Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Vandaag, dinsdag 25 september 2007 is duidelijk geworden dat de NBB en de zes BBL-verenigingen er niet uitkomen. Vanaf eind juni 2007 maken de zes verenigingen de NBB duidelijk dat de zes clubs beslist niet gaan spelen volgens het zeer omstreden LCW-schema.

Uit de reacties en antwoorden van de NBB op de brieven van de zes clubs blijkt overduidelijk dat de zes clubs niet serieus worden genomen. We worden het bos ingestuurd. Dan volgt er uiteindelijk een ietwat serieuzere brief van de voorzitter van de NBB, Jos Nouwt op vrijdagmiddag op 21 september 2007. De voorzitter was zojuist teruggekeerd van vakantie en komt met een aangepast voorstel waarop de zes clubs maandag 24 september 2007 voor 12.00 uur moeten reageren. Dat hebben we gedaan met het verzoek om enig uitstel. Maar dat kan niet, of beter gezegd dat wil Amersfoort niet, klaarblijkelijk maakt deze vereniging het uit binnen de NBB en moeten de andere verenigingen zich schikken naar de belangen van Amersfoort.

En dat gaan we niet meer doen. Ook in het Nouwt-voorstel worden in feite de belangen van Amersfoort weer het meest gediend. Afgelopen weekend heeft een aantal teams ‘gemankeerd’ gespeeld omdat niet alle spelers en speelsters beschikbaar waren. Voor Amersfoort geldt dat niet. Die mogen in het voorstel van Nouwt op een andere dag tegen BCR ’91 hun tweede competitiewedstrijd spelen, te weten 13 oktober 2007. Ja, ja alle BBL-teams zijn gelijk, alleen is Amersfoort in de praktijk iets gelijker dan de anderen. En als de zes clubs niet akkoord gaan met het Nouwt-voorstel, dan treedt het omstreden LCW-schema in werking. Dat betekent dat BCR vanavond tegen Amersfoort moet spelen. Het Nouwt-voorstel lezende en als we daarmede akkoord zouden gaan, kwamen bij mij de historische woorden van Herman Kuiphof bovendrijven toen Nederland de WK-voetbaltitel verspeelde in 1974 tegen Duitsland: ‘Zijn we er toch weer ingetuind’. Dat hebben we dus niet gedaan.

En hoe nu verder. Als wij de NBB mogen geloven wordt BCR uit de competitie gehaald. Dat betekent dat de andere vijf clubs solidair zijn met BCR en dat er nauwelijks nog een BBL-competitie is. Amersfoort (kampioen?) en Duinwijck (degradant?) blijven over.
De zes clubs gaan er van uit dat wij elkaar nu voor de rechter zullen treffen. U hoort van ons.

Dan een aantal positieve zaken binnen onze vereniging en dat is maar goed ook want van de BBL-soap wordt men alleen maar chagrijnig.
Cock van Puffelen en Ronald Blok, met de firmanaam Kokkie en Blokkie zijn in de bestuursvergadering van september op uitnodiging van het bestuur langs geweest en hebben hun ideeën en plannen ontvouwd. Hetgeen Kokkie en Blokkie voorstelden sprak het bestuur ten zeerste aan, en met name het uitgangspunt dat alle activiteiten in principe budgettair neutraal gaan geschieden, was een hele geruststelling voor onze penningmeester en veroorzaakte een vette glimlach op zijn gezicht. En passant werd er ook gesproken over het 20-jarig bestaan van onze vereniging in juni 2008, en ook daar zullen K&B hun gedachten over laten gaan. Dat feest hoeft ook beslist niet budgettair neutraal plaats te vinden want daarvoor heeft onze penningmeester wel degelijk euro’s gereserveerd.
Onze penningmeester gaat overigens formeel in oktober 2007 met prépensioen bij de Kasbank. Bij onze vereniging is daar gelukkig nog geen sprake van. Dat is verboden.

Zelf leg ik eind december 2007 mijn functie als Directeur Financiën bij Woonstichting De Key in Amsterdam neer. Met mijn gezondheid kan het een stuk beter en in combinatie met mijn leeftijd is het niet zo gek dat ik er mee stop. Wel blijf ik aansluitend een drietal maanden nog actief voor mijn werkgever om een aantal speciale projecten af te ronden.

