Badminton Vereniging Almere

Zevenklapper voor Van Zoelen Almere

Van Zoelen Almere heeft thuis in Sportcomplex De Toekomstgroep fors uitgehaald en met 7-1 gewonnen van DKC-1. Een grote overwinning was wel nodig ook om de theoretische kans op lijfsbehoud in stand te houden. Aangevuld met Erik Staats van team 1, Dekker Almere, en Monique Slaman van team 3, DataBalk Almere, 'trokken de dappere strijders ten strijde'. En met het gewenste resultaat en dat vond ook trainer Yunyong Wu die er bewust voor koos om bij Van Zoelen Almere te blijven en de Big Bosswedstrijd van Dekker Almere tegen Van Zijderveld, liet voor wat het was. En dat gold ook voor Ernst van Stenus, manager van team 1. Ook hij bleef bij Van Zoelen Almere.

Yvonne Hoogland en Julia de Colonne speelden een puike vrouwendubbel en wonnen met 21-9 en 21-15. Dat kon van de mannendubbel van Joeri Kraaijestein en Stephan Branderhorst in de eerste game niet gezegd worden (10-21). In de tweede game herstelden de Almeerders zich en werd het 24-22 voor Van Zoelen Almere. In de derde game kwam het Almeerse mannenduo net iets te kort met 17-21. Monique Slaman deed het uitstekend in haar vrouwensingle. Niet alleen vanwege het feit dat zij won (21-17 en 21-18), maar zij speelde ook erg goed. Ook Yvonne Hoogland was in goede doen en won in twee games met 21-18 en 21-12. Erik Staats deed wat er van hem verwacht werd en hij won zijn mannensingle met 21-13 en 21-18. Ook Stephan Branderhorst was goed bij de les en pakte met 21-14 en 21-19 zijn mannensingle. Kraaijestein en De Colonne wonnen in twee games (21-13 en 24-22) hun gemengd dubbel. Staats en Vlaar bleven daar niet bij achter en wonnen in drie games (20-22, 21-14 en nogmaals 21-14) eveneens hun gemengd dubbel. Van Zoelen Almere staat nog altijd drie punten achter op de ranglijst op DKC, dat in een bijzondere 'wedstrijd' tegen Culemborg twee wedstrijdpunten min of meer cadeau heeft gekregen. Toch blijft Van Zoelen Almere knokken voor de kans op lijfsbehoud.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Aisha op 07-01-2007 om 13:16 uur

  wat heerlijk dat alles nu eens goed uitpakt, en dat het door deze super-uitslag nog steeds mogelijk is om uit de degradatie-zone te komen!
  Volgende week hetzelfde kunstje tegen Velo?!

 2. Henry op 07-01-2007 om 20:31 uur

  Kunstjes en 'sportieve'plichten ? Bij anderen spreken 'over het cadeau krijgen van punten' en zelf 'knokken met leden uit een hoger team' ; als buitenstaander voelt dit niet als sportpromotie ??!! Vergis ik me ?

 3. Henk Staats op 07-01-2007 om 21:02 uur

  Je vergist je volkomen.

Reageer op dit bericht (“Zevenklapper voor Van Zoelen Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)