Badminton Vereniging Almere

Pasen in België; verslag Ros Beiaard Cup Dendermonde

Het begon allemaal op vrijdag. De dag waarop de reis begon naar onze onderburen, de Belgen met de zachte 'G', daar waar een wedstrijd een 'match' heet, een een shuttle een 'pluim'.

De reis verliep goed en we kwamen netjes een kwartiertje later dan gepland later aan bij de abdij waar we verbleven. Na alle spullen (vooral die van de dames) naar de tweede etage te hebben gesjouwd gingen we op stap in het bruisende Dendermonde. Het begon ook meteen goed want we werden de verkeerde kant op gestuurd. Maar met Sharon die een fuif al van ver ruikt zijn we toch nog bij een leuke tent terechtgekomen. Hier hebben we de rest van de avond gepoold, gedanst maar vooral veel lol gemaakt. Maar we wilden uiteraard nog een beetje fit zijn voor de volgende dag want dan was het feest van het toernooi en natuurlijk wat wedstrijdjes badminton. Dus weer terug naar de abdij en netjes gaan slapen. Maar natuurlijk zouden de heren geen echte Almeerders zijn als er niet tot diep in de nacht gepokerd werd dus dat werd ook gedaan.

De volgende dag weer vroeg uit de veren want om negen uur werden de eerste partijen alweer gespeeld. Waar zijn die almeriaantjes nu om je wakker te maken, maar een koude douche doet het ook goed om wakker te worden. Na de fijne douche op weg naar de sporthal. Het waren tien minuutjes naar de sporthal maar wij Nederlanders houden van sightseeing en hebben dus ook een half uur van Dendermonde gezien. De Almeerders dus iets te laat meteen de baan op en spelen. De almeerders waren in elke klasse goed vertegenwoordigd. Ook in elke “discipline” zoals ze dat in België zeggen. Maar toch vielen de mixen in de C1 een beetje tegen. Gelukkig waren er nog andere partijen die onwijs spannend waren. In de C1 was er een belgische variant van Krijn en hoe toevallig daar moest hij ook tegen spelen. Uiteraard een drie-setter maar wel gewonnen. Mariska, Sharon en Aisha waren ook lekker bezig ze wonnen de ene single na de andere. De single’s van Almere gingen sowieso erg goed. Tim heeft z’n tegenstander zo uitgeput dat hij heeft moeten opgeven omdat hij het zwart voor z’n ogen zag. De dubbels gingen ook lekker bijna iedereen kwam wel in de halve finale. Maar na ongeveer veertien uur in die sporthal te hebben gezeten was het dan toch klaar voor de eerste dag.

Tijd voor het feest! Iedereen even snel douchen en op naar “De Zep” waar de “Players Party” zou plaatsvinden. Wij daar met zo’n vijftien man aangekomen was het een soort bunker met allemaal stilstaande mensen die ons een beetje zaten aan te gapen. Dat is natuurlijk niet wat Almeerders een feest noemen dus we gingen op zoek naar een ander feest. We kwamen uiteindelijk bij een tentje met de naam “Top Tien” waar de muziek begon met de 90’s en er werd gedanst door de Belgen. Later op de avond kwam er steeds meer dans muziek en gingen we helemaal los. We hebben gejumpstyled en gewoon lekker gedanst. Later in de nacht heeft zelfs Kasper nog het Nederlands volkslied gezongen. Een aantal mensen was verstandig en gingen rond een uur of twee terug naar de school maar de echte bikkels bleven tot het eind.

De volgende ochtend was nog erger dan de ochtend ervoor. Men begon pas rond acht uur een soort van wakker te worden en de spulletjes in te pakken. Want zelfs op de zondag begonnen de partijen weer om negen uur, gekke Belgen. Wat weren we blij met Joeri die een matje had meegenomen waar je in de sporthal nog even op kon liggen en je oogjes dicht doen. Zondag was de dag voor de halve finales maar de weinige slaap heeft toch z’n tol geeist . Gelukkig waren we toch nog vertegenwoordigd in een aantal finales. Mara en haar fransman Jerome hebben na veel “Mérde” toch gewonnen in drie sets en sleepte de eerste prijs binnen. Tim had een onwijs spannende wedstrijd tegen David Jaco maar verloor in drie sets. Mariska was ook lekker bezig ze had twee finale partijen de single en de dubbel.

We hebben het niet slecht gedaan maar op slechts tien puntjes na bleek het niet genoeg om de Ros Beiaard Cup binnen te slepen. Deze cup voor de best presterende club kwam in handen van 'Westland trainingen'. Volgend jaar gaan we met een nog grotere groep en dan komt het helemaal goed!

Zoals jullie kunnen lezen was het onwijs leuk en we hopen dat het volgend jaar ook weer in zo’n gunstig weekend valt. Dus mensen die nu denken “Allée” ik heb wat gemist dan klopt dat maar volgend jaar is er weer een kans!

