Badminton Vereniging Almere

Robert Kwee wint van Dicky Palyama

Maar liefst twintig toeschouwers waren er afgekomen op de Big Boss Ligawedstrijd BC Amersfoort tegen Dekker Almere en van deze twintig toeschouwers waren er twaalf afkomstig uit Almere. Verder was het opvallend dat er geen line up werd gehouden voor aanvang van de wedstrijd. Blijkbaar is het zo dat als de tegenstander er niet is er wel een line up wordt gehouden door Amersfoort en als de tegenstander er wel is, juist weer niet. Wellicht is de teammanager van Amersfoort zo geschrokken van zijn steroptreden als speaker bij NOS-Sport afgelopen dinsdagavond, dat ...

Noemenswaardig van deze wedstrijd is nog dat Robert Kwee prima presteerde door in drie games te winnen van Dicky Palyama en dat Stephan Branderhorst een verdienstelijk debuut als singlespeler maakte tegen Eric Pang. Ook was het mannendubbel van Jeroen van Moorst en Erik Staats nog dicht bij een overwinning. In de derde game moesten zij pas met 22-20 buigen voor het duo Palyama en Residay.

Tot nu toe 26 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. pieter op 30-09-2007 om 18:07 uur

  ZOOOO WAT EEN PRESTATIE !!
  Erg goed Robert dat je van Dicky hebt gewonnen, echt een topprestatie!
  Ook leuk dat er liefst 12 supporters van BVA waren gekomen :P.
  Ennee...wat is de einduitslag van de wedstrijd nou?

 2. Jos Wu op 30-09-2007 om 19:38 uur

  Hoi Robert,
  HELEMAAL TOP! Zie je wel!!!!!!!!!!!!!!!!!Prima gedaan.
  Ik kondig je graag aan in de line-up komende zondag tegen BCR91.
  Groet
  Jos Wu

 3. Thijs op 30-09-2007 om 20:36 uur

  GENIAAL Robert,
  Tegen Rune Speelde je al de sterren van de hemel. Het zou 100% verdient zijn als je hem had gewonnen.
  Er zullen vast veel mensen zijn die me raar aan hebben gekeken als ik met het score kastje in mn had een kleine vertrekking van vreugde maakte als je een punt maakte.
  Fantastisch gespeeld en dat voelt goed, maar een beetje zuur dat de pot net naar Rune ging.
  Iedereen zag dat je in vorm bent, en echt grote klasse dat je dan van een internationale topper als Dicky weet te winnen. Als BVA'er ben ik apentrots.
  En ik ben vast niet de enige.
  Ook Andere Klasse tegen zowel Velo, als aan deze score's te zien tegen Amersfoort.

  GROTE KLASSE!!
  ga zo door!

 4. Tim op 30-09-2007 om 20:56 uur

  1-7 verloren dus. Maar toch nog een punt gepakt!

 5. koen op 30-09-2007 om 21:50 uur

  waarom moet er nou altijd zo'n triest stukje geschreven worden (inleiding), helemaal als jullie deze week rond te tafel zitten maar dat schijnen volwassen mensen niet te snappen! |:( |:(

 6. pieter op 30-09-2007 om 21:55 uur

  Op de reactie van Koen:

  Ik snap het wel, het is nogal cynisch en terecht ook ;).
  Wat pas triest is is deze gang van zaken in de BBL en als 'de trots van amersfoort' Dicky Palyama dan verliest van Robert dan vind ik dat er best gelachen mag worden naar Amersfoort ;).

 7. Wim Top op 30-09-2007 om 21:55 uur

  verklaring bestuur BCAmersfoort betreffende Big boss Liga

  -------------------------

  EVALUATIE COMMOTIE TOPLIGA

  Het is inmiddels wel duidelijk dat een “team” van zes verenigingen (Almere, BCR’91, Slotermeer, Smashing, Van Zundert VELO en Van Zijderveld) het niet eens zijn met de door de NBB vastgestelde kalender en dat enige woordvoerders van die verenigingen dat via woord en geschrift middels het internet en overige media- instrumenten op een vaak onbehoorlijke wijze kenbaar maken. Daarbij worden de NBB, B.C. Amersfoort en, in mindere mate, B.C. Duinwijck, in een kwaad daglicht gesteld. Het bestuur van B.C. Amersfoort is van mening dat het nu tijd wordt dat aan die reeks van“verdraaide” teksten, onware en kwetsende verhalen een einde komt.

  Het lijkt ons goed om even terug te gaan naar het begin van het overleg van de Topliga in februari van dit jaar. Er is toen tweemaal een bijeenkomst geweest. Bij het laatste overleg waren ook een aantal Eerste Divisie- verenigingen aanwezig.

