Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Afgelopen donderdag werd in Sportcomplex De Toekomstgroep Stephan Branderhorst gehuldigd door het bestuur van de Badminton Vereniging Almere. Deze huldiging vond plaats omdat Stephan Branderhorst eind april het zeer prestigieuze 6-nationstoernooi won in Papendal. De Nederlandse Badminton Bond was dit jaar aan de beurt om dit zeer sterk bezette jeugdtoernooi te organiseren. Dit is een toernooi waar de zes sterkste landen in Europa aan mee doen en als je op dit toernooi een titel grijpt dan mag je jezelf officieus Europees kampioen noemen.

Namens het bestuur sprak ik de volgende woorden.

Op zondag 29 april werden de finales gespeeld en alle finales werden, zoals vrijwel altijd, gewonnen door de Denen. Op één uitzondering na, dat was de finale in het mannenenkel onder de 17 jaar. Daar speelde onze bloedeigen Stephan Branderhorst de finale tegen de Deen Emil Holst. Het werd een eclatante zege voor Stephan Branderhorst met 21-19 en 21-10.

Het was een historische overwinning, want nog nimmer was een Nederlandse jeugdspeler er in geslaagd om de titel te pakken in het mannenenkel.

Als je de carrière van Stephan nader beschouwd is er sprake van een soort bliksemcarrière. Al een aantal Nederlandse titels heeft hij binnengehaald. Stephan heeft zijn basisopleiding genoten bij Roy Calbo en is daarna met name groot geworden bij de Nationale jeugdselectie waarbij trainer Gerben Bruijstens een belangrijke rol heeft vervuld. En Stephan heeft ook nog een en ander opgepikt van Yun Yong Wu. En hij is vanzelfsprekend talentvol en dat talent heeft hij van zijn moeder. Een andere mogelijkheid kan ik mij niet voorstellen.

U begrijpt dat wij als bestuur, waarvan op een enkele uitzondering na het grootste deel valt onder de categorie badmintonkneuzen, met ontzag naar Stephan kijken. Dat ontzag blijft, maar daar willen we het niet bij laten. Ik opperde als voorzitter om Stephan een CD-bon te geven maar mij werd duidelijk gemaakt dat ik wel erg achterloop omdat muziek tegenwoordig gedownload wordt. Het wordt dus een enveloppe met inhoud. Maar veel belangrijker is nog dat jouw foto nogmaals in de Wall of fame van BV Almere wordt opgenomen en dat er daarmede sprake is van eeuwige roem.

Nogmaals Stephan, namens het bestuur van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel en van Aisha Krak en Chris Vlaar ontvang je nu de enveloppe en de fotolijst.

Stephan toonde zich verrast tijdens de huldiging en sprak zelf de mooie woorden dat hij hoopte nog heel lang voor de mooie Badminton Vereniging Almere te spelen en bij deze woorden sloot ik mij als voorzitter volgaarne aan.

Komende woensdag, 30 mei wordt de Algemene Leden Vergadering gehouden en het bestuur is uitermate blij met het feit dat Maria Patty onze nieuwe secretaris gaat worden. Maria Patty volgt Mariska Post op. Mariska Post gaat overigens niet verloren voor de vereniging.

Zo langzamerhand komt het eind van het seizoen in zicht. Voor een aantal van onze jeugdspelers nog niet want die gaan nog mee doen aan de jeugdspelen in Aalborg die in juli 2007 worden gehouden. Ongetwijfeld zal er nog voldoende aandacht worden geschonken aan de jeugdspelen op onze site en laten we hopen dat er ook dit jaar weer sprake zal zijn van Almeerse successen.

En privé is Opa Staats, als amateursgenealoog zeer in zijn sas met het feit dat er een vierde kleinkind geboren is en dat het de zo vurig gehoopte kleinzoon en stamhouder is. De namen van de kleine boef zijn Kingston Kwadwo Staats. Kwadwo is Ghanees en verwijst naar het feit dat Kingston op maandag geboren is. U begrijpt, dat ik al een Kasonracket weg heb laten leggen.

Henk Staats

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Miss Rose op 28-05-2007 om 13:16 uur

    Stephan,,

    JE BENT EEN TOPPERTJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)