Badminton Vereniging Almere

In Sportcomplex De Toekomstgroep werd het afgelopen weekend het Almeerse Satellitetoernooi gespeeld. Voor de echte badmintonliefhebber viel er veel te genieten. Met een wereldspeler zoals Yun Yong Wu als deelnemer is succes bijna bij voorbaat verzekerd. Maar de kwaliteit bleef niet alleen steken bij Wu in het mannenenkel. Ook het vrouwenenkel, met als winnaar de Almeerse Yvonne Sie, en de dubbels waren het aanzien meer dan waard, want de dubbels werden gevormd door Nederlandse toppers. Opvallend was bovendien dat de BV Almere goed was vertegenwoordigd in de halve finales en de finales van het Satellitetoernooi.

Dat Yun Yong Wu een grote kans zou maken om het mannenenkel te winnen, stond van te voren vast. In de halve finale kreeg Wu goed partij van zijn leerling Almeerder Tim Vaessen, maar de winst was voor Wu. In de finale deed zijn opponent Rune Massing zijn stinkende best, maar ook hij kon het niet bolwerken tegen Wu, alhoewel hij in de tweede game nog 18 punten haalde. Het was in ieder geval een partij waar toch al gauw zo’n 150 toeschouwers van hebben genoten.

Yvonne Sie speelde een magistrale vrouwenenkelfinale tegen Lisa Malaihollo en won met de cijfers 21-18 en 21-14. Samen met Malaihollo won Sie ook het vrouwendubbel. Na een zenuwslopende finale werd er gewonnen in drie games, 21-17, 15-21 en 21-19 van Ginny Severien en BVA-speelster Ilse Vaessen. Voor Severien was er toch ook een eerste plaats. Zij won samen Rikkert Suijkerland het gemengd dubbel van Jorrit de Ruiter en Ilse Vaessen (21-17 en 21-14).

Ook in de C-categorie lieten de Almeerders zich zien. Zo werden in het gemengd dubbel C Thijs Maassen en Nikki van de Ven tweede. In het gemengd dubbel B2 was de eerste plek voor Jordy Tukker en Dorien Drees. Zij wonnen in de finale van de Duinwijck/Almere-combinatie Jerry Nattenstedt en Mara Nottelman. In het gemengd dubbel B1 werden Eddy Odijk en Rianne van Groenigen nummer één. Vonne van Polanen en Rianna van Groenigen werden in het vrouwendubbel in de B1 tweede. De Gaasperdam/Almere-combinatie Bas van Os en Eddy Odijk werden in het mannendubbel eerste in de B1. Vonne van Polanen was weer eens eerste in de B1 in het vrouwenenkel!

BV Almere kan terugzien op een zeer geslaagd toernooi met 200 deelnemers en 300 partijen, dat in kwalitatieve zin zonder meer als hoogstaand kan worden aangemerkt en uit de toernooiresultaten blijkt dat de Almere-spelers zich kranig geweerd hebben!

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Aisha op 12-03-2007 om 12:07 uur

Ik vond het een zeer gezellig en geslaagd toernooi! Toernooicommissie, bedankt!

2. Ernst op 12-03-2007 om 14:07 uur

In alle opzichten een meer dan geslaagd toernooi. Goed gedaan toernooicommissie !!!!

3. Miss Rose op 12-03-2007 om 15:44 uur

het was super!!! Het gaat niet alleen om het spel, maar ook de saamhorigheid was ten top!! Zit nu helemaal kapot op mijn werk. :9

4. Henk Staats op 12-03-2007 om 17:13 uur

Een ieder die het toernooi heeft mogelijk gemaakt wordt van harte bedankt. Dat zijn onder meer de leden van de toernooicommissie, de barvrijwilligers, de trainers die de coaching deden, de scheidsen en niet te vergeten de spelers die er een show van hebben gemaakt.

5. Ernst op 14-03-2007 om 20:32 uur

Trouwens, ook de "dubbel" trainers bedankt. Goed werk Suus en Bas.

Reageer op dit bericht (“Wereldtopper Wu wint Satellite in Almere bij de mannen en Yvonne Sie wint het vrouwenenkel en -dubbel ↑”)