  Tijdens deze bijeenkomsten zijn verschillende onderwerpen aan de orde gekomen, o.a. de opzet van de competitie, de puntentelling, aanvangstijden en andere zaken waar op een democratische wijze besluiten over werden genomen. Echter tijdens die vergaderingen is de kalender voor de Topliga voor het seizoen 2007/ 2008 niet vastgesteld. Afgesproken werd dat de kalender, na medio april 2007, in concept naar de verenigingen ter beoordeling zou worden toegezonden. B.C. Amersfoort heeft onmiddellijk de NBB laten weten dat zij akkoord ging met de principe- kalender behoudens drie dispensatieaanvragen.

  Vervolgens heeft de NBB alle betrokken verenigingen uitgenodigd voor een gezamenlijke bijeenkomst op 23 mei 2007. Tot aan de dag van vandaag betreuren wij het dat de “zes” hieraan geen gehoor hebben gegeven.

  Tijdens de afgelopen Jaarvergadering is door het Bondsbestuur naar de mening van de Afgevaardigden gevraagd. Een overgrote meerderheid gaf te kennen dat de vaderlandse toppers zoveel mogelijk de gelegenheid zou moet worden gegeven om in de nationale competitie te kunnen spelen en dat de uitzendingen naar belangrijke internationale evenementen daardoor niet in het gedrang komen. De Jaarvergadering gaf vervolgens toestemming voor het verplaatsen van een drietal wedstrijden en gaf aan dat er rekening gehouden diende te worden met het weekend van de Regiokampioenschappen.

  Na deze vergadering is de kalender met de drie verplaatste duels gepubliceerd

  In de periode vanaf de Jaarvergadering tot op heden zijn er door de NBB diverse pogingen ondernomen om tot een oplossing te komen. Wij vinden het betreurenswaardig dat iedere keer door een woordvoerder van de zes verenigingen negatief hierop is gereageerd. Daardoor was een oplossing niet realiseerbaar. De NBB heeft daarom besloten om de door haar vastgestelde kalender te handhaven.

  Ondanks het feit dat B.C. Amersfoort geen partij in deze kwestie is wordt onze vereniging diverse malen in een verkeerd (kwaad) daglicht gesteld en daarom hebben wij op een gegeven moment besloten om zo min mogelijk informatie over het conflict naar buiten te brengen.

  B.C. Amersfoort is altijd bereid geweest om overleg te voeren, echter sinds 23 mei jl. is door de “zes” geen enkele toenadering gezocht. Aan het begin van deze week hebben wij voorgesteld om het aanstaande weekend een alternatieve kalender op te stellen waar alle partijen zich in zouden kunnen vinden. Onze voorwaarde was dat de wedstrijd van dinsdag 25 september tegen B.C.R.’91 normaal doorgang zou vinden. Helaas is het anders gelopen……..

  Hierbij willen wij nogmaals duidelijk maken dat wij nog steeds bereid zijn om de komende week te overleggen, maar op het standpunt staan dat de voor B.C. Amersfoort geplande wedstrijden van aanstaande zaterdag (om 19.00 uur thuis tegen Smashing) en zondag (om 14.00 uur thuis tegen Almere) regulier dienen te worden gespeeld.

  Inmiddels is duidelijk geworden dat de zes verenigingen het komende weekend behoudens enkele kleine wijzigingen volgens de door de NBB vastgestelde kalender zullen gaan spelen en dat wij (alle 8 verenigingen en de NBB) volgende week bij elkaar komen om te kijken of wij uit de impasse kunnen komen.

  Tot slot spreken wij de wens uit dat door alle commotie het image van onze prachtige badmintonsport niet al teveel schade lijdt.

  Amersfoort, 28 september 2007,

  Namens het bestuur van B.C. Amersfoort,

  Rob Taconis, voorzitter.
  Wim Top, manager

 8. Rolf op 30-09-2007 om 22:29 uur

  Ik speelde vandaag ook zelf in amersfoort en vond het verrekte fijn dat er geen presentatie was van de spelers.

  Aangezien er 8 andere teams daar thuis speelden en deze om 1 uur waren begonnen. Deze teams dus de wedstrijd of stil moeten leggen of gigantisch uit de concentratie worden gehaald door de line-up.

  Ik ben het misschien niet altijd eens met BC Amersfoort, maar vond dit wel een goede beslising.

 9. George Bakker op 30-09-2007 om 23:56 uur

  Geweldig Robert maar... jammer dat je gisteren niet van die Rune Massing hebt gewonnen. Dat verlies was absoluut niet nodig geweest. Op de vrijdag heb ik nog een plekkie.... dan gaan we op de lobservice trainen (grapje)
  Maar desondanks..... toch heel goed gepresteerd!

 10. Henk Staats op 01-10-2007 om 08:40 uur

  Beste Rob en Wim,

  Gaan jullie nu lekker badminton spelen, dat kunnen jullie vele malen beter dan de vermoorde onschuld spelen.

