Badminton Vereniging Almere

Ook in Zoetermeer grossieren jeugdige BVA-ers in prijzen!

Afgelopen zaterdag en zondag werd er door vele BVA-ers gespeeld om de winst in het Conquesto Jeugdtoernooi in Zoetermeer. Van de 11 finales in de klassen waarin onze BVA-spelers uitkwamen, stond maar liefst 10 keer een BVA-er. Zes van de tien finales werden zelfs gewonnen door onze BVA-jeugd.

Onder de 11 jaar leverde Alex Vlaar een prestatie van formaat door favoriet Ruben Wijnands in de halve finale in 3 games te verslaan. In de finale moest Alex capituleren: Koen Odijk won de finale in 2 spannende games. In de jongensdubbel wonnen Koen Odijk en Ruben Wijnands.
Bij de meisjes onder de 11 won Quinty Honing, als verwacht, de finale van Rosa Hondeman, hetgeen voor Rosa al een prestatie van formaat was. Evenals bij de jongens dus een dubbele BVA-bezetting in de finale.

In de categorie onder 13 jaar moest Jeroen Tiebout in de mannenenkel in de halve finale al heel diep gaan om Fabian Pereboom van het lijf te houden. In de finale kwam Jeroen iets te kort tegen Jayme van Elten, een van de talenten uit onze eigen RTC (Regionaal Training Centrum).
In de vrouwenenkel won Tara Timmer, ook uit onze RTC, in twee eenvoudige games de finale.
In de mannendubbel behaalden Jeroen en Fabian weliswaar de finale, maar toen was het energievlammetje inmiddels gedoofd, waardoor zij kansloos verloren van een plaatselijke combinatie.
In de damesdubbel wonnen Quinty Honing en Wendy Naus (RTC Almere) en in de gemengd dubbel bereikten Fabian Pereboom en Tara Timmer (RTC Almere) fraai de finale, maar moesten hun meerdere erkennen in de RTC-combinatie Jayme van Elten en Wendy Naus.

In de categorie onder 15 jaar verdient Amy van Stenus (11 jaar) een grote pluim. Zij behaalde de finale in de damesenkel en damesdubbel, welke zij beide wist te winnen. De damesdubbel won zij samen met Tara Timmer (RTC Almere) en de finale van de damesenkel besliste Amy in haar voordeel middels een zeer spannende 3-setter. De gemengd dubbel speelde Amy samen met Jeroen Tiebout. Samen bereikten zij de halve finale, waar zij werden uitgeschakeld door de latere toernooiwinnaars.

Het was een zeer geslaagd toernooi, waarin de meeste van onze kinderen wel zo’n 12 wedstrijden hebben gespeeld en dus vermoeid maar voldaan naar huis terugkeerden. Een gezellige en sportief gezien fantastische afsluiting van het seizoen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Wendy op 12-11-2007 om 19:35 uur