De binnengesleepte prijzen:

Tim Vaessen 2e HE A
Tim Vaessen / Wannes Ruts 2e HD A
Joost Berkelmans 2e HE B2
Esther van Puffelen 2e DE B2
Dorien Drees / Mara Nottelman 2e DD B2
Mara Nottelman / Jérôme Brazewicz 1e GD B2
Mariska Post 2e DE C1
Mariska Post / Kelsey Pepermans 1e DD C1
Sharon Evenaar / Aisha Krak 2e DD C1
Pasen in België

Alle uitslagen kun je terugkijken op toernooi.nl

Bekijk ook de filmpjes en de foto's van dit weekend.

Tot nu toe 19 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Mariska op 10-04-2007 om 12:10 uur

  Ik vond het heel gezellig. Volgend jaar weer!

 2. Joeri Kraaijestein op 10-04-2007 om 12:29 uur

  Het was inderdaad super. Wat mij betreft zeker volgend jaar weer....... JOHNNIE............

 3. Krijn op 10-04-2007 om 12:36 uur

  En dan nemen we die Ros Beiaard Cup ook mee!

 4. Roel op 10-04-2007 om 13:03 uur

  De heren en dames van Almere, hartelijk bedankt voor de deelname aan ons toernooi. Leuk te lezen dat jullie het fijn vonden, ... en die Ros Beiaard Cup organiseren we volgend jaar zeker weer.

 5. Krijn op 10-04-2007 om 14:00 uur

  De foto's staan op de site: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2006-2007/ros-beiaard-cup-dendermonde

 6. Krijn op 10-04-2007 om 14:21 uur

  En de filmpjes: http://www.youtube.com/profile_videos?user=DorienDrees

  Check vooral het voetenwerk van Sharon: http://www.youtube.com/watch?v=5J7KQ3_tusA :P

 7. Tim op 10-04-2007 om 16:02 uur

  Het was top! Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

 8. Krijn op 10-04-2007 om 16:05 uur

  Ga je die Jaco dan wel vegen? ;)

 9. gijs op 10-04-2007 om 16:23 uur

  Ik ga natuurlijk ook weer mee.... Heb een super weekend gehad!

 10. Kasper op 10-04-2007 om 16:59 uur

  Ik ga natuurlijk ook weer mee. Heb een top weekend gehad. en heb me toch prima vermaakt!!!

 11. Dorieen op 10-04-2007 om 17:28 uur

  Het was echt super gaaf! Volgend jaar gaan we zeker weer en dan zorgen we voor ons eigen Almere ontbijt(met z'n allen).

 12. Aisha op 10-04-2007 om 23:31 uur

  Zie ook het item op de lokale tv: http://www.tvoost.be/nl/nieuws/2007-04-10/ros-beiaardcup/

  en de foto's op de site van BC Oudegem zelf: http://www.bcoudegem.be/indexbbac.html

 13. Tim op 11-04-2007 om 13:10 uur

  Natuurlijk gaat die Jaco er dan af!!

 14. westland training ownage op 12-04-2007 om 17:35 uur

  Tomatenplukkers aan de macht! :P

 15. Robert op 14-04-2007 om 15:30 uur

  Ik ben cker weer van de partij volgend jaar :D

  Tim je weet het ook als je verliest houden we nog steeds van je ;)

  SJONNIE :D

 16. miss baco op 16-04-2007 om 10:45 uur

  HET WAS SUPER!! JONGELUI!!
  Ik heb genoten, maar als we niet zoveel hadden gedronken, waren alle eerste prijzen voor ons. Toch wilde ik niet in de ochtend uren belgische dancing, het volkslied missen van Kasper. Ook niet te vergeten het optreden van Gijs, Jeroen en Kasper op het podium. (oeps ssssstttttttt)
  Lieve Vonne met de nacht van Almere gaan we weer samen dansen, even kijken of we dan weer zoveel mannen om ons heen hebben..hihihhi
  Volgende keer zeker weer!!!!!!!!!

  ps: wie is dat rare mens op het filmpje? ;)

 17. Paul van Raak op 23-04-2007 om 14:49 uur

  ik zie overal op deze site de naar Paul van Raak staan...
  maar dat ben ik ook.... dus niet degene van de batminton vereniging..raar maar waar!!!

  dus hoe zit dat er is een 2de paul van raak??

 18. Krijn op 23-04-2007 om 14:58 uur

  Jeetje, hoe is het mogelijk?!

 19. Paul van Raak op 27-04-2007 om 09:50 uur

  ja dta weet ik ook niet is er ween foto van Paul van raak??

Reageer op dit bericht (“Pasen in België; verslag Ros Beiaard Cup Dendermonde ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)