Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De tijd vliegt en dat blijkt maar weer uit het feit dat de competitie 2006/2007 er al weer op zit. En ik denk dat we het goed gedaan hebben; we hebben kampioenen gescoord, zowel bij de jeugd als de senioren en we hebben er zelfs een landelijk team bij en dat is helemaal in het straatje van de Wedstrijdcommissie en de Sporttechnische Commissie.

De degradatie van Van Zoelen Almere, team 2, is zonder meer een tegenvaller, maar zelden heb ik in een seizoen een team meegemaakt, dat met zo veel pech te kampen heeft gehad. Natuurlijk zijn de resultaten in de competitie van groot belang, maar wat mij als eenvoudig voorzitter opvalt, is het feit dat de Wedstrijdcommissie en de Sporttechnische Commissie ook veel tijd besteden aan bijvoorbeeld de teambuilding. En ook dat is zeer belangrijk. Ondanks alle tegenslagen bij team 2, bleven de spelers elkaar steunen en kon het team ook rekenen op veel support van de technische leiding en natuurlijk de ouders. Ook spreekt de technische leiding spelers aan op hun gedrag en outfit en bepaalt de technische leiding wanneer er een invaller nodig is in een bepaald team. Dat zijn zonder meer verbeteringsslagen in ons professionaliseringproces.

Onvermeld mag ik hier beslist niet laten het feit dat het heel goed loopt met ons RTC Almere van de NBB. Begin februari 2007 wordt er zelfs overgegaan tot twee trainingen in de week! Dat is overigens niet alleen het goede nieuws. De kinderen die tot het RTC Almere behoren zijn bepaald niet alleen Almeerse kinderen. Zo nemen er kinderen deel van de verenigingen Bavio, Huizen, Swish, ’t Vennewater en Zeewolde. En dat alles is in een paar luttele weken gerealiseerd door de manager van het RTC, Otto van Stenus.

In de kantine van Sportcomplex De Toekomstgroep is een aparte ruimte van enkele vierkante meters gerealiseerd om onze Chinese zakenpartner Kason, tegemoet te komen. Kason wil daar graag haar producten, zoals rackets, shirts en schoenen laten zien en verkopen. Onze vereniging heeft de volste medewerking verkregen van de Beheerstichting Sportcomplex Almere Oost (BSAO) en de Stichting Sportaccommodaties Flevoland (SSF), de eigenaarstichting van ons complex, om deze ruimte mogelijk te maken.

Dezelfde SSF maakt veel werk van het verzoek van onze vereniging om extra opbergruimte te creëren voor met name de rolstoelen van onze aangepaste badmintonners en de vele gymtoestellen van de scholen. Er vinden op dit moment gesprekken plaats met de gemeente op het hoogste niveau. Zodra er iets te melden is op dit front, dan hoort U dat vanzelf.

Jan Jaap de Groot van Sportservice voert in het kader van het door Sportservice Flevoland uitgevoerde ‘structuuronderzoek’gesprekken met diverse bestuurs- en commissieleden en het moet gezegd hij gaat voortvarend te werk.

En ik weet dat de Sporttechnische Commissie, de Jeugdcommissie en de Wedstrijdcommissie zich al weer druk aan het oriënteren zijn op het nieuwe competitieseizoen 2007/2008. En dat is een goede zaak, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Ook de competitieopzet van de Big Boss Liga zal geëvalueerd worden door de NBB en de eerste besprekingen vinden plaats tijdens de Nationale Kampioenschappen in Den Bosch, het komend weekend. Namens onze vereniging zal ik daarbij aanwezig zijn.

En leden van onze vereniging maak gebruik van de mogelijkheid om overdag te trainen bij onze trainer-coach Yunyong Wu. Niet bij hem getraind, is een gemiste kans. Klik op het kopje IBAN van onze site.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)