Badminton Vereniging Almere

Eindstanden van de competitie

De competitie is afgelopen, en de NBB heeft de uitslagen en standen bijgewerkt. Tijd om de balans op te maken.

Van de 19 Almeerse teams heeft het gros goed mee gedraaid. Twee teams sleepten uiteindelijk het kampioenschap in de wacht, en daar zijn we bijzonder trots op!
Helaas hadden enkele teams ook de nodige pech dit seizoen, en de degradatie van Van Zoelen Almere 2 is natuurlijk een grote tegenvaller.
Meer dan andere jaren moesten we dit jaar een beroep doen op invallers. Gelukkig is het elke week toch gelukt alle teams compleet te krijgen en hiervoor danken wij onze invallers van harte. Zonder jullie hulp was het niet gelukt!

Een overzicht van de eindstanden per team:

De spelers van Van Zoelen Almere 2 hebben als leeuwen gevochten om in de 1e divisie te blijven. Afgelopen weekend werden alle partijen gewonnen. Het mocht helaas niet baten. Van Zoelen is geëindigd op een 7e plek met 12 punten. 2 punten achter op de nummer 3 t/m 6 (allen 14 punten!), op grote afstand van de nummer 8 (Slotermeer 2 met 4 punten). Hiermee degradeert het team helaas naar de 2e divisie.

Databalk Almere 3 beleefde een matige eerste helft, maar vocht zich terug en eindigt met 12 punten op een 5e plaats in de 2e divisie.

In de poule van Almere 4, dat uitkomt in de 3e divisie, bleef het lang spannend. Even leek het erop dat het team zelfs boven aan zou kunnen eindigen. Dat is net niet gelukt, maar met 19 punten eindigt het team op een 4e plek, op 3 punten afstand van de nummer 1.

Almere 5 bleek in een poule te spelen met teams die zeer aan elkaar gewaagd bleken. Draaide het team de hele competitie lekker mee in de middenmoot; in de laatste week kwam het team ineens in de gevarenzone terecht. Maar met 11 punten is het team geëindigd op een 6e plaats in de 4e divisie.

De youngsters van Almere 6 hebben laten zien dat zij de hoofdklasse meer dan waardig zijn. In de 12e competitieweek werd het kampioenschap reeds gevierd. Op naar de 4e divisie!

Kennedy van der Laan Almere 7 stond de eerste helft van de competitie fier bovenaan, maar beleefde een matige 2e helft. Het team is geëindigd op een 3e plaats met 14 punten in de 1e klasse.

Almere 8 draaide lang mee in de middenmoot, maar de laatste weken werd het toch nog spannend om niet in de degradatiezone te eindigen. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden en gelukkig lukte dat ook. Met 12 punten eindigt het team op een 6e plaats in de 1e klasse.

Almere 9 moest het lang stellen zonder de geblesseerde Marije de Reuver. Gelukkig was zij in de 2e helft weer van de partij, en knokte het team zich naar een veilige 5e plaats in de 2e klasse.

Almere 10 heeft een goed seizoen gedraaid, en is met 13 punten op een keurige 3e plaats geëindigd in de 2e klasse.

Almere 11 moest elke week een invaller zoeken om de geblesseerde Bas de Lange te vervangen. Het team is met 11 punten geëindigd op een 3e plaats in de 3e klasse.

Almere 12 stoomde regelrecht af op het kampioenschap, wat in week 11 ook daadwerkelijk gevierd kon worden. Het team promoveert hiermee naar de 2e klasse.

Almere 13 had een waar pechseizoen. De ene na de andere speler raakte geblesseerd, en elke week was het weer de vraag of het zou lukken een compleet team op de been te krijgen. Het team is geëindigd op een 7e plaats en degradeert hiermee naar de 4e klasse.

Almere 14 had het zwaar zonder de geblesseerde Fred Sijbolts en Monique Berns. Het team is geëindigd op een veilige 6e plaats in de 3e klasse.

Almere 15 bleek dit jaar in een pittige poule te zijn ingedeeld. Het team eindigde met 8 punten op een 7e plaats in de 4e klasse.

Almere 16 heeft een probleemloos seizoen achter de rug, en eindigde met 14 punten op een keurige 5e plaats in de 4e klasse.

Voor Almere 17 bleef het lang spannend of het zou lukken om het kampioenschap binnen te slepen. Almere eindigde uiteindelijk met 22 punten op een 2e plaats, op 2 punten achterstand van de nummer 1, De Stolp.

Good old Almere 18 draaide goed mee in de middenmoot, en is geëindigd op een 5e plek in de 5e klasse.

De voormalige recreanten van Almere 19 hebben laten zien dat zij prima mee kunnen draaien in de 5e klasse. Het team is geëindigd op een 3e plaats met 19 punten.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 31-01-2007 om 15:52 uur

    Beste Aisha,

    Wat een keurig informatief lijstje. Ik ben weer helemaal bij.

Reageer op dit bericht (“Eindstanden van de competitie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)