Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De toernooiperiode is weer aangebroken in badmintonland. Zelf hadden we op 10 en 11 maart 2007 ons Satellitetoernooi en dat zat met 200 deelnemers goed vol. En we hadden prachtige winnaars. Yunyong Wu won zoals verwacht de mannensingle en de vele toeschouwers stonden er letterlijk en figuurlijk voor op de banken. Dat was genieten. En onze Yvonne Sie, waarvan hele volksstammen in badmintonland vinden dat zij de afgelopen maanden zo vooruit is gegaan, won de vrouwensingle. Een prachtig resultaat voor onze vereniging.

Ook de clubkampioenschappen mochten er zijn. Sfeervol, gezellig maar ook bovenal heel mooi badminton, temeer daar veel van onze toppers aanwezig waren. Ook hier weer goede winnaars. Zo telde Ernst van Stenus in de halve finale een mannendubbelpartij bij de toppers tussen Raymond Bonsee met Pieter van Gils tegen Walter Budding met Erik Staats. De eerste game werd gewonnen door Walter en Erik, maar wie de tweede game zou winnen was lange tijd onzeker, gezien de eindstand van 29-30. Wat een show maakte de heren er van.

En dan Stephan Branderhorst. Eigenlijk nog onder 17, maar toch finalist bij de Nederlandse Jeugdkampioenschappen, onder de 19 jaar. Stephan kreeg links en rechts complimenten en dat was volkomen terecht, volgens coach Erik Staats en onze voorzitter van de Sporttechnische commissie, Ernst van Stenus. Het moet een schitterende finalepartij geweest zijn die uiteindelijk gewonnen werd door Lester Oey van Van Zijderveld.

Wat te denken van onze Trophea Junior Masters op 14 en 15 april 2007. Met 180 deelnemers is het toernooi bijna overboekt en een heel leuke bijkomstigheid is, dat een groep van 28 jeugdige Vlaamse badmintonners van plan is de hoofdprijzen in de wacht te slepen. Fantastisch dat zij komen en wij wensen ze van te voren al veel succes.

Jan Jaap de Groot van Sportservice heeft zijn ei gelegd in de vorm van de rapportage over onze vereniging. De bestuursleden hebben allen het rapport ontvangen via onze contactpersoon Stephan Melein, en zullen op een extra bestuursvergadering, uit mijn hoofd op 10 april 2007, het rapport bespreken. Volgens afspraak zullen wij daarna zo snel mogelijk onze leden middels een nieuwsbrief op de hoogte stellen van de conclusies en zal het rapport worden besproken in de Algemene Ledenvergadering van eind mei 2007.

Voorts is de vereniging druk doende om schoolbadminton en naschoolse opvang te realiseren binnen ons sportcomplex. Ook wordt er nadrukkelijk samenwerking gezocht met scholen zoals Het Baken en Het Echnaton. Zodra een en ander vastere vormen krijgt, hoort U nader van ons.

Zoals gebruikelijk drukke tijden voor bestuurs- en commissieleden van onze vereniging. Ik geef deze vrijwilligers een schouderklopje. Dat mag U ook doen.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)