Badminton Vereniging Almere

Teambuildingsdag BV Almere groot succes!

De eerste BV Almere teambuildingsdag die afgelopen zondag plaats vond was een doorslaand succes. 60 speler streden in 12 teams tegen elkaar op allerlei outdoor activiteiten en het was spannend tot het laatste moment. Uiteindelijk ging team 2 er met de beker èn de fles champagne vandoor.

‘Wat gaan we doen?’, was wekenlang de vraag. Zondagochtend om 09.15 uur verzamelden alle teams in Sportcomplex De Toekomstgroep. Na een korte uitleg van het programma kreeg elk team een routebeschrijving naar de strijdlocatie. Nog steeds wist niemand waar we uit kwamen omdat de routebeschrijving was gemaakt met handicap en (eenvoudige) zoekopdrachten! Het was een route richting Barneveld - Garderen.

Het bandenspel

De heenreis

In de auto was de teambuildingsdag feitelijk al begonnen; samenwerking, problemen oplossen en stress verwerken waren aan de orde van de dag. Enkele teams reden bij het eerste stoplicht al verkeerd, anderen waren ‘verdwaald’ tot bij Utrecht! En als er op de routebeschrijving staat: "volg de borden doorgaand verkeer" betekend dat NIET dat je borden moet volgen met de tekst "andere richtingen".
Kortom iedereen was véél te laat bij de eindbestemming. Veel gehoorde kreet: "de routebeschrijving klopt niet". En doch bij controle moest men schoorvoetend toegeven dat de men routebeschrijving niet goed gelezen had.

Generaal Majoor Koot Kazerne

De reis bleek te eindigen bij de Generaal Majoor Koot Kazerne te Garderen. Dit is de thuisbasis van Max Sibbald. Max is op de kazerne werkzaam als sportinstructeur en de vader van RTC-speelster Manon. Max had voor de teams een diversiteit aan verschillende oefeningen voorbereid. Dat werd buffelen!
De onderdelen waren divers. Op sommige onderdelen was uithoudingsvermogen en kracht belangrijk en op andere doorzettingsvermogen en intelligentie. Bij een aantal onderdelen bestreden alle 12 teams elkaar tegelijkertijd. Andere onderdelen werden 1 tegen 1 gespeeld.

Het eerste spel

Er werd gestart met een gezamenlijk spel op het sportveld, waarbij teams steeds naar de overkant sportveld moesten rennen om daar een afbeelding te herkennen, en deze informatie terug bij het team te brengen. Dat de dag een echte strijd zou worden werd toen al direct duidelijk, want stiekem werd er bij twee afbeeldingen tegelijk gekeken, of werden tegenstanders zelfs getackeld!
Na deze fanatieke start volgden 3 onderdelen die 1 tegen 1 werden uitgevoerd.

Boogschieten

Bij het boogschieten streden 2 teams tegen elkaar om steeds zoveel mogelijk punten te halen door middel van boogschieten op een zogenaamde blazoen. Gelukkig werd er op de achterliggende tennisbaan niet gespeeld, want sommige pijlen vlogen aardig uit de richting!

Hindernisbaan

De hindernisbaan bestond uit twee locaties, waar de teams zich in zijn geheel, en met enkele atributen zoals een balk overheen of doorheen moesten manoeuvreren. Sommige teams bespraken van te voren goed de tactiek door. Anderen kwamen er halverwege achter wat een oplossing kon zijn om de opdracht tot een goed einde te brengen. De foto’s spreken voor zich.

De stormbaan

Parcours

Het parcours was een van de fysiek zwaardere onderdelen. Het parcours bestond uit 4 spelen:
Zo moesten er twee grote vrachtwagenbanden over parcours worden gerold. Daarna moesten er handgranaten naar bepaalde doelen worden gegooid. Daarna moest het team zich over een touwbrug bewegen. Er moesten meerdere technieken worden gebruikt. Vooral de catcrawl, waarbij er liggend over het touw moest worden gekropen, bleek niet geheel pijnloos bij de mannen. Het parcours werd afgesloten met het touw klimmen. Niet iedereen bleek de techniek van het touw klimmen te beheersen, maar sommige mannen beklommen de touwen als waren indianen.

Tegelspel

In de sporthal vond het tegelspel plaats. Een variant op kamertje verhuur en pacman waarbij je moest proberen om je tegenstander in te sluiten.

Bouncebal

Bouncebal bleek een soort hockey te zijn, maar dan met een soort knuppels en een kleine voetbal. ‘Gevaarlijk spel’ bleek niet strafbaar, en soms ging er hard aan toe.

Nummerloop/Frisbee

Terwijl het ene team zo snel mogelijk de nummerloop uitvoerde, mocht het andere teams frisbees werpen in een doel.
De nummerloop bestond uit het aflopen van 50 nummers in een veld door een speler, waarbij zijn teamleden steeds aangaven waar het volgende nummer zich bevond. Goede ogen bleek een must, en voor sommige spelers werd duidelijk dat een bezoekje aan de opticien nodig is.

