heel fysiek te trainen. Rustig opbouwen en de boel voorzichtig aankijken was dus het credo. Volgende week zetten we er weer een tandje bij, wees maar niet bang!…”

Het RTC Almere traint in januari alleen nog op de vrijdag van 18:00 tot 20:00 uur. Met ingang van februari komt daar de woensdag bij, ook dan wordt er van 18:00 tot 20:00 uur getraind. De huidige, voorlopige selectie bestaat uit 13 kinderen. Gedurende de aankomende weken wordt bekeken hoe zij zich houden en worden ze beoordeeld door de trainers. Al bij verschillende gelegenheden werd de vraag gesteld hoe een kind wordt geselecteerd of hoe het bij het RTC kan komen. Tijdens toernooien en competitiewedstrijden bekijken de trainers of ze kinderen tegenkomen die duidelijk aanleg hebben en onder de juiste leeftijdcategorie vallen. Zo’n kind en zijn/haar ouders kan dan gevraagd worden om eens een keer mee te trainen met het RTC. Na enkele keren wordt bekeken of de selectie definitief wordt. Ook kunnen trainers van andere verenigingen kinderen voordragen die dan gevraagd worden vóór te spelen: wij roepen alle verenigingtrainers ook nadrukkelijk hiertoe op. Tot slot kan ook de NBB kinderen voordragen.

Overigens was Omroep Flevoland gisteren aanwezig met een Radio-TVploeg. Er werden uitgebreide opnames gemaakt tijdens de introductieronde en de training. Ook werd een aantal kinderen en ouders geïnterviewd door de reporter. Ondanks dat de selectie in het begin wat geïntimideerd leek door deze media-aandacht werd door iedereen al snel de schroom van zich afgeworpen en lekker vrijuit getraind. De Tv-uitzending zou vandaag te zien zijn op Omroep Flevoland om 18:00 uur. Er volgt natuurlijk zo snel mogelijk een link op deze site zodat ook díe kinderen en ouders die Omroep Flevoland niet kunnen ontvangen, de uitzending toch kunnen zien.

RTC Almere

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. pieter op 06-01-2007 om 14:43 uur

  het was wel leuk voor de eerste keer, en ik hoop da k er niet te schandelijk opsta... :P

 2. Nikkie op 06-01-2007 om 15:36 uur

  was wel lachen :P

 3. Henk Staats op 06-01-2007 om 17:06 uur

  Een compliment voor de manager van het trainingscentrum, Otto van Stenus, is op zijn plaats!

 4. Aisha op 07-01-2007 om 11:36 uur

  Het item is opgenomen in dit nieuwbericht van Omroep Flevoland: http://cms.omroepflevoland.nl/SiteFiles/Uitzending/zaterdag1_225k.wmv

Reageer op dit bericht (“Eerste training Regionaal Training Centrum in Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)