Badminton Vereniging Almere

BVA-jeugd tot 13 jaar toont progressie op Nederlandse Jeugd Kampioenschappen

In Aalsmeer kwam afgelopen weekend een 4-tal BVA-ers uit in diverse categorieën (single, dubbel en mix) en de resultaten mochten er zijn.

Bij de meisjes kwamen Quinty Honing en Amy van Stenus verdienstelijk tot in de tweede ronde, maar moesten daar hun meerdere erkennen in hun respectievelijke tegenstanders. In spannende partijen, waarbij zij dicht bij de overwinning kwamen, kwamen ze nog net iets te kort. Amy verloor de derde set nipt met 23-25 na twee match punten te hebben weggegeven!

De jongens waren succesvoller: Fabian Pereboom haalde het tot in de derde ronde en wist in de tweede ronde voor het eerst in zijn carrière Sjoerd Kool in 3 spannende sets te verslaan. Hij moest in de derde ronde buigen voor Russel Muns, de huidige nummer 1 van de Junior Masters en als 3e geplaatst bij de NJK. Jeroen Tiebout kwam in de kwartfinale door in de derde ronde in een spannende 3-setter Brandon Bessem (als 5/8 geplaatst voor de NJK) te verslaan. In de kwartfinale verloor Jeroen van Mark Caljouw (5/8 geplaats). In de tweede set kwam Jeroen slechts 1 punt tekort om er een derde set uit te slepen en evt. de winst naar zich toe te trekken. Door deze prima resultaten mochten Fabian en Jeroen zich op dit toernooi bij de 16 resp. 8 besten van Nederland scharen in hun leeftijdscategorie. Een hele prestatie, die hun progressie dit jaar nog eens extra onderstreept.

RTC Almere

Naast bovengenoemd viertal, dat ook in de RTC Almere speelt, speelde ook Jayme van Elten verdienstelijk. Ook Jayme behaalde, evenals Fabian Pereboom, de derde ronde, maar stuitte daar ook op Mark Caljouw.

Helaas moesten Manon Sibbald en Tara Timmer zich vanwege blessures afmelden, hetgeen ook consequenties had voor de dubbel met Amy van Stenus en de mix met Jayme van Elten.

Dubbels

Ook hier zijn puike resultaten behaald. Quinty Honing behaalde met haar dubbelpartner Demi van den Broek (JTC Amstelveen) de kwartfinale. Zo ver kwamen ook Jeroen Tiebout met Krishna Vyas (JTC Almere).

Tot slot

Onze kinderen zouden niet zo goed gepresteerd hebben zonder goede coaching. Yu Yong Wu en Chris Vlaar komt dan ook alle eer toe, want zij waren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aanwezig om onze kinderen bij te staan. En dikwijls met merkbaar positieve veranderingen in het spel.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 28-04-2007 om 17:31 uur

  Dat zijn goede berichten! Daar gaan en komen we verder mee.

 2. otto op 28-04-2007 om 23:01 uur

  Helemaal mee eens!
  'We' (lees: de kids) zijn erg goed bezig en de extra trainingsuren bij het RTC en JTC beginnen duidelijk hun vruchten af te werpen!

 3. jeroen op 06-05-2007 om 15:40 uur

  knap :D

Reageer op dit bericht (“BVA-jeugd tot 13 jaar toont progressie op Nederlandse Jeugd Kampioenschappen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)