Badminton Vereniging Almere

Oproep van spelers Big Boss Liga

Dat het zover heeft moeten komen, is eigenlijk te gek voor woorden. Maar voor het eerst mengen (alle) spelers die uitkomen in de BBL zich via een gezamelijke brief in het conflict dat zich op bestuurlijk niveau voordoet. De spelers doen een oproep aan de diverse besturen om de koppen bij elkaar te steken en er voor te zorgen dat de spelers niet het slachtoffer worden van bestuurlijke onenigheid.

Betr. voortgang Top Liga 2007/2008

Wateringen, 7 oktober 2007

Geacht bondsbestuur, geachte besturen van de Top Liga verenigingen,

De afgelopen maanden is er heel erg veel te doen geweest rondom de wedstrijdkalender van de Top Liga. Verschillende partijen met verschillende belangen zijn hierin lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Tot op heden hebben wij, als spelers/speelsters, ons afzijdig gehouden van de hele situatie, omdat we altijd het vertrouwen hebben gehad dat er uiteindelijk een oplossing zou komen. Helaas is dat tot op heden niet gebeurd.

De onzekerheid over het vervolg van de Top Liga voor dit seizoen heeft ons er toe bewogen toch in actie te komen. Het vertrouwen in een goede afloop is bij ons grotendeels verdwenen. In het slechtste geval betekent het zelfs dat afgelopen weekend de laatste wedstrijden van het seizoen zijn gespeeld. Omdat we van mening zijn dat de totale badmintonsport, meer zeker ook de spelers hier grote verliezers van zouden worden schrijven we deze brief.

Als spelers/speelsters zijn we niet exact op de hoogte van hoe het een en ander de afgelopen maanden precies is verlopen en wat er allemaal precies gezegd en geschreven is. Dit brengt het nadeel met zich mee dat het lastig is de situatie goed te kunnen beoordelen, maar aan de andere kant kijken we wel objectief naar de situatie. Een blik op de verschillende speelkalenders heeft bij ons de indruk doen ontstaan dat de verschillen helemaal niet zo groot zijn. Sterker nog de problemen blijven beperkt tot een aantal wedstrijden.

De vraag is dus ook gerezen waarom de situatie dan toch zo is gelopen zoals het is gegaan. Ongetwijfeld ligt hier een lange voorgeschiedenis van tegengestelde belangen en conflicten aan ten grondslag. Dit is in onze ogen ook precies het probleem geworden. Het conflict gaat, voor zover wij dat kunnen beoordelen, allang niet meer over het speelschema van dit seizoen. Het conflict gaat over allerlei dingen die gezegd, gedaan en geschreven zijn en dit heeft ervoor gezorgd dat het een persoonlijk conflict is geworden.

Doordat het een persoonlijk conflict geworden is, is een oplossing verder weg dan ooit. Wij willen daarom alle betrokkenen verzoeken het verleden te laten rusten en vooruit te kijken. Het enige dat wij willen is spelen en hopelijk gaat dit de rest van het seizoen ook gebeuren.

Door deze brief willen alle, met de nadruk op alle, spelers/speelsters van de Top Liga de betrokken bestuurders vragen nogmaals alles op alles te zetten om tot een oplossing te komen. Hoe die oplossing eruit komt te zien is niet aan ons, maar het gaat wel over ons dus vandaar dit verzoek. Het niet doorgaan van de competitie levert in onze ogen echt alleen maar verliezers op. Spelers, clubs, supporters, sponsors en niet in de laatste plaats de bond heeft er helemaal niets aan als de hoogste klasse van de landelijke competitie niet doorgaat.

Dus nogmaals namens alle spelers/speelsters vragen wij u allen nog een keer om de tafel te gaan en tot een voor iedereen acceptabele oplossing te komen. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel en dat is zo kwalitatief hoogwaardige, maar ook overzichtelijke competitie.

Hopelijk komt er op zeer korte termijn nog een oplossing!

Alvast bedankt en tot ziens bij een van de wedstrijden in de Top Liga 2007/2008!

Met vriendelijke groet,

namens alle spelers/speelsters uit de Top Liga.

Rikkert Suijkerland

Tot nu toe 20 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 08-10-2007 om 16:27 uur

  De zes willen echt wel. Daar zal het niet aan liggen!

 2. Jos Kuipers op 08-10-2007 om 17:27 uur

  Ja henk, nu weten we het wel met dat 6 tegen 2 gedoe, dat hoeft niet voor de spreekwoordelijke 500e keer benadrukt te worden...

