Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De tijd vliegt, want de zomervakantie zit er al weer op. Ik hoop dat een ieder genoten heeft van zijn vakantie en gezond en wel het badmintonracket weer ter hand neemt, want het seizoen 2007/2008 is maandag 20 augustus 2007 officieel van start gegaan. De senioren wedstrijdspelers waren wel al wat eerder begonnen met de trainingen, omdat de competitie al snel begint in september, maar dit terzijde. De trainingen zien er in het komende seizoen anders uit dan voorgaande seizoenen. Als U het naadje van de kous wilt weten dan moet U maar even kijken op de site onder het kopje ‘Start nieuwe seizoen’. En dat Yun Yong Wu ook in 2007/2008 als trainer-coach zal fungeren, dat hebben we al eerder medegedeeld.

Het wordt een druk seizoen voor het bestuur van de vereniging. De bestuurders hebben zichzelf ten doel gesteld, dat zij binnen twee jaar de zeven aanbevelingen van Jan Jaap de Groot uit het onderzoeksrapport, willen hebben opgevolgd. Dat is nog best pittig maar wij vertrouwen er op dat wij kunnen rekenen op een aantal vrijwilligers, dat ons daarbij terzijde wil staan. Het seizoen 2007/2008 is ook het seizoen dat de Badminton Vereniging Almere haar vierde lustrum viert. Op 13 juni 2008 bestaat de vereniging namelijk 20 jaar! Ronald Blok en Cock van Puffelen, die hebben aangegeven enige activiteiten voor de vereniging te willen ontplooien, kunnen van het bestuur een uitnodiging tegemoet zien, om eens te brainstormen over hoe we met onze 20ste verjaardag moeten omgaan.

En dan nu weer een aflevering van de BBL-soap. De zes BBL-verenigingen hebben eind juli 2007 het bestuur der NBB een brief gestuurd en ook een persbericht doen uitgaan. Op onze site heeft U dat allemaal kunnen lezen. En ook in mijn vorige ‘Van de voorzitter’, heb ik er iets over geschreven, dus dat ga ik allemaal niet herhalen. Het antwoord dat de verenigingen hebben gekregen, is ronduit teleurstellend te noemen. Het NBB-bestuur verschuilt zich achter reglementen, dat is overigens nooit een heel sterke opstelling, en gaat niet of nauwelijks in op hetgeen de verenigingen hebben aangestipt. In feite zit er iets fundamenteels fout bij het NBB-bestuur als men denkt dat zes BBL-verenigingen middels de reglementenwandelroute het bos in kunnen worden gestuurd. Voorts vinden we op de officiële NBB-site niets, maar dan ook niets terug over de BBL-problemen. Het wordt doodgezwegen. Maar ik denk dat het NBB-bestuur een grove fout maakt als zij menen dat de verenigingen zich opnieuw in de ‘lulletjeshoek’ (dit woord staat nog niet in Van Dale) laten zetten. Het is de zes verenigingen menens, het roer moet om. Afspraken moeten worden nagekomen. Het NBB-bestuur heeft opnieuw een brief van de verenigingen ontvangen met daarin vervat het competitieschema zoals dat er volgens de zes verenigingen uit moet zien! En volgens dat schema wordt er ook gespeeld.

Overigens de zes verenigingen hebben het er ook in de vakantieperiode maar druk mee gehad en voorlopig lijkt het eind nog niet in zicht. In feite allemaal negatieve energie als gevolg van draaikonterij.

Dan nog maar even iets privé ter afsluiting. Tijdens onze vakantie zijn we onder meer een dagje met kleindochter Lisa en kleinzoon Kingston naar Burgers Bush in Arnhem geweest. Kingston hebben we alleen gehoord als hij wilde drinken en voor de rest sliep hij de slaap der onschuld met zijn mooie bruine kop. Lisa heeft het telefonisch altijd over Opa Henk, maar zo’n grote Opa Henk de hele dag om je heen met de prikkende baard, dan toch maar liever Oma Lida een handje geven. En met Daan en Iris zijn Opa Henk en Oma Lida naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geweest. Daar heb ik de twee nazaten, die altijd zo goed luisteren (maar niet heus), nog eens gewezen op een aantal kolenhokken waar kinderen die niet luisterden, vroeger de nacht in door moesten brengen. Het zal U niet verbazen dat ook zij liever Oma een handje geven in plaats van Opa…

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)