Het vermelden waard is voorts het feit dat Emmy Vlaar een veertigtal Almeerse scholen bezoekt en daar badmintonclinics geeft! Deze kinderen worden ook in de gelegenheid gesteld om de Dutch Open in Almere te bezoeken en de kinderen kunnen vanzelfsprekend ook lid worden van onze vereniging. Een prima initiatief dat samen met de NBB wordt gelopen.

Onze vereniging heeft begin dit jaar enige bemoeienis gehad met de overeenkomst tussen City Marketing Almere en de NBB om de Dutch Open en het NK-senioren naar het nieuwe topsportcentrum in Almere te halen. Onze vereniging heeft aangeboden om te trachten vrijwilligers te werven voor deze topevenementen en wij houden ons graag aan deze afspraak. Vandaar dat wij in onze nieuwsbrief van mei 2007 een oproep gedaan hebben en nu op onze site een oproep van de NBB-site hebben overgenomen om deze vrijwilligers daadwerkelijk te werven.

Wij vinden als bestuur dat de BBL-perikelen hier los van staan en doen een beroep op U om serieus met de vraag van de NBB om te gaan.

Henk Staats

Tot nu toe 26 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. henk op 25-09-2007 om 22:36 uur

  hahaha jullie weten volgens mij niet wat topsport inhoudt, en de soap rondom topliga zijn jullie zelf begonnen... het draait hier om de spelers en niet om een paar uit de boom gevallen bestuurders, die beter een planten en fruit studie hadden kunnen gaan volgen.... maar bedankt voor de leuke competitie...... :r :r :r

 2. Peter op 25-09-2007 om 23:12 uur

  Beste voorzitter van BV Almere. Wat ik niet begrijp is dat jullie (de bende van zes) het BC Amersfoort verwijten dat zij afgelopen zaterdag niet in actie hoefden te komen en de rest wel. Iedereen wist toch ruim van te voren dat er het afgelopen weekeinde toernooien waren en dat veel teams uit de Topliga niet compleet zouden zijn.

  Leg mij nu eens uit hoe het komt dat BC Amersfoort hier wel tijdig op in speelt en de rest 'overvallen' wordt. Hebben jullie dan niet gewoon zitten slapen ?!?!?!

  Door de boel nu te laten knallen is de kans groot dat het badmintonpubliek in de toekomst geen competitiewedstrijden meer ziet met toppers als Yie, Palyama, Meulendijk en Beenhakker. Is dat nu wat jullie willen bereiken ?!?!?!

 3. Aisha op 25-09-2007 om 23:21 uur

  Zie hier de reportage van het NOS Sportjournaal: http://cgi.nos.nl/cgi/player/?mpurl=http://download.omroep.nl/nos/av/07/09/25/badminton.flv&referer=http://www.nos.nl/nosstudiosport/beeld_en_geluid/index.html

 4. Jaap Hagens op 26-09-2007 om 00:52 uur

  Hoewel ik denk dat jullie voorzitter mijn hulp helemaal niet nodig heeft wil ik toch een opmerking maken aan de heren Henk en Peter. Ik neem aan dat het (slapende) leden zijn van Almere. Als de beide heren de afgelopen maanden de diverse media een beetje in de gaten hadden gehouden was het ze zeker opgevallen dat de "bende van zes" bepaald niet heeft zitten slapen. Ik kan mij niet van het gevoel ontrekken dat ze beiden de afgelopen periode op een eiland hebben gezeten en van nieuws en informatie verstoken zijn geweest. Wat er tijdens hun verblijf op dat eiland is voorgevallen zal ik hier niet nogeens uitleggen maar ik kan ze ervan verzekeren dat er sprake is geweest van een overval. Een geplande overval die is opgezet door BC Amersfoort en die de ondersteuning kreeg van een aantal opgeroepen vazallen tijdens de ALV van de bond. Dat de zes zich aan gemaakte afspraken wil houden, pleit voor de eerlijkheid van de besturen van deze verenigingen en kan niet tegen deze mensen gebruikt worden. Als dat wel tegen hen gebruikt gaat worden weet de gebruiker niet waar hij over spreekt en kan hij beter eerst eens de boeken erop naslaan of z'n kop houden.
  Gelukkig zijn er mensen die wel weten waar het over gaat en dat zijn die mensen die ervoor zorgen dat jullie badminton kunnen spelen. Die zogenoemde "uit de boom gevallen bestuurders" staan voor hun zaak. Dat kan ik van deze eilandbewoners helaas niet zeggen

