Badminton Vereniging Almere

Opgave Wu in halve finale German Open

BVA trainer Yunyong Wu heeft vandaag in de halve finale van de German Open zijn partij moeten opgeven. Wu liep een bovenbeenblessure op waardoor hij zijn partij tegen Yu Chen niet kon afmaken.

Dat het een lastige partij zou worden was vooraf duidelijk, immers, Chen is momenteel de nummer 7 van de wereld, terwijl Wu nog maar weinig wedstrijden en trainingsuurtjes maakt. Niets is echter minder waar, Wu liet zien nog steeds bij de absolute wereldtop te horen.
Door steeds direct voor de aanval te kiezen, behield Wu vaak het initiatief, en ging de stand gelijk op. Bij 17-17 maakte Wu echter een misstap en verrekte hierbij zijn bovenbeenspier. De fysio kwam even naar de baan, en behandelde de spier met ijsspray. Wu bleek echter toch veel hinder van de blessure te hebben, en de set eindigde in 21-18 voor Chen.

In de 2e set bleek dat Wu geen kans meer maakte, de blessure zorgde voor een te grote beperking van zijn beweeglijkheid. Bij een stand van 5-2 gaf Wu de partij op.
Ontzettend jammer natuurlijk, zeker omdat de eerste set zeer mooi badminton liet zien, en duidelijk was dat Wu wel degelijk partij kon geven tegen de nummer 7 van de wereld.
Volgend weekend zal Wu deelnemen aan ons eigen Satellite toernooi, en zullen we weer van zijn spel mogen genieten.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Pieter Jan op 04-03-2007 om 18:11 uur

    Jammer, maar wel goed van hem dat hij zowiezo in de halve finale is gekomen.

Reageer op dit bericht (“Opgave Wu in halve finale German Open ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)