Badminton Vereniging Almere

Jeugdspelen Aalborg, drie gouden medailles!

De Almeerse badmintonteam bestaande uit, Nienke Berkelmans, Leroy Brom, Kim Brouwer, Mireille van Daal, Rinske Deriga, Patrick van der Hoek, Pieter Jan Hoeve, Ricardo Honing, Nikkie Hosseinnia, Thijs Maasen, Shanice van Stenus en Jules van der Vliet hebben tijdens de jeugdspelen in Aalborg in totaal drie gouden, een zilveren en drie bronzen medailles behaald. Aan de jeugdspelen deden in totaal zeven steden mee met naast Almere, Aalborg, Edinburgh, Fuglefjord, Lancaster, Pushkin en Riga

Vandaag werden de halve finales en finales gespeeld.
In de halve finale van de jongens enkel <15 had Leroy een moeizame start. Edward Cogliano uit Edinburgh leide bijna de gehele eerste game behalve op het moment dat het moest. De tweede game liet Leroy zien wie de betere was 21-19 21-7. De finale tegen Matthew Carder uit Edinburgh werd een ware thriller. Matthew is de nummer één in Schotland en het was de techniek van Leroy tegen het loop-, en doorzettingsvermogen van Matthew. De eerste game ging gelijk op en het was uiteindelijk Leroy die met 28-26 aan het langste eind trok. In de tweede game sloeg de vermoeidheid toe bij Matthew en Leroy liet die kans niet lopen 21-14.

In de halve finale bij de meisjes enkel <17 kenden Rinske en Mireille geen enkele probleem en zo stonden de beide Almeerders tegenover elkaar in de finale. Deze broederstrijd werd een driesetter waarbij Mireille winstkansen in de tweede game liet liggen. Uiteindelijk trok Rinkse aan het langste eind met 17-21 23-21 21-13.

In de meisjes <15 moest Nikki het in de halve finale opnemen tegen Marianne Christiansen uit Aalborg. Het werd een lange strijd waarbij Nikki in de tweede game dicht bij de overwinning was. In de derde game nam Marianne een kleine voorsprong welke ze niet meer uit handen gaf. Het werd uiteindelijk 18-21 21-19 21-16 voor Marianne.

In de meisjes dubbel <17 streden Rinske en Mireille in de finale tegen Carolien Collinson en Seona Stalker uit Edinburgh. De eerste game speelden de Almeerse dames goed geconcentreerd en gaven de Schotten geen kans 21-13. De tweede game ging gelijk op met winstkansen voor beide dubbels. Het waren de Schotten die met 21-19 de game naar zich toe trokken. De derde game moest de beslissing brengen. Weer ging het gelijk op maar nu waren het Rinske en Mireille die met 21-18 de game binnen haalde.

Leroy en Nikkie moesten het in de halve finale van het gemengd dubbel <15 opnemen tegen Michelle Israelsson en Anders Kronborg uit Aalborg. De eerste game werd met 21-18 gewonnen. De tweede en derde game werden door te veel onnodige fouten met 14-21 11-21 verloren.

Bij het gemengd dubbel <17 moesten Thijs en Mireille het in de halve finale opnemen tegen Craig Pollock en Caroline Collinson uit Edinburgh. In de eerste game werd er goed en zeer geconcentreerd gespeeld. De game werd makkelijk met 21-7 gewonnen. Daarna liet Craig zien dat hij absoluut de beste speler is van het toernooi (driemaal goud). Met 15-21 10-21 wonnen de Schotten de tweede en derde game.

De strijd is gestreden de winnaars zijn bekend. Bij badminton is Almere in het medailleklassement als derde geeindigd achter Edinburgh en Aalborg.

Plaats Goud Zilver Brons
Edinburgh 4 3 6
Aalborg 3 6 8
Almere 3 1 3
Lancaster 0 0 0
Fuglefjord 0 0 0
Pushkin 0 0 0
Riga 0 0 0

Wat nog rest is de afsluitingsceremonie met aansluitend een feest welke rond middennacht eindigt. Morgenochtend vertrek de bus om 8.00 uur naar Almere. Het wordt dus een korte nacht! De verwachting is dat we tussen 20.00-21.00 uur weer in Almere zijn.

Het is een fantastische week geweest! Iedereen heeft veel plezier gehad. Hopelijk tot volgend jaar in Rendsburg!

Ernst, Erik en Stephan

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 05-08-2007 om 11:26 uur

  Alle winnaars van harte gefeliciteerd en natuurlijk ook de trainer-coach, de chef de mission en de official.

 2. mike van Daal op 05-08-2007 om 14:46 uur

  Hallo allemaal(jeugdspelers en begeleiders),

  Gefeliciteerd met jullie prestaties (Mireille, we zijn heel trots op jou)en een behouden terugkomst.

  Mike, Mireille en Nathan

 3. Liesbeth en Rob Deriga op 05-08-2007 om 18:01 uur

  Allemaal van harte gefeliciteerd.
  Hé Rinske je hebt het weer gedaan. Inmiddels voor het 2e jaar goud op de Youthgames!
  Toppie meisje.

 4. Walter op 06-08-2007 om 14:24 uur

  Hallo Toppers,
  Van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!
  Erik, heb je nog leuke herinneringen opgehaald?

 5. Nardi Soerodimedjo op 11-08-2007 om 13:15 uur

  Proficiat allemaal! Goed gedaan. Nardi

 6. rinske op 17-08-2007 om 14:30 uur

  er staat ergens aan het einde dat criag 3x goud heeft gehaald maar dat is 2x Michael van schotland won de heren single in de finale tegen Louis van Aalborg. Craig was in z'n poule al uitgeschakelt :P

  kus rinske

 7. Stephan op 17-08-2007 om 18:30 uur

  Hey Rinske, je hebt gelijk...zowel Craig als Michael haalde twee gouden medailles. Ik was ook al erg moe toen ik het stukje schreef :+

Reageer op dit bericht (“Jeugdspelen Aalborg, drie gouden medailles! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)