Badminton Vereniging Almere

Smashing met de winst naar huis

In een wedstrijd, die een promotie was voