Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint met 6-2 van BCR '91

Dekker Almere heeft zondagmiddag 7 oktober 2007 in Sportcomplex De Toekomstgroep met 6-2 gewonnen van BCR '91 uit Barendrecht nabij Rotterdam. Het was een vrij eenvoudige overwinning voor Dekker Almere, zij het dat het mannendubbel en het laatste gemengd dubbel uitermate spannend waren en uiteindelijk gingen deze twee partijen in drie games naar BCR '91. Ondanks de mooie nazomerdag vonden toch nog een een kleine 80 toeschouwers de weg naar het Sportcomplex.

Erik Staats en Jeroen van Moorst speelden het mannendubbel tegen Jos Suykens en Stan de Lange. En De Lange speelt sluw en geslepen en dat maakt een partij des te leuker. Van Moorst en Staats, de laatste weken uitstekend op dreef, wonnen de eerste game met 21-15. De tweede game had het Almeerse koppel aanvankelijk een grote voorsprong, maar opeens kwam de klad er in. Met 19-21 sleepten de havenarbeiders de tweede game in de wacht. De derde game ging ook gelijk op maar op het beslissende moment was ook de derde game voor BCR.
Rachel Howard, net geland uit Bulgarije, en Ilse Vaessen wonnen met 21-12 eenvoudig de eerste game. De tweede game leek ook een fluitje van een cent, maar de Barendrechtse dames kwamen goed terug om uiteindelijk in de tweede game toch met lege handen te staan want het werd 21-19 voor Dekker Almere.
In het mannenenkel streed Michiel Kruijt voor iedere shuttle maar de al weken in vorm zijnde Robert Kwee speelt de shuttle graag rond en Kruijt moest in de eerste game genoegen nemen met 14 punten en in de tweede game met 12.
Rachel Howard toonde geen spoor van vermoeidheid in haar singlepartij tegen de dame met de mooie voornaam Isabelle en de achternaam De Lange. Aanvankelijk keek Rachel tegen een achterstandje aan maar met 21-13 en 21-12 nam de Engelse International ruim afstand.
Yvonne Sie wist dat haar nog een pittige mix te wachten stond en speelde in haar single Miranda van der Horst zuinig naar een nederlaag. Het werd 21-11 en 21-9 voor de jongste Sie.
Jos Suykens van BCR kon in zijn singlepartij tegen Tim Vaessen alleen in de eerste game (21-19) bijblijven, maar in de tweede game liet Tim Vaessen zien met 21-11 hoe het echt moet en hij bracht met zijn overwinning de tussenstand in de wedstrijd op 5-1 voor Dekker Almere.
Erik Staats en Yvonne Sie speelden in hun mix tegen Michel Kruijt en Jeanette van de Werff, die als mijn grijze cellen mij niet bedriegen, ooit nog eens Nederlands kampioene is geweest. Staats en Sie wonnen met 21-13 en 21-16.
Ilse Vaessen en Jeroen van Moorst wonnen in hun mix de eerste game van Isabelle en Stan de Lange met grote cijfers, te weten 21-10. Naar later bleek had diesel Stan de Lange deze game nodig om op temperatuur te komen want in de tweede game was hij in zijn element en won met 17-21. De derde game ging gelijk op en de meest gelukkige wint dan, zeker als de eindstand 22-24 is.
Daarmede werd in een sportieve wedstrijd de eindstand bepaald op 6-2 voor Dekker Almere. Dekker Almere heeft nu precies zoveel punten als Smashing uit Wijchen en deze wedstrijd staat volgende week op het programma in Sportcomplex De Toekomstgroep, tenminste als de zes er uit komen met de NBB.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Tim op 07-10-2007 om 20:15 uur

  Henk, ik deed ook nog mee!

 2. pieter op 07-10-2007 om 20:28 uur

  Oef, die was erg fuckop :P

  Ok, nou leuk, ik ging voor de eerste wedstrijd al weg i.v.m. hw, dus jammer genoeg geen wedstrijd gezien.
  Toch mooi dat Almere mooi op dreef is.:)

 3. Martin Grim op 07-10-2007 om 20:34 uur

  Henk, Tim deed echt mee! Ik heb het bewijs zojuist op mijn computer gezet... :P

 4. Henk Staats op 07-10-2007 om 20:38 uur

  Even de leesbril niet op en dan een regel op het wedstrijdformulier over het hoofd zien. Ga ik nu corrigeren.

 5. Henk Staats op 07-10-2007 om 20:55 uur

  Excuses Tim,

  Maar mag ik het volgende verslag toch nog schrijven :)

 6. Tim op 07-10-2007 om 22:49 uur

  Natuurlijk Henk! Ik zal de volgende keer wel weer 3 games spelen, dan val ik wat meer op ;)

 7. Krijn op 08-10-2007 om 09:54 uur

  En 3 games spelen is nog leuker hoor :+

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint met 6-2 van BCR '91 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)