 3. Henk (2) op 08-10-2007 om 18:15 uur

  Henk, neem nou eens een voorbeeld aan je spelers en doe er wat aan in plaats van steeds met modder te blijven gooien. Daar bereik je niets mee, hebben we nu wel gemerkt. Tijd voor oplossingen en het opzij zetten van oud zeer. Het is tijd om Almere te redden evenals de badmintonsport.

 4. Ricardo op 08-10-2007 om 18:33 uur

  Als je Almere wilt redden moeten ze toch aan meer dingen gaan werken....

 5. Jos Kuipers op 08-10-2007 om 18:35 uur

  Hoezeee!

 6. Rikkert op 08-10-2007 om 20:06 uur

  Henk, ik ga me toch aan een reactie wagen. Misschien had ik dit al eerder moeten doen:

  Jouw reactie op de brief van alle spelers vind ik niet goed. Het is juist een oproep of het heen en weer gooien met opmerkingen kan stoppen. Samen moeten we er uit komen en dat gaat niet lukken als we in wij en zij blijven denken!

  Ik hoop dat je dit begrijpt en ook je steuntje bij wil dragen!!

  Groeten Rikkert

 7. Rikkert op 08-10-2007 om 20:07 uur

  Voor de goede orde steuntje moet steentje zijn!

 8. Henk Staats op 08-10-2007 om 21:58 uur

  Beste Rikkert,

  Echt we willen niet anders dan dit oplossen en dat moeten we ook gezamenlijk doen en wij zijn daartoe bereid en hebben dat ook steeds aangegeven.

 9. Rikkert op 08-10-2007 om 23:55 uur

  Dan moet het lukken! Succes!

 10. Peter op 09-10-2007 om 22:00 uur

  Ik heb begrepen dat de bond vandaag bekend heeft gemaakt dat het vasthoudt aan HUN programma. Het wordt komend weekeinde dus buigen of barsten. Hopelijk wint het verstand het van de emotie en wordt er gewoon gespeeld volgens het officiële schema.

 11. Dennis op 09-10-2007 om 23:36 uur

  Ik denk dat de bond de keuze heeft gehad: buigen of barsten. En blijkbaar hebben ze voor de laatste optie gekozen....

 12. Aisha op 10-10-2007 om 00:07 uur

  @ Peter: Van wie heb jij dat dan vernomen?

 13. Peter op 10-10-2007 om 00:13 uur

  Dat staat in een mailtje dat de NBB vandaag naar de clubs heeft verstuurd.

 14. Stephan op 10-10-2007 om 07:28 uur

  Dan is het eigenlijk best triest. Op maandag sturen de spelers een open brief naar de NBB en verenigingen en dinsdag gooit de NBB de deur al op slot.... :@

 15. Dennis op 10-10-2007 om 08:06 uur

  @ Aisha: zie duinwijck site

 16. francien van der aar op 10-10-2007 om 11:35 uur

  Groot compliment aan de spelers/speelsters uit de Top Liga, prima oproep.

 17. Edje op 10-10-2007 om 15:50 uur

  Maar nu de hamvraag: gaat Almere bij Duinwijck op bezoek of toch wij van Velo???
  Dit is inderdaad GEEN oplossing. :(

 18. george op 10-10-2007 om 18:05 uur

  Hier in het hoge noorden is de BBL een redelijke ver van mijn bed show (nog wel?), maar hebben wij ook belang bij een positieve uitstraling van de badmintonsport in het algemeen, vandaar deze reactie:
  Voor zover ik kan beoordelen zijn er gemaakte afspraken tijdens de bondsvergadering op reglementaire aangepast. Wil je dit op deze manier in de toekomst voorkomen dan zul je eerst reglementen moeten aanpassen. Natuurlijk is het zuur voor al diegene die dit te laat in de gaten kregen, maar op moment rest volgens mij niets anders dan te spelen volgens het schema van de NBB

 19. Dennis op 10-10-2007 om 19:07 uur

  Het gaat niet alleen over reglementen, maar om de houding van bepaalde mensen en de manier waarop zij omgaan met anderen.
  Maar goed, dat zijn inmiddels oude koeien, die ik nu verder in de sloot laat liggen.

  Feit is in elk geval dat de zes clubs nogmaals de bereidheid hebben getoond om met z'n allen bij elkaar te komen. Als dat niet meer gebeurt, dan zijn er dit weekend geen Topliga wedstrijden en ik ben bang dat het dan voor dit jaar einde oefening is.....

  Uiteraard hoop ik dat de bond nu wel het voortouw gaat nemen, maar de ervaring leert dat de kans groter is dat ik de staatsloterij vanavond win.

 20. Henk Staats op 10-10-2007 om 19:48 uur

  Beste Dennis,

  Ik zal mijn best doen met m'n loterij.

Reageer op dit bericht (“Oproep van spelers Big Boss Liga ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)