Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere verrast Van Zundert Velo

Het was zaterdagavond 29 september 2007 genieten voor het publiek in Sportcomplex De Toekomstgroep in Almere. Dekker Almere speelde tegen Van Zundert Velo en beide teams vochten voor wat zij waard waren met het vele publiek als de grote winnaar. Dekker Almere trok aan het langste eind en won met 5-3, hetgeen als een historische overwinning mag worden beschouwd, want nog nimmer won Dekker Almere in de Big Boss Liga van Van Zundert Velo. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de Almeerders de matige prestatie van een week daarvoor uit tegen Van Zijderveld, wilden rechtzetten en dat is volledig gelukt.

Jeroen van Moorst en Erik Staats speelden het mannendubbel en troffen als opponenten Rune Massing en Gricha Cammonier. In de eerste game sprongen de vonken er van af en hielden partijen elkaar voortdurend in evenwicht. Toch wonnen Van Moorst en Staats met 22-20 om vervolgens in de tweede game de tegenstanders met 21-10 resoluut terug te wijzen.
Ilse Vaessen en Rachel Howard moesten in het vrouwendubbel hun meerdere erkennen in Ginny Severien en Lisa Malaihollo. De eerste game was met 13-21 duidelijk voor de Velodames; de tweede game ging gelijk op maar werd uiteindelijk toch ook met 19-21 gewonnen door Van Zundert Velo.
In de mannensingle kon Tim Vaessen het niet bolwerken tegen Dennis van Daalen de Jel. Van Daalen de Jel pakte in twee games de winst (16-21 en 11-21).
Yvonne Sie liet zich in haar vrouwensingle bijna verrassen door Eliza van 't Riet. Sie won de eerste game met 21-16, maar verloor de tweede game met dezelfde cijfers. En in de derde game bleef het spannend tot het laatste moment. Sie won nipt met 21-19 en werkte daarmede de opgelopen achterstand in de wedstrijd weer weg en het werd 2-2.
Robert Kwee en Rune Massing streden in hun mannensingle een heroische strijd. Kwee won de eerste game met 26-24. De tweede game was echter voor Massing met 17-21. In de derde game stond Kwee nog voor met 14-10 maar Massing kwam toch weer langszij om in de slotfase toch net de winst te pakken met 18-21.
Rachel Howard moest in haar singlepartij tegen Lisa Malaihollo alle zeilen bij zetten. De Engelse international won de eerste game met 21-18 maar verloor de tweede game met 17-21. Pas in de derde game kon Howard, die overigens heel erg moest wennen aan de vele toeschouwers, orde op zaken stellen en won verdiend met 14-21.
En met een tussenstand in de wedstrijd van 3-3 moest er aan de mixen worden begonnen, die naar later bleek, hoogstandjes zouden worden.
Jeroen van Moorst en Ilse Vaessen troffen in hun mix Dennis van Daalen de Jel en Elize van 't Riet tegenover zich. In de eerste game keken de Almeerders steeds tegen een achterstand aan om aan het eind van deze game toe te slaan en met 24-22 de gamewinst in de zak te steken. Deze gamewinst gaf Van Moorst en Vaessen vleugels want de tweede game werd relatief eenvoudig gewonnen met 21-14.
In de andere mix was het zo mogelijk nog spannender. Yvonne Sie en Erik Staats streden om iedere punt tegen Gricha Cammonier en Ginny Severien. De inzet en vechtlust, maar ook de technische hoogstandjes werden beloond en met 21-18 was de eerste game voor schoonzus en zwager. In de tweede game gaf Van Zundert Velo zich niet zo maar gewonnen. De Wateringers kwamen zelfs op een 14-17 voorsprong. Toch trokken Sie en Staats de stand weer recht om uiteindelijk met 21-19 ook de tweede game te pakken.
Teammanager Chris Vlaar toonde zich zeer tevreden met het behaalde resultaat en hij vond dat de spelers zich van hun beste kant hadden laten zien.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. pieter op 30-09-2007 om 13:14 uur

  Het was erg leuk om te zien :)
  Ik ben dan ook blij dat ik toch nog ben langs geweest.
  Ook nog gefeliciteerd met deze overwinning :7

 2. Arie & Sjaan uit Amsterdam op 01-10-2007 om 18:14 uur

  Wij sluiten ons volledig aan bij Pieter om te beginnen met een van harte Proficiat..........en ook wij zijn blij dat we weer eens na een hele lange tijd in de auto zijn gestapt om zo'n uiterst spannende winstsfeer van Team 1 te proeven waarbij wij ook nog eens werden getracteerd op een aantal zeer mooie wedstrijden.

 3. Krijn op 05-10-2007 om 16:02 uur

  En de tweede reeks foto's: http://www.bvalmere.nl/team-1/2007-2008/fotos/dekker-almere-van-zundert-velo-29-09-2007

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere verrast Van Zundert Velo ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)