Badminton Vereniging Almere

Stephan Branderhorst in de halve finale bij de 6 Nations

Stephan Branderhorst heeft in het individuele toernooi van de 6 Nations onder de 17 jaar in Papendal de halve finale bereikt in het mannenenkel en in het gemengd dubbel! Een knappe prestatie van de Almeerder op dit prestigieuze toernooi.

Stephan had een zogenoemde bye in de eerste ronde en trof in de tweede ronde de Engelsman Chris Allen. Stephan was met tweemaal 21-7 de Engelsman duidelijk de baas. In de derde ronde trad Stephan aan tegen de Duitser Mathijs Diercks. Diercks verzette zich hevig maar Stephan was uiteindelijk de sterkste met 21-14 en 21-16. In de kwartfinale was de Deen Gert Hansen de opponent van Stephan. De eerste game was met 21-12 voor Stephan, maar de Deen pakte met 14-21 de tweede game. In de derde game kwam de Deen op een kleine voorsprong met 17-18. Toch wist Stephan uiterst geconcentreerd de derde game met 21-18 naar zich toe te trekken.

Dat betekent dat Stephan het morgen in de halve finale moet opnemen tegen de sterke Fransman Alexandre Francoise.

Samen met Yik Man Wong staat Stephan ook in de halve finale van het gemengd dubbel. Achtereenvolgens werd een Engels duo in drie games naar huis gestuurd en in twee games onderging een Deen koppel hetzelfde lot.

Monique Slaman verloor samen met Thamar Peters in de eerste ronde haar damesdubbel van een Deens paar met de cijfers 21-19 en 21-16.

In het gemengd dubbel was Monique jammer genoeg het zelfde lot beschoren. Zeer nipt verloor zij van een Duits Koppel (tweemaal 21-19). Monique speelde met Ralph Hetharia.

Voor alle detailuitslagen kunt U terecht op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Stephan Branderhorst in de halve finale bij de 6 Nations ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)