Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere klaar voor het nieuwe seizoen

De badmintonners van Dekker Almere zijn klaar voor het nieuwe seizoen in de Big Boss Ligacompetitie 2007-2008. Er is de afgelopen weken hard getraind in Sportcomplex De Toekomstgroep en na een zogenoemde teambuildingsdag, gezamenlijk met alle andere teams van de Badminton Vereniging Almere, staan de spelers van Dekker Almere te popelen om aan de slag te gaan onder leiding van trainer-coach Yun Yong Wu.

Ten opzichte van het vorig seizoen zijn er twee nieuwe gezichten in het team. Youri Lapré is gestopt met badmintonnen op het hoogste niveau en Stephan Branderhorst, officieus Europees singlekampioen 2007 bij de jeugd onder de 17 jaar, zal zijn plaats innemen. Stephan is een speler uit de jeugdopleiding van de vereniging en op en top een BVA-er. Samen met Tim Vaessen, die inmiddels ook al een aantal jaren uitkomt voor Dekker Almere, zal hij moeten strijden om de tweede mannensingle te spelen. De twee zullen elkaar ongetwijfeld scherp houden.

Robert Kwee speelt al jaren als vaste waarde de eerste mannensingle. Robert heeft zijn studie medicijnen met goed gevolg afgerond en loopt nu stage in Maastricht in het kader van een vervolgstudie. Ondanks de afstand heeft Robert er opnieuw veel zin in om voor Dekker Almere te spelen.

Jeroen van Moorst, ook al jaren verbonden aan BV Almere, speelde het afgelopen seizoen samen met Lapré het mannendubbel en de heren waren zeer succesvol. Hoe trainer-coach Yun Yong Wu de mannendubbel nu gaat invullen, is nog even afwachten.

Clubicoon Erik Staats lijkt aan zijn tweede jeugd bezig. Op het laatst gehouden Satellitetoernooi liet hij zien het badmintonnen nog niet te zijn verleerd, want samen met schoonzus Yvonne Sie haalde hij de finale in het gemengd dubbel.

Rachel Howard

Bij de dames vanzelfsprekend Yvonne Sie, een jeugdtalent uit de BVA-opleiding, die zich het afgelopen seizoen in Dekker Almere volkomen heeft waargemaakt. Ook Ilse Vaessen, enige weken terug nog actief op het WK-badminton in Kuala Lumpur, is weer van de partij. Diezelfde Ilse Vaessen bracht de technische staf op het spoor van de Engelse Rachel Howard. Deze 22-jarige international komt Dekker Almere versterken. De specialiteit van de Engelse is de single en daar was de technische staf naar op zoek.

Technisch coördinator Chris Vlaar geeft aan dat de doelstelling van Almere is om zich ook het komend seizoen te handhaven in de Big Boss Liga. Naaste concurrenten zullen zijn de promovendi naar de Big Boss Liga, Slotermeer en BCR, maar ook zal de strijd aan worden gegaan met Van Zijderveld en Duinwijck.

Chris Vlaar zal de eerste helft van de competitie ook optreden als manager van team 1, aangezien teammanager Ernst van Stenus herstellende is van hypertensie.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere klaar voor het nieuwe seizoen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)