Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere goed uit de startblokken

Dekker Almere is de Big Boss Liga competitie 2007/2008 goed begonnen. In de Amsterdamse Jan van Galenhal won Dekker Almere op zaterdagmiddag 8 september 2007 met maar liefst 1-7 van BC Slotermeer. Een prima opsteker voor de Almeerders want handhaven in de Big Boss Liga is de doelstelling van Dekker Almere en dan is een 1-7 winst in een uitwedstrijd op een van de naaste concurrenten mooi meegenomen. Wel moet gezegd worden dat BC Slotermeer blessureleed kent en met twee invallers speelde.

In het mannendubbel moesten Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst het opnemen tegen Dennis Lens en Ralph Starren. Beslist geen geringe opgave voor de Almeerders want Dennis Lens is nog altijd van uitzonderlijke klasse en duidelijk is wel dat Lens van grote waarde is voor Slotermeer. De eerste game won het Slotermeer duo met 22-20. De tweede game was echter verrassend met 21-23 voor Van Moorst en Branderhorst die goed en geconcentreerd speelden. Ook in de derde game bleek dat de mannen elkaar niet veel ontliepen maar het was toch Dekker Almere dat aan het langste eind trok en de derde game en daarmede het eerste wedstrijdpunt met 20-22 in de zak stak.
De Engelse international Rachel Howard debuteerde in het vrouwendubbel voor Dekker Almere aan de zijde van Ilse Vaessen. De Almeerse dames waren in de eerste game (18-21) net even beter dan hun opponenten Sanna van Onselder en de Belgische Sofie Robrecht. In de tweede game namen de Almeerse dames ruimer afstand en werd het 13-21. Een prima debuut van Rachel Howard en de tussenstand kwam op 0-2 voor Dekker Almere.
Tim Vaessen walste in zijn mannensingle tegen Paul Twisterling, over zijn tegenstander heen. Met 8-21 en 11-21 was de winst voor Vaessen.
Ook Yvonne Sie liet in haar partij tegen Sabine Nelissen zien een maatje te groot te zijn voor Nelissen. Sie pakte de punten met 10-21 en 14-21 en bracht Dekker Almere daarmede op een riante 0-4 voorsprong.
Robert Kwee ondervond in zijn mannensingle forse tegenstand van Ralph Starren. Starren pakte tegen de verwachting in de eerste game met 21-17. Kwee kwam in de tweede game goed terug en zette de zaak recht met 16-21. In de derde game bleek Kwee uiteindelijk toch de meerdere van Starren en Kwee pakte met 15-21 het vijfde wedstrijdpunt voor Dekker Almere.
Sofie Robrecht maakte het Rachel Howard in de damessingle behoorlijk lastig. De Belgische won van de Engelse de eerste game met 22-20. Enkele aanwijzingen van trainer-coach Chris Vlaar zette de Engelse op het juiste spoor en de tweede game was met 12-21 voor Howard. In de derde game bleek de Vlaamse dame uitgeput en was Howard met 7-21 duidelijk de sterkste.
Jeroen van Moorst en Ilse Vaessen lieten in hun gemengd dubbel tegen Jules Bakker en Sanna van Onsselder zien dat zij toch net even meer in huis hebben. Met 14-21 en 10-21 was de winst voor Van Moorst en Vaessen en kwam Dekker Almere op een 0-7 voorsprong.
Erik Staats en Yvonne Sie pakten in hun mix, tegen Dennis Lens en Sabine Nelissen, goed spelend brutaalweg de eerste game met 16-21. In de tweede game kwam het Slotermeerduo echter langszij door deze game met 21-14 te winnen. In de derde game zat het de Almeerders even niet mee en dat is op dit niveau en zeker met Dennis Lens tegenover je, 'dodelijk'. Lens en Nelissen wonnen ook de derde game met 21-14. Daarmede werd de eindstand bepaald op 1-7 voor Dekker Almere. Spelers en trainer-coach Chris Vlaar waren uitermate tevreden met deze seizoensopening en na afloop ging de hele groep gezamelijk uit eten in Almere in Sportcomplex De Toekomstgroep waar een diner werd geserveerd door Toko Sindjaja.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Youri op 10-09-2007 om 18:51 uur

  Geweldige prestatie jongens!
  Ik ben net terug van vakantie en zie een zeer mooie uitslag staan! Ondanks dat Slotermeer blessureleed heeft, een uitstekend resultaat.
  Ga zo door! :D :D

  Greetz, Youri

 2. Krijn op 05-10-2007 om 15:44 uur

  De eerste foto's van team 1 van dit seizoen: http://www.bvalmere.nl/team-1/2007-2008/fotos/slotermeer-dekker-almere-08-09-2007

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere goed uit de startblokken ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)