Badminton Vereniging Almere

Team 17 op koers

Wie vóór de competitiestart had gezegd dat Team 17 voor de ereplaatsen in de poule zou gaan, zou meewarig zijn aangekeken. Dit team, bestaande uit twee oud competitiespelers en enkele recreanten (waarvan er één pas een paar maanden speelde), was immers nog lang niet zo ver! De praktijk bleek echter anders: inmiddels staat er een hecht team dat uitstekend presteert.

De wedstrijd tegen ODS 1 in Zaandam werd een spektakel. Werd in de thuiswedstrijd nog met 4–4 gelijk gespeeld; nu werd met 5-3 gewonnen. De zwaarbevochten overwinning kwam tot stand na een spannende vier uur lange strijd en kende maar liefst vier driegamers.

In de herensingle won Hans Oudijk eenvoudig zijn single tegen Julien Maas maar moest Dasvie Soemantri vol aan de bak tegen Rob Beekman. In een zenuwslopende en energievretende strijd verloor Dasvie in drie games waarvan de laatste twee met 22-20 en 23-21.

Patricia Michaël, traditioneel een slowstarter, verloor in de damessingle haar eerste game, maar maakte in de tweede en derde korte metten met Jose de Roo.

De tweede damessingle was een regelrechte klapper. Cindy Voskuijl was tegen Petra Vergunst zeer dicht bij de overwinning; na een nipt verlies in de eerste game (22-24) liet ze zich van haar beste kant zien in de tweede game (21 -14) om vervolgens in de derde game vol de strijd aan te gaan. Helaas kwam ze in de slotfase net iets te kort en trok ze met 22-24 aan het kortste eind.

De herendubbel van Chris Elward en Dasvie Soemantri is een vast punt. Ze hadden geen moeite met hun opponenten. In de damesdubbel verrasten Sylvia Smeekes en Patricia Michaël door de thuis nog verloren wedstrijd in een keurige winst om te zetten. De gemengd dubbels werden keurig verdeeld tussen ODS en BVA: Sylvia Smeekes en Chris Elward kwamen een viertal punten tekort om te winnen; Hans Oudijk en Cindy Voskuijl, die zich uitstekend revancheerde voor haar verloren enkelspel, hadden geen moeite met hun tegenstanders.

Bekijk de overige uitslagen van team 17.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. David (BV De Stolp) op 15-01-2007 om 19:37 uur

    Netjes, team 17! De Stolp 4 heeft thuis met 6-2 gewonnen van De Kwakel 3, maar door jullie overwinning zou het nog spannend kunnen worden in de strijd om de eerste plaats. Toch verwacht ik dat we a.s. zondag uit tegen Matchpoint het kampioenschap in de wacht slepen. Het gat blijft immers drie punten. ]:)

  2. Cindy Voskuijl op 16-01-2007 om 11:54 uur

    We zullen zien David. Succes zondag! We horen het wel.

    Leuk stukje, Hans. Het waren spannende wedstrijden allemaal, zeker weten! Eens zien of we as zondag ook zoiets kunnen neerzetten... Aan de inzet en het enthousiasme van ons team zal het niet liggen!

Reageer op dit bericht (“Team 17 op koers ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)