Badminton Vereniging Almere

Jeugdspelen: We gaan terug in de geschiedenis…

We gaan terug in de geschiedenis, naar het jaar 1989 om precies te zijn. Een jaar waarop de huidige deelnemers van de jeugdspelers nog niet geboren waren! In dat jaar ging ik, Stephan Melein, voor het eerst mee naar de jeugdspelen in het Engelse Lancaster.

De Almeerse badmintonploeg bestond uit vier badmintonheren en twee tennisdames. De andere heren waren Andrew Cornet, Daniël Kitzero en George Staats. Ja, tennisdames; er waren geen badmintonsters die in de juiste leeftijdscategorie vielen, de vereniging was toen lang niet zo groot als tegenwoordig. Ook de coaching kwam van tennis en zo kon het dus gebeuren dat de badmintonheren de coach en speelsters de spelregels moesten uitleggen…. De prestaties waren er ook naar; we werden keurig vierde; er waren dan ook maar vier steden. Het was ondanks alles een onvergetelijke week!

Lancaster 1989

Na 1989 hebben we wel altijd een ploeg gehad die uit echte badmintonners bestond en we hebben laten zien dat we er wat van konden gezien de vele medailles die we wonnen. Uit mijn hoofd, vergeef me als ik iemand vergeet, maar gouden medailles waren er voor Erik Staats, Gita Djajawasito, Maartje Verheul, Patrick Helmer, Yvonne Hoogland, Stephan Branderhorst en Rinske Deriga. Wel leuk eigenlijk dat Erik, als oud winnaar, nu als trainer meegaat.

Als speler heb ik alleen in 1989 aan de jeugdspelen deelgenomen. De jaren daarna ben ik altijd betrokken gebleven bij de organisatie als de jeugdspelen naar Almere kwamen. Onder leiding van Vincent Festen (1998) en Bas Berkelmans (2002 en 2006) hebben we in Almere werkelijk fantastische jeugdspelen gehad!

Komende maandag (30 juli 2007om 21:30 uur) vertrekken we naar Aalborg. Veel is nog zoals in 1989. Het verblijven bij een gastgezin, de gezelligheid, nieuwe vrienden en de Deense coach Leo Dahl. Een fantastische man met echt de jeugdspelen in zijn hart. Dit jaar heb ik de eer om op zijn persoonlijke uitnodiging bij hem te mogen verblijven. Ik zie er naar uit en voel mij echt vereerd.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. pieter op 26-07-2007 om 22:53 uur

    Leuk verhaal ^^.
    Ik heb er heel veel zin in :D.

Reageer op dit bericht (“Jeugdspelen: We gaan terug in de geschiedenis… ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)