Badminton Vereniging Almere

Instructie “Verantwoord Alcohol Schenken”

Op het moment dat er alcohol wordt geschonken moet er minimaal één persoon aanwezig zijn, die ofwel de Verklaring Sociale Hygiëne bezit ofwel een Instructie over Verantwoord Alcoholschenken heeft gevolgd. Op 7 november 2007 om 20.00 vindt weer zo'n instructie bij ons plaats.

Beste leden/gebruikers die in de kantine achter de bar staan.

Op het moment dat er alcohol wordt geschonken moet er minimaal één persoon aanwezig zijn, die ofwel de Verklaring Sociale Hygiëne bezit ofwel een Instructie over Verantwoord Alcoholschenken heeft gevolgd.

Verenigingen die alcohol schenken, moeten in ieder geval in het bezit zijn van een Alcoholbestuursreglement en er moet iemand aanwezig zijn met een diploma Sociale Hygiëne of een Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) gevolgd hebben. De politie controleert regelmatig of deze papieren in ons complex aanwezig zijn; in september 2007 hebben we nog controle gehad.

Op 7 november 2007 om 20:00 uur wordt deze cursus in de vergaderzaal van Sportcomplex De Toekomstgroep gegeven, het duurt maximaal twee uur en het is gratis voor iedereen die hier aan deelneemt. Elke deelnemer krijgt voor het volgen van deze cursus een certificaat.

Het is zeer van belang dat iedereen die wel eens achter de bar staat en nog niet deze cursus IVA in bezit heeft, om deze avond bij te wonen.

De BSAO-kantinecommissie wil deze opleiding niet verplicht stellen, maar wil wel iedereen op het hart drukken dat deze cursus beslist nodig is om als barvrijwilliger te werken.

Zijn de juiste mensen met de juiste papieren niet aanwezig op het moment dat we controle krijgen, dan kan dat inhouden dat de kantine gesloten moet worden, en dat is iets dat we uiteraard niet willen.

Voor wie is deze cursus bestemd?

Voor de mensen die regelmatig achter de bar staan, voor onze pokervrienden op de avonden, teamcaptains van de BVA , voor commissie- en bestuursleden van ABC, BVA , Just Run en TSA, en voor (ouders van) leden van alle genoemde verenigingen die nog niet dit certificaat in hun bezit hebben.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd!!!

Opgeven kan via deze website, telefonisch op 06-27004226 of via de e-mail, lida.staats@bvalmere.nl.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jacqueline op 27-10-2007 om 11:49 uur

  Vorig jaar (of het jaar daarvoor) ben k al naar deze curcus geweest, nooit een certificaat gehad of iets... moet je dan nogmaals dit bijwonen??

 2. Lida Staats op 27-10-2007 om 16:20 uur

  Beste Jacqueline,

  Nee hoor, je hoeft niet nogmaals de cursus bij te wonen. Op onze lijst komt je naam keurig voor.
  Voor alle duidelijkheid: de certificaten worden niet meteen na afloop van de cursus uitgereikt. Die worden later door het NOC/SSF, de instantie die de cursus geeft, naar de secretaris van de BSAO gestuurd met het verzoek de certificaten aan de deelnemers te verstrekken.
  Ik zal proberen te achterhalen wat er is misgegaan, wellicht zijn er nog meer mensen die hun certificaat nog niet gehad hebben.
  In ieder geval bedankt dat je ons er op attent maakt.

 3. Jacqueline op 30-10-2007 om 13:39 uur

  Oke, bedankt voor de reactie!
  Ik denk zelfs al dat het 2 jaar geleden is geweest :)

 4. krair op 19-11-2009 om 12:04 uur

  ik vind dit belachelijk :@ :@ :@ :@ :@ ]:)
  spelbrekers

Reageer op dit bericht (“Instructie “Verantwoord Alcohol Schenken” ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)