Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Op woensdag 30 mei 2007 vond de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de vereniging plaats in het cursuslokaal van Sportcomplex De Toekomstgroep. De opkomst van de leden viel zeker niet tegen; er waren deze keer meer leden dan bestuursleden en dat doet het bestuur deugd. We zijn al vele jaren niet gewend, dat er meer leden dan bestuursleden zijn, met uitzondering dan van de ALV van vorig jaar mei, maar toen was er sprake van een bijzondere omstandigheid, zullen we maar zeggen.

De ALV stemde in met alle voorstellen van het bestuur zoals de begroting voor het komende seizoen 2007/2008 en de (her)verkiezing van bestuursleden. En er werd, zoals te doen gebruikelijk, een kascommissie ingesteld (voor het boekjaar 2006/2007). Tevens werd het NOC*NSF-rapport behandeld dat Jan Jaap de Groot van Sportservice Flevoland heeft opgesteld ten aanzien van onze vereniging. Het bestuur was overigens wel verbaasd dat het rapport slechts opgevraagd is door één lid. Een lid dat overigens volkomen terecht vrijwel altijd de ALV-stukken opvraagt.

De vereniging komt er bepaald niet slecht af in het rapport, maar Jan Jaap de Groot had wel een zevental aanbevelingen. Deze aanbevelingen heeft het bestuur zonder meer overgenomen en het bestuur heeft de ALV toegezegd om de aanbevelingen binnen twee jaar om te zetten in daden. Eén van de aanbevelingen was om tot een kleiner bestuur te komen. Een kleiner bestuur dat zich meer richt op het beleidsmatig sturen van de vereniging en commissies die zich meer richten op de uitvoering. Persoonlijk was ik niet onmiddellijk overtuigd van het nut van deze aanbeveling, maar inmiddels ben ik op dit punt ‘om’, zeker na een concept dat Aisha Krak en Stephan Melein hebben bedacht. We gaan het er in september en oktober in het bestuur nog eens goed over hebben en dan zou deze aanbeveling om tot een kleiner bestuur te komen al wel eens in het derde of vierde kwartaal 2007 zijn beslag kunnen krijgen. Vanzelfsprekend houden wij U op de hoogte.

En dan de BBL-competitie. Was het merendeel van de BBL-verenigingen er van overtuigd dat er goede afspraken waren gemaakt in de BBL-vergaderingen, tijdens de Bondsvergadering van 23 juni 2007 zijn er toch weer andere besluiten genomen. Het merendeel van de verenigingen denkt te weten dat er in de bondsvergadering op machiavellistische wijze een besluit genomen is, dat ‘haaks’ staat op het meerderheidsbesluit van de BBL-verenigingen. De tophaan van BC Amersfoort kraait middels een persbericht victorie; Amersfoort heeft toch weer zijn zin gekregen. Echter op korte termijn lijkt dit winst voor Amersfoort, maar op langere termijn heeft het badminton een gevoelige nederlaag geleden. Immers heel veel toegewijde vrijwilligers van de BBL-verenigingen voelen zich behoorlijk in hun kruis getast, om het maar eens in rond Nederlands te zeggen. Aan meerderheidsbesluiten in BBL-vergaderingen wordt namelijk voorbijgegaan. En hoe lang blijven deze vele vrijwilligers nog gemotiveerd als ze op deze wijze worden behandeld? Ik ben van mening dat het badminton indirect en ondoordacht heel veel schade is toegebracht. Herhaling is de kracht van het onderwijs, maar sommigen leren jammer genoeg nooit.

En dan de personele bezetting van ons eerste team, Dekker Almere. Zo af en toe wordt mij bijvoorbeeld de vraag gesteld wie onze derde dame wordt. Ik ben daar heel eenvoudig in, ik weet het niet, want ik ga er niet over. Wel ben ik er van overtuigd dat Aisha Krak, voorzitter van de wedstrijdcommissie en Ernst van Stenus, manager van Dekker Almere en Chris Vlaar, coördinator van de landelijke teams, weten waar zij mee bezig zijn en als er duidelijkheid is, dan laten we het U, de supporters van Dekker Almere, onmiddellijk weten.

Op onze site heeft U al kunnen lezen dat de Nacht van Almere en de vrijwilligersdag als zeer geslaagd mogen worden beschouwd. Hetzelfde geldt voor het zwemfestijn voor de jeugd. Van Cock van Puffelen en Ronald Blok ontving ik een mailtje, dat zij er aan denken om wellicht per jaar nog een aantal activiteiten te ontplooien voor de leden, die niet direct met badminton te maken hebben. Zij dachten bijvoorbeeld aan een pokertoernooi voor BVA-leden. Wel, we hebben de accommodatie, dus waarom niet zou ik zeggen. Ik vind het een heel goed initiatief en ondersteun het van harte!

Afgelopen vrijdag heb ik de jongste mevrouw en mijnheer Staats opgehaald van Schiphol. Zij kwamen terug van hun huwelijksreis op Mauritius. Op Mauritius werden de jonggehuwden er nog even fijn aan herinnerd dat the Dutchies in de VOC-periode verantwoordelijk waren voor het uitroeien van de Dodo’s. Er werd wel bijgezegd dat de suikerplantages op Mauritius ook een VOC-achtergrond hadden en dat daar nog steeds inkomsten uit werden gegenereerd. Of het één tegen het ander opweegt weet ik niet. Wel weet ik dat wij Nederlanders toch wel een uitermate ondernemend volk zijn geweest en overal onze sporen hebben nagelaten. En sporen nalaten, dat proberen we ook als Badminton Vereniging Almere te doen. Sportieve badmintonsporen welteverstaan.

Rest mij U een prettige vakantie toe te wensen. Ga vooral niet met stress op vakantie, lees ik in vele artikelen in vele kranten en tijdschriften. Niet doen dus, eerst even ontstressen.

Henk Staats

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Dennis Verkerk op 30-06-2007 om 17:51 uur

    Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Pamela Pupin de 3e dame wordt voor team 1....

  2. Henk Staats op 30-06-2007 om 19:56 uur

    Ik heb in Sportcomplex De Toekomstgroep in de kantine gehoord dat zij 4e dame wordt.........

  3. DV op 01-07-2007 om 02:56 uur

    4e dame? ok... en is het ook al bekend wie de 5e dame wordt? ;)

  4. Cock op 02-07-2007 om 09:54 uur

    Misschien kunnen we ook een keer "wandelen" organiseren. Hoor je nog 's wat.

  5. Henk Staats op 02-07-2007 om 20:27 uur

    Cock, ik wandel met je mee.

  6. DV op 02-07-2007 om 23:43 uur

    Willen jullie misschien een cursus "wandelen voor beginners" volgen?

  7. Walter op 04-07-2007 om 16:36 uur

    @Henk, welke voor BVAlmere "slechte" besluiten zijn er tegen de eerdere besluiten in genomen?

  8. Henk Staats op 04-07-2007 om 17:27 uur

    Beste Walter,
    Waar het onder meer over gaat is het volgende. De BBL-verenigingen hebben in meerderheid besloten om niet op doordeweeksedagen te spelen. Daar is nu weer vanaf geweken, de NBB bepaalt en bovendien bepaalt de NBB weer volledig het competitieschema voor de BBL, waarbij het zo is, dat het belang van de individuele topspelers boven het verenigingsbelang gaat! En dat is niet volgens afspraak in de BBL-vergaderingen.

  9. Walter op 05-07-2007 om 13:50 uur

    @Henk,

    Bedank voor de toelichting. Het lijkt erop dat er alleen naar de selectiespelers van de bond wordt gekeken.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)