Badminton Vereniging Almere

Scheidsrechters gevraagd

De Nederlandse Badminton Bond heeft de laatste jaren steeds meer problemen om aan scheidsrechters te komen. Door ziekte en door onvoorziene omstandigheden is het scheidsrechterscorps dusdanig uitgedund geworden dat de NBB een oproep naar de verenigingen heeft doen uitgaan om voor scheidsrechters te zorgen.

Met ingang van seizoen 2007/2008 hebben verenigingen, die minimaal één team hebben dat in de Topliga of in de Eerste Divisie speelt, een opleidingsplicht van scheidsrechters. Zonder scheidsrechters kunnen ook geen wedstrijden gespeeld worden in de hoogste divisies.

Vanuit het Almeerse is in het verleden al een aantal scheidsrechters voortgebracht. Denk aan Ronald Bakker, George Bakker, Freek Cox, Rob Deriga, Paul Leenders en wat te denken van Gary Hetharia en Donja Pieters die zowel op nationaal als internationaal niveau grote bekendheid genieten. Bovendien is Henk Smit referee bij de NBB.

De cursus voor scheidsrechter bestaat uit een theoretische- en een praktijkgedeelte. De kandidaten, die deze cursus volgen, krijgen een mentor toegewezen die de praktijkbegeleiding op zich zal nemen.

Het praktijkgedeelte zal vanaf eind november 2007 worden gestart. De mentor bepaalt in overleg met de cursist wanneer en waar de praktijkstages zullen worden gehouden.

Aan deze opleiding zijn voor de cursist geen kosten verbonden en de reiskosten worden vergoed.

De scheidsrechter wordt dan verzocht minimaal vijf wedstrijden van de competitie mee te draaien.

Je zult er als scheidsrechter niet rijk van worden, maar het is een leuk en uitdagend vak en je hebt contact met de spelers en je komt nog eens ergens.

De Landelijke Commissie Wedstrijdzaken (LCW) heeft besloten dat verenigingen, die niet voldoen aan deze leveringsplicht, een boete van maximaal € 1.000,- zal worden opgelegd.

Wil je de cursus scheidsrechter volgen, geef je dan bij Henk Smit op. Stuur een mailtje naar info@bvalmere.nl of bel naar 036-5230549.

Reageer op dit bericht (“Scheidsrechters gevraagd ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)