Badminton Vereniging Almere

Zes clubs niet akkoord met competitieprogramma Big Boss Liga

De badminton verenigingen BV Almere, BCR’91, BV Slotermeer, BC Smashing, Van Zundert VELO en BV Van Zijderveld gaan niet akkoord met het door de Nederlandse Badminton Bond (NBB) nader voorgestelde competitieprogramma voor de Big Boss Liga (BBL) voor het seizoen 2007-2008.

Reden hiervoor is tweeledig:

Overleg door een afvaardiging van de zes verenigingen met het bondsbestuur is vruchteloos gebleken omdat het bestuur de belangen van drie internationale (sub)toppers bóven alles wil stellen.

De zes verenigingen hebben het bondsbestuur van de NBB verzocht, binnen 14 dagen, een extra bondsvergadering uit te schrijven. Doel van de vergadering is de afgevaardigden te doen besluiten de beleidsuitgangspunten voor de vaststelling van het competitieprogramma, zoals die zijn vastgesteld in de bondsvergadering van 23 juni 2007, te herzien.

De afspraken, zoals die op 20 februari 2007 zijn gemaakt door alle acht BBL verenigingen, zien de zes verenigingen als een gekwalificeerd advies aan de bondsvergadering. Zij vinden het onjuist dat daar in de bondsvergadering van 23 juni 2007, in tegenstelling tot voorgaande jaren, vanaf geweken is.

Houdt de NBB toch vast aan het in juni afwijkend vastgestelde competitieprogramma dan zullen de zes genoemde verenigingen hieraan niet meewerken en wordt er door hen niet gespeeld in de BBL-competitie.

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Rob Deriga op 31-07-2007 om 12:31 uur

  Hear, hear.... Het is meer dan schandelijk dat een bond voor ALLE verenigingen een democratisch genomen besluit éénzijdig naast zich neer kan leggen. Je krijgt dan ook de indruk, dat het indertijd niet meer dan een zoethoudertje is geweest. Buiten de bovengenoemde argumenten kan je ook nog denken aan de competitievervalsing die optreedt als toppers naar willekeur in worden gezet dan wel er (weer) niet zijn. Zo kan het gebeuren dat een vereniging daardoor mogelijk wordt benadeeld en zelfs daardoor onterecht kan degraderen. Verder is ook het publiek de dupe: die denken toppers te zien, maar blijken dan niet te komen. Ik hoop dan ook dat de 6 genoemde verenigingen hun ingenomen standpunt en strategie standvastig zullen nakomen. Ik wens jullie heel veel succes.

 2. Krijn op 31-07-2007 om 12:40 uur

  Het gaat lekker bij de NBB. Twee weken geleden gooiden ze alle ledengegevens ook al zonder pardon voor iedereen te grabbel op Internet; http://www.badminton.nl/index.php/NL/854 . Zelfs na een (misschien iets te botte) melding van het probleem via e-mail ( http://www.badmintonforum.nl/forum_posts.asp?TID=2007&PID=44260#44260 ) is het nog steeds niet dichtgetimmerd; http://krijnhoetmer.nl/zooi/verenigingsgegevens/ |:(

 3. Krijn op 31-07-2007 om 12:44 uur

  Van Zijderveld:
  http://www.vanzijderveld.nl/index.cfm?pageid=302&newsid=551

  Slotermeer:
  http://www.bvslotermeer.nl/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=471&Itemid=1

 4. Martin Grim op 31-07-2007 om 12:50 uur

  Zowel met de competitie als met die ledengegevens is de NBB behoorlijk regentesk bezig: ze lappen overleg en democratische besluiten aan de spreekwoordelijke laars, reageren niet op meldingen van grove fouten op hun site.

  Raar hoor: ze horen toch de belangen te behartigen van *alle* badmintonners en niet alleen van een enkeling die een beetje boven het maaiveld uitsteekt...

 5. Aisha op 31-07-2007 om 23:03 uur

  interview Henk Staats op Radio Flevoland: http://archief.omroepflevoland.nl/audio/1F3BF95AF8BE76E5C12573290033E8EB_WFiles_1.wma

 6. Ed op 09-08-2007 om 19:41 uur

  Bijna 2 weken verder, is er al enige reactie van de NBB gekomen?

 7. Henk Staats op 10-08-2007 om 11:20 uur

  In het belang van het proces wil ik er niet te veel over zeggen, maar duidelijk is dat de zes verenigingen volharden in hun standpunt.

 8. Aisha op 12-08-2007 om 20:50 uur

  Omroep Flevoland heeft vanavond aandacht besteed aan het conflict met een interview met onze voorzitter Henk Staats. Bekijk hier de uitzending van Flevoland Sport: http://cms.omroepflevoland.nl/SiteFiles/Uitzending/zondag2_225k.wmv.

 9. Aisha op 12-08-2007 om 20:51 uur

  Omroep Flevoland heeft vanavond aandacht besteed aan het conflict met een interview met onze voorzitter Henk Staats. Bekijk hier de uitzending van Flevoland Sport: http://cms.omroepflevoland.nl/SiteFiles/Uitzending/zondag2_225k.wmv

Reageer op dit bericht (“Zes clubs niet akkoord met competitieprogramma Big Boss Liga ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)