 11. pascal op 01-10-2007 om 09:27 uur

  ik heb de wedstrijd tegen dicky helaas niet gezien maar je moet wel goed gespeeld hebben om van die pik te winnen.....zaterdag avond tegen rune heb ik het wel gezien en toen speelde je al goed dus je hebt die lijn goed doorgezet....gefeliciteerd....

 12. roland op 01-10-2007 om 10:23 uur

  Robert van harte gefeliciteerd. het was een leuke wedstrijd om te zien.
  Het verhaal van Dhr Top is geen reactie op dit bericht en ik moet er niet aan denken dat iedereen de openheid van de website van BV Almere gebruikt op zijn visie op allerlei zaken te ventileren.
  Heeft Amersfoort zelf geen website?

 13. Krijn op 01-10-2007 om 11:49 uur

  Roland; tuurlijk wel: http://www.bcamersfoort.nl/ :)

  Overigens vind ik het om de vermelde reden niet houden van een line-up niet verkeerd. Henk; iets milder mag best hoor ;)

 14. Suus M op 01-10-2007 om 12:03 uur

  Hoi, dit stond op de site van Amersfoort. Ze zijn ook niet echt positief over de kwaliteiten van Almere, kan me voorstellen dat je dat dan ook niet bent over Amersfoort.

  Ook een gehandicapt BCAmersfoort superieur in Big Boss Liga

  Na de 7-1 overwinning zaterdag op Smashing. walste BCAmersfoort ook met 7-1 over Almere heen.Doordat de NBB in een eerder stadium BCAmersfoort geen toestemming had verleend om deze wedstrijd op zondagavond te spelen, dit wegens het niet beschikbaar zijn van een hal op zondagmiddag, moest BCAmersfoort zijn programma op de zondagmiddag aanpassen.Hierdoor speelde er samen met team 1 nog 7 andere teams thuis, in overleg met de referee Jos Esveld werd besloten om geen line-up te houden, dit om de andere teams niet te storen bij hun wedstrijden. Met Yao Jie en Saber Afif geblesseerd op de bank en een pijn verbijtende Palyama wel op de baan, moest Almere ervaren dat BCAmersfoort ook in een verzwakte samenstelling een maatje te groot was. Alleen in het mannen dubbel van Dicky Palyama en Joéli Residay lieten Erik Staats en Jeroen van Moorst zien dat zij in de Top liga thuis horen, in een spectaculaire partij boden zij uitstekend tegenspel aan het ervaren duo Palyama /Residay.Robert Kwee had eindelijk zijn overwinning op Palyama zij het dat Dicky niet vol uit kon.De rest van de partijen waren een simpele prooi voor de getergde ploeg van Fred van Wankum.

 15. Robert-Jan Schut op 01-10-2007 om 12:16 uur

  Nou beste Suus (en anderen), dit klinkt een beetje als de pot verwijt de ketel. Het wedstrijdverslag op de site van Almere straalt ook weinig positiviteit uit naar BC Amersfoort. Ik ben geen speler van Amersfoort, aanhanger of wat dan ook, gewoon een geinteresseerde recreant van een kleine vereniging, maar moet eerlijk zeggen dat ik de reacties van spelers en bestuurders van Almere op sommige punten nogal kinderachtig vindt. En wie of wat er gelijk heeft, maakt op dat vlak niet uit. Hetzelfde geldt voor de kinderachtige en soms laagdunkende stukjes op de site van Amersfoort. Hebben we hier te maken met kleuters? Ga moddervechten in e-mails, brieven, vergaderingen en telefoongesprekken, maar laten we dit niet doen op een site waar de reacties door iedereen te lezen zijn. Kan mij haast niet voorstellen dat het bevorderlijk is voor het vinden van een oplossing en het imago van de badmintonsport! Ik krijg nu iig een vreemd en misschien wel vertekend beeld hoe het er aan toe gaat in de hogere regionen van de competitie. Delen meer mensen deze mening, of zit ik onzin uit te kramen?

 16. Krijn op 01-10-2007 om 12:27 uur

  Robert-Jan; ik deel je mening, maar ik ben blij dat we hier wel kunnen reageren op stukjes. Zelfs (of juist) als die gekleurd zijn.

 17. Edje op 01-10-2007 om 12:47 uur

  Een beetje neutraler had wel gemogen vind ik. Mooie opening over dat speakeren (de speaker wordt een verdere blamage onthouden...) maar ik mis het mooie wedstrijdverslag waar jullie normaal zou goed in zijn.
  Op de site van Amersfoort staan inderdaad ook niet de meest neutrale wedstrijdverslagen...
  Iemand al trouwens opgevallen dat volgend weekend Amersfoort pas de eerste uitwedstrijd speelt? We zijn dan al toe aan de 5e(!!) speelronde...