 5. Henk Staats op 26-09-2007 om 08:30 uur

  Zeer bedankt, Jaap.
  Ik weet niet of het hier leden van Almere betreft. De 'heren' zijn 'te moedig' om hun achternaam te vermelden.

 6. Edje op 26-09-2007 om 10:39 uur

  Heren Henk en Peter draaien de boel lekker om...

 7. Krijn op 26-09-2007 om 10:46 uur

  Cocky van Anrooij? :+

 8. roland op 26-09-2007 om 11:03 uur

  Het is wel een beetje jammer dat de NOS de badmintonsport weet te vinden als er problemen zijn,maar antireclame is ook reclame.
  Een goed opgenomen badmintonwedstrijd blijft een lust voor het oog. Die uitdaging moet de NOS eens aangaan.
  Opmerkelijk was bij de reportage van de NOS dat er acht shuttles getoond werden die de acht BBL verenigingen symboliseren.
  Daarvan werden er opeens twee zwart en zes bleven er wit.
  Deze visualisatie geeft een duidelijke indicatie hoe de media over dit geschil denken.

 9. Krijn op 26-09-2007 om 11:28 uur

  Van links naar rechts de spelers...klap klap klap... in een lege hal.

  Dat geeft voor leken vast een fijn beeld van badminton :+

 10. Lincy (recreant) op 26-09-2007 om 11:35 uur

  Iemand opgevallen hoe de spelers van Amersfoort keken tijdens de uitzending? Zij hebben hier denk ik ook geen trek in. Er wordt steeds gesproken over het belang van de vereniging, de sport, de bond etc, maar wordt er wel eens nagedacht over de spelers zelf? Ik heb een beetje het idee dat zij de dupe worden van dit gezeur. Dit geldt niet alleen voor 'de zes', maar ook voor de spelers van Duinwijck en Amersfoort. Kan mij haast niet voorstellen dat alle spelers achter het beleid van hun bestuur staan. Ik hoop dat er snel een gepaste oplossing komt, zodat ik weer lekker in het weekend naar topwedstrijden kan komen kijken. :)

 11. cock op 26-09-2007 om 12:32 uur

  He Krijn, Ja natuurlijk Cocky van Amroy. Er is maar een big Cock, and that's me ]:)

  Ik ben het met Lincy eens dat de spelers de dupe zijn van het beleid van de NBB en de clubs. Ik heb in een eerdere reactie reeds gemeld dat de 6 clubs de overige 2 zouden moeten boycotten, hetgeen nu gebeurt.
  Ik heb daarbij gezegd: eens kijken wat de spelers en sponsors hiervan vinden. Natuurlijk met de achterliggende gedachte dat zij gaan morren omdat zij geen wedstrijden spelen cq geen commerciele aandacht krijgen voor hun investering. Mijns inziens is dit de enige manier om beide clubs over de drempel te krijgen om in het belang van de badmintonsport in Nederland te denken en handelen.
  Voordeel van deze hele situatie is dat iedereen tijd over krijgt, DUS SCHRIJF ALLEN IN VOOR DE BVA POKERCHALLENGE!!!!

 12. Krijn op 26-09-2007 om 12:36 uur

  Opportunist! ;)

 13. Edje op 26-09-2007 om 13:00 uur

  Dubbel weekend voor BCAmersfoort in de Big Boss Liga
  Voor het komend weekend staan op het programma: zaterdag 19.00 uur de wedstrijd BCAmersfoort - Smashing en zondag 14.00 uur BCAmersfoort - Almere. De wedstrijden worden gespeeld in de sporthal Juliana van Stolberg aan de Leusderweg te Amersfoort.

  Dit staat te lezen op de site van BCA, laat de tv maar weer komen daar in Hooglanderveen want jullie spelen zondag gewoon thuis tegen Velo ;)

 14. Henk Staats op 26-09-2007 om 13:05 uur

  Zo is het maar net.

 15. Coach Kees op 26-09-2007 om 14:10 uur

  Lieve mensen,

  het komt niet vaak voor dat de Coach iets op een andere website dan van Slotermeer een reactie plaatst, maar voor deze keer dan.
  Voor de negatieve reacties op het gedrag van de zes kan de Coach alleen maar het volgende zeggen.

  Verenigingen als Almere en Slotermeer hebben al een lange historie van discussies met de bond, waarbij spelers van deze verenigingen en dus ook de verenigingen zelf altijd de dupe zijn.
  Op deze site worden door ingewijden al genoeg voorbeelden geven, maar er zijn er nog veel meer.

  Bijna altijd hebben discussie met de bond geleidt tot de volgende situatie: Of je doet wat de bond zegt of de speler wordt voor geen nationale selectie meer uitgenodigd.

  Slotermeer heeft dit zelfs meegemaakt tijdens de degradatiewedstrijden voor de Topliga.
  Het belang van de bond ging voor het belang van Slotermeer en het maakte dus niet uit dat Slotermeer in een degradatiewedstrijd voor de topliga haar beste spelers moet missen.
  Daarna wordt het nog erger, want na de degradatie werd tegen dezelfde spelers gezegd:"Of jullie gaan verhuizen naar een vereniging dat topliga speelt of je wordt niet meer uitgenodigd voor een nationale selectie.
  Kortom dus eerst verbieden te spelen zodat de vereniging een klasse lager gaat spelen en dan eisen dat de spelers daar opstappen omdat de vereniging een klasse te laag speelt.
  Zou dit ook ooit met Duijnwijck of Amersfoort zijn voorgevallen??? Nee, dan worden wedstrijden verplaatst.

  Dit zijn slechts een paar voorbeelden van het gedrag van de bond. Dat de zes clubs nu eindelijk paal en perk stelt aan dit gedrag zou juist gewaardeerd moeten worden omdat ónze bond zich al jaren schandalig gedraagt tegen deze zes clubs.

  Groeten en succes,

  Coach Kees

 16. Big Boss [Wim Top] op 26-09-2007 om 16:35 uur

  Jawel toch zitten slapen, de uitzendingen van 12 spelers naar Tsjchië was eind juli bekend.
  Nieuwe dispensatie regel (gelijk verspreid met de speelkalender Big boss Liga.)
  geeft de mogelijkheid om als er twee spelers of meer worden uitgezonden van een vereniging dispensatie te krijgen voor een wedstrijd.
  Je moet dit echter wel 6 weken voor de wedstrijd doen, en niet één week van te voren aankomen.
  Regels zijn regels toch!!!

 17. Krijn op 26-09-2007 om 16:40 uur

  Wim; 'Anonieme reacties worden desgewenst verwijderd of aangepast' - Richtlijnen zijn richtlijnen toch!

 18. Henk Staats op 26-09-2007 om 16:57 uur

  Beste Wim,

  Zou er na jouw optreden bij NOS-Sport nog iemand zijn die jou serieus neemt...................

 19. Edje op 26-09-2007 om 17:02 uur

  Hé Wim, met je tv optreden gooi je wel het beroep van speaker te grabbel hè...

 20. Peter op 26-09-2007 om 22:46 uur

  Henk reageer eens inhoudelijk op het punt van Wim Top. Deze opmerking van jou is een enorme dooddoener.

  In mijn vorige post gaf ik ook al aan dat de clubs die het afgelopen weekeinde spelers moesten missen en toch in actie moesten komen hebben zitten slapen. Daar kwam ook alleen de reactie op dat ik niet 'moedig' was om mijn achternaam te plaatsen.

  Mijn achternaam in dit geheel is toch helemaal niet belangrijk. Waar het om gaat is dat de 'bende van zes' veel verwijten heeft richting BC Amersfoort en de NBB, maar zo een aantal problemen had kunnen voorkomen als het adequater zou reageren. Soms is het goed om eens in de spiegel te kijken.

 21. henk op 26-09-2007 om 23:08 uur

  een tip,
  sluit alle forums en reactie mogelijkheden op de sites van de 8 clubs totdat er een oplossing of uitsluitsel bekend is. dit komt de toch al slechte sfeer niet te goede...
  kan iedereen de nutteloze tijd die ze hier bestede mooi gebruiken om in de spiechel te kijken als dat lukt...

 22. Edje op 27-09-2007 om 08:11 uur

  Hé Peter,

  de clubs hebben een probleem met het speelschema en jij gaat je zitten focussen op 1 enkel weekend.
  Je begrijpt toch wel dat er veel meer achter zit dan dat ene weekend...
  Beetje de omgekeerde wereld dit, de zes maken bezwaar en gaan de discussie aan, na een tijdje kom jij die zegt dat het aan de zes clubs ligt want die hebben lopen slapen. Dat is wel erg kort door de bocht.
  Laten we inderdaad nog even wachten tot er wat meer bekend is, dat zou het eind van de dag wel moeten gebeuren...

 23. Ab N. [Peter Beullens] op 27-09-2007 om 12:38 uur

  Goeie tip Henk maar laat het vooral een lagspiechel zijn.

 24. Peter op 27-09-2007 om 17:16 uur

  Edje, je hebt gelijk dat ik maar één aspect aanhaal. Het ging mij erom dat ik de verwijten richting BC Amersfoort iets te makkelijk vind. Dit was een concreet voorbeeld.
  Maar goed, laten we hopen dat de 'bende van zes' gewoon weer verder gaat als de Topliga van 8.

 25. Laur op 28-09-2007 om 13:29 uur

  Hoi, ik ben van Slotermeer en ik wil jullie even wijzen op een heel leuk artikeltje van de bekende journalist Ted van de Meer. Ik heb het gelezen op www.kritiek.nl. Het staat onder BESCHOUWINGEN en moet je op zijn naam klikken. Hij schrijft dat het een hele goeie reclamestunt is voor de naam BIG BOSS. [ http://www.kritiek.nl/index.php?nav=sub&mct=29&sct=175&mrt=1970 ]

  Ik ben het wel heel erg eens hoor met de acties, want wat die meneer Nouwt allemaal doet kan echt niet, maar is Erik Bakker niet echt de kwaaie Pier en wat te denken van de bondscoach, heel veel handen op 1 buik!!! :'(

 26. Vince op 19-10-2007 om 22:51 uur

  Beste Laur (en anderen),
  Punt 1: Is een columnist die zich voordoet als journalist een journalist of een columnist?
  Punt 2: in een pre Olympisch jaar is elke professionele sportbond, dus ook de NBB, 'verplicht' die voorwaarden te creëren die er voor zorgen dat er zoveel mogelijk sporters, in dit geval badmintonners, naar de Spelen gaan.
  In andere woorden, de NBB moet er voor zorgen dat de drie mogelijke Olympiagangers zich kunnen kwalificeren en tijdens de Spelen zo goed mogelijk kunnen presteren. Dat dit misschien ten koste gaat van goedwillende amateurs is jammer.
  Dankzij Dicky, Jie en Eric heeft de Big Boss Liga bestaansrecht. Sterker nog, heeft het Nederlandse badminton bestaansrecht.
  BC Amersfoort komt op voor de belangen van haar spelers. Terecht.
  De NBB komt op voor de belangen van haar topspelers. Terecht.
  Martijen van Dooremalen komt op voor de belangen van zijn spelers.
  Terecht.
  De zes moeten niet zeuren. Zeker Velo niet dat toen het Mia Audina nog in huis had ook opkwam voor de belangen van haar spelers.
  En ook Brenda Beenhakker niet die namens Smashing meehuilt met de wolven in het bos. Hoe was het toen jij nog internationaal speelde, Brenda? Schikte je je toen ook naar de wensen van de amateurs zonder badmintontoekomst?
  De bende van zes heeft zitten slapen en voelt zich nu benadeelt.
  Mijn advies: koop een heel grote spiegel en ga daar met z'n zessen voor staan. En ontdoe je daarbij vooral van ijdelheid en grootheidswaanzin. En denk vooral aan de belangen van het Nederlandse badminton. En niet alleen aan je eigen belangen.

  Veel wijsheid.

  Een wel onafhankelijke journalist.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)