Badminton Vereniging Almere

Van Zijderveld te sterk voor Dekker Almere

Dekker Almere is er opnieuw niet in geslaagd tegen Van Zijderveld een aansprekend resultaat neer te zetten. Het werd 6-2 voor de Amstelveense thuisploeg en dat was zonder meer verdiend. De Engelse international Rachel Howard won het vrouwendubbel samen met Yvonne Sie en Howard won ook haar singlepartij. Dicht bij winst was ook Tim Vaessen maar hij verloor zijn singlepartij in drie games nipt. Van Zijderveld miste Yik-Man Wong en Jorrit de Ruiter en Dekker Almere moest het doen zonder Ilse Vaessen. Het gemis van Ilse Vaessen bij Dekker Almere leek zich meer te doen voelen dan de afwezige spelers bij Van Zijderveld. Van Zijderveld beschikt immers over een bredere selectie met daarin heel veel routiniers die hun sporen in badmintonland hebben verdiend.

In het mannendubbel speelden Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst tegen Joris van Soerland en Norbert van Barneveld, twee Van Zijderveldroutiniers die men geen knollen voor citroenen hoeft te verkopen. Voor dat de Almeerders wisten wat er gebeurde was de eerste game al binnen voor Van Zijderveld met 21-11. In de tweede game streden de geschrokken Almeerders voor ieder punt en deze game ging ook gelijk op, maar Van Zijderveld won toch nipt met 21-19.
In het vrouwendubbel deden Rachel Howard en Yvonne Sie het aanmerkelijk beter tegen Samantha Barning en Georgy van Soerland. Het was de enige partij waar Dekker Almere het gewenste niveau haalde en Howard en Sie wonnen met 17-21 en 12-21.
Yvonne Hoogland speelde tegen Iris Tabeling een puike eerste game. Zij stond zelf op gamepoint met 17-20 maar wist de game niet te verzilveren en verloor alsnog met 22-20. De tweede game was met 21-12 voor Tabeling.
Voor Tim Vaessen was er in zijn single tegen Dave Khodabux weer sprake van een 'martelgang van Kromme Leendert'. Vaessen won de eerste game met 14-21, verloor de tweede met 21-18 en ook in de derde game ging het mis. Vaessen kon een voorsprong van 7-11 niet vasthouden want Khodabux pakte opnieuw de winst met 21-18.
Rachel Howard zorgde voor het tweede winstpunt voor Dekker Almere. Zij won de eerste game alsof het een walkover was met 7-21 van Samantha Barning, maar de zichtbaar vermoeide Engelse verloor de tweede game met 21-17. In derde game gaf de Engelse nog eens alles en won verdiend met 14-21.
Robert Kwee speelde zijn single tegen Lester Oey. Oey won de eerste game met 21-15. In de tweede game was er voor Kwee sprake van het broeikaseffect. De door Kwee opgebouwde voorsprong smolt weg en Oey pakte alsnog de game met 22-20.
Emmy Vlaar en Jeroen van Moorst speelden het gemengd dubbel tegen Khodabux en Van Soerland. De eerste game was het aanzien meer dan waard, maar de Amstelveners trokken met 25-23 aan het langste eind. In de tweede game liet Van Zijderveld er geen misverstand over bestaan wie de sterkte was (21-13).
Erik Staats en Yvonne Sie troffen in hun mix Lester Oey en Iris Tabeling. Ook Staats en Sie konden geen potten breken en met tweemaal 21-15 gingen zij onnodig het putje in.
Trainer-coach Yun Yong Wu en teammanager Chris Vlaar waren 'not amused' over het resultaat.

Tot nu toe 12 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Aisha op 23-09-2007 om 10:40 uur

  Jammer, jammer, jammer!

 2. Alex op 23-09-2007 om 19:08 uur

  erg jammer

 3. jos op 23-09-2007 om 19:33 uur

  Zeer, zeer jammer.

 4. Martin Grim op 24-09-2007 om 10:00 uur

  Heel, heel jammer.

 5. roland op 24-09-2007 om 10:53 uur

  Helemaal mee eens.
  Laten we nu maar ophouden met dat gejammer.

 6. otto op 24-09-2007 om 12:44 uur

  Helemaal mee eens Roland, maar toch nog een keertje om het af te leren: heel, heel erg jammer!!! ;)

 7. foris op 25-09-2007 om 13:13 uur

  ja haha heel treurig maar verdiend, en goed voor het droevige,trieste bestuur van almere Amateur club :r

 8. Krijn op 25-09-2007 om 13:22 uur

  @f[l]oris: wat zal het bestuur wakker gelegen hebben inderdaad :+

 9. Edje op 25-09-2007 om 19:13 uur

  Foris komt zeker uit Anusfoort :P

 10. Henk Staats op 25-09-2007 om 19:20 uur

  Er zit in ieder geval een luchtje aan, Ed.

 11. Miss Vino op 28-09-2007 om 17:55 uur

  ojee lieve badmintonnertjes.... het wordt tijd dat Vino en Rose weer ten tonele verschijnen...Morgen zijn wij van de party!!!! Ik moet wel eerst Rose inlichten... hihihhi
  Zet de flessen klaar!! VIPS komen eraan...

  Ik weet zeker dat er morgen winst wordt geboekt, heb gekeken in mijn glazen bol...

 12. Miss Vino op 28-09-2007 om 17:57 uur

  ROSE ROSE ROSE, WAAR BEN JE HUNNY!!!! WEEKEND!!! GLAZEN UIT DE KAST EN GOOOOOO........
  MORGEN GAAT HET GEBEUREN!!!

Reageer op dit bericht (“Van Zijderveld te sterk voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)