 18. Aisha op 01-10-2007 om 13:02 uur

  Zelf stond ik gister te spelen in de Jan van Galenhal toen de line-up van Slotermeer-Duinwijck werd gehouden, en ik heb er werkelijk niets van gemerkt.
  Je moet wel een heel gebrekkige concentratie hebben wil je daar last van hebben hoor.

 19. Krijn op 01-10-2007 om 13:17 uur

  Op http://www.badminton.nl/index.php?ID=1230,NL werd trouwens ook weer gesproken over de 'Big Boss Liga', terwijl het 4 dagen daarvoor nog de 'Topliga' was. Is Big Boss toch maar wel sponsor gebleven? :+

 20. Henk Smit op 01-10-2007 om 14:17 uur

  Afgelopen zaterdag was ik lijnrechter in Haarlem bij Duinwijck - BCR '91.
  Mij was opgevallen dat de borden van de Big Boss werden opgeruimd terwijl er al gesproken wordt over de Topliga.
  Uiteraard had ik er met de referee over gesproken en aan de scheidsrechters gevraagd of zij informatie hadden ontvangen of het Topliga of Big Boss Liga was.
  Er werd mij toevertrouwd dat de big boss van de wedstrijdfunctionarissen, dhr. M. Schormans, te horen had gekregen dat de sponsor had afgehaakt. Vanaf dat moment werd doorgegeven de competitie Topliga te noemen.
  Op 6 september werd op deze site (BV Almere) bij het Infobulletin deze vraag ook al gesteld door de voorzitter H. Staats.
  Hieronder de reactiewisseling:

  1. Henk Staats op 09-09-2007 om 11:33 uur
  Via via hebben wij vernomen dat de sponsor van de Eredivisie badminton, bouwmarkt Big Boss, zich een maand terug heeft afgemeld als sponsor als gevolg van een fusie met andere bouwmarkten. Wij hebben het dus niet meer over de Big Boss Liga maar over de Topliga.
  Wel handig dat wij als verenigingen daarvan op de hoogte zijn gesteld door de NBB....................

  2. Koos Roeland op 09-09-2007 om 12:18 uur
  De Top Liga heet nog steeds de Big Boss liga t/m seizoen 2007/2008.
  Jammer dat dit via via vernomen is.

  3. Henk Staats op 09-09-2007 om 16:25 uur
  Beste Koos,

  Mij valt op dat op de NBB-site bij de aankondiging van de eerste competitieronde van de Topliga (Persbericht Topliga), met geen woord gerept wordt over de Big Boss Liga.

  Hieruit kan ik dus opmaken dat het seizoen 2007/2008 onder de noemer van Big Boss Liga verder gaat, alleen door "miscommunicatie" bij de NBB is dit niet goed overgekomen bij de belanghebbenden zoals de wedstrijdfunctinarissen.
  Ik hoop dat de vraagstelling over Topliga of BBL hierbij opgelost is.

 21. Krijn op 01-10-2007 om 14:23 uur

  In dat geval..een beetje PageRank love voor Big Boss: http://www.bigboss.nl/ :) (maar wat een butsite!)

 22. Martin Grim op 01-10-2007 om 14:30 uur

  > wat een butsite!

  Ik weet nog wel een bedrijfje dat wel goede sites maakt! Her en der op http://www.bvalmere.nl/ staat wel een linkje over ontwikkeling, hosting en CMS... Misschien een aardige tip voor ze? ;)

 23. Krijn op 01-10-2007 om 14:38 uur

  Nee Martin, je krijgt geen korting ;)

 24. Laur op 02-10-2007 om 00:33 uur

  Bij de Bond las ik de volgende zin: Een verslag per wedstrijd volgt later deze week. Jaja, ze zijn weer lekker actueel. In De Volkskrant schreef Jos Nouwt dat de boosheid er even uit moest uit de 6 clubs. Ja, meneer Nouwt dat is wel zo, maar die boosheid is vooral tegen U en meneer Bakker gericht en Martijn van Doremalen, de vaste zittenblijvers. Ze blijven altijd zitten, bepalen alles en manipuleren het zo dat DE ZES (en daar hoort mijn club BV Slotermeer ook bij) wel overstag MOETEN gaan. Ik hoop dat DE ZES stand houden en deze ZITTENBLIJVERS weg sturen. Beste Henk Staats, wilt U geen voorzitter van de NBB worden??

  de mazzel van LAUR uit Mokum!

 25. helga op 03-10-2007 om 07:21 uur

  Hai Robert,

  I' m your new fans coming from Indonesia :P.
  I just want to congratulate you for your winning.
  May you' ll always do your best and never give up in compiting.

  See you.

  Your new fan,

  Helga :9

 26. jos op 03-10-2007 om 07:48 uur

  juist

Reageer op dit bericht (“Robert Kwee wint van Dicky Palyama ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)