Bandenspel en Puzzel

De 1 op 1 spelen werden onderbroken door een pauze, en na de pauze volgde eerst weer een gezamenlijk spel. Met 3 autobanden moest een afstand worden overbrugd, waarbij spelers zich alleen op de banden mochten begeven. Met 6 man op 2 banden staan blijkt lastig, maar niet onmogelijk. Ook moest er een tangram puzzel worden opgelost. Iedereen kende de puzzel nog van de Cup a Soup , maar toch legden niemand hem in 1x in elkaar. Door met het hele team een rondje om het sportveld te rennen kon je een aanwijzing krijgen. Sommige teams wilden daar niets van weten, maar het bleek wel de manier om de puzzel zo snel mogelijk op te lossen.

De puzzel

Stormbaan

Het laatste onderdeel was het verwerken van de stormbaan als team, met als handicap het meesjouwen van een 6 meter lange balk. Iedereen was al aardig moe en dit was voor sommige net over de grens. Team tegen team gaf een aardig beeld over de teams. Vooral de krachtinspanning tussen team 1 en team 2 was bijzonder. Met veel geschreeuw en gescheld bleef de strijd de gehele stormbaan gelijkwaardig alleen aan de finish was team 1 net 3 seconden sneller.

Team 1 in gevecht met team 2 op de Stormbaan

Afsluiting

Iedereen zocht moe maar voldaan de douches op en na een normale terugrit (gelukkig wist iedereen de route terug naar Almere te vinden). Het doel van de dag, namelijk het samenwerken, problemen oplossen en elkaar helpen bleek volledig te zijn gehaald. Elk team streed mee tot op het laatste moment, en alle spelers keerden met een voldaan gevoel terug naar Almere.
De onderlinge strijd tussen team 1 en twee kwam tot een hoogtepunt, en het was team 2 dat aan het langste eind bleek te hebben getrokken:
1e plaats: team 2
2e plaats: team 1
3e plaats: team 5

BBQ

Terug in Almere konden we aan de barbecue beginnen die door Cockie en Blokkie (Cock en Ronald) fantastisch was georganiseerd. Uiteraard werd er nog tot in de late uurtjes nagehangen en gepokerd.

Bij deze bedanken wij alle vrijwilligers die hebben geholpen met het organiseren van de dag, zoals de scheidsrechters, de verzorgers van de barbecue en de bar, en natuurlijk Martin die de hele dag op beeld heeft vastgelegd.
De foto’s worden uiteraard zo snel mogelijk geplaatst!

Tot nu toe 13 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Martin Grim op 03-09-2007 om 21:20 uur

  611 foto's... Na de eerste schifting bleven er 322 publiceerbare foto's over en na bewerking zijn er nog 219 foto's van een geweldige dag!

  Nog even wachten en Krijn heeft ze op de site!

 2. Cock op 04-09-2007 om 09:17 uur

  Deze dag was echt geweldig, degene die niet hebben meegedaan hebben echt iets gemist. Chris, Aisha en Max enorm bedankt voor de organisatie.
  Cock

 3. Cock op 04-09-2007 om 09:18 uur

  Oh ja, Chris, kan jij niet verder dan 18 tellen? Zeker te vaak en te diep in een roze envelop gekeken? ;)

 4. Henk Staats op 04-09-2007 om 09:22 uur

  Ik heb van een aantal deelnemers gehoord dat het een geweldig leuke dag is geweest. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar de foto's en complimenteer tevens de organisatoren van deze dag.

 5. Walter op 04-09-2007 om 12:44 uur

  Het was zeker een geweldige dag! Organisatie bedankt!

  ps: ik ben helemaal klaar voor de shuttle-run-test (NOT)

 6. jos op 04-09-2007 om 12:59 uur

  Nou, waar blijven die foto's? :P

 7. lobke op 04-09-2007 om 14:44 uur

  ja :9~ :o:

 8. Krijn op 06-09-2007 om 12:23 uur

  Ik ben de foto's nu op de site aan het zetten. Maar eigenlijk wil ik ze helemaal niet zien! :p

 9. Martin Grim op 06-09-2007 om 12:31 uur

  Krijn, waarom was je er dan niet bij?

 10. Krijn op 06-09-2007 om 12:35 uur

  Hou je op? Ik ban je hoor :+

 11. Henk Staats op 06-09-2007 om 13:49 uur

  Na het zien van de foto's ben ik onder de indruk van hetgeen de teams hebben moeten 'doormaken'. Maar ik ben ook onder de indruk van het plezier dat van de gezichten van de deelnemers afstraalt.

 12. Lida Staats op 06-09-2007 om 16:52 uur

  Wat moet dit een fantastische dag zijn geweest voor alle deelnemers. Ook de "scheidsrechters" zullen hiervan genoten hebben. De organisatie verdient dan ook een groot compliment.
  Tevens wil ik, namens de kantinecommissie, van de gelegenheid gebruik maken om de organisatie en de barvrijwilligers van de barbeque te bedanken voor het perfect achterlaten van de kantine en keuken. De gehele dag was grote klasse.

 13. Cindy Voskuijl op 06-09-2007 om 17:26 uur

  Absoluut, het was een superleuke dag!! Iedereen die er niet bij was, heeft echt wat gemist. Het was de spierpijn meer dan waard. Organisatie en andere hulp: bedankt!

Reageer op dit bericht (“Teambuildingsdag BV Almere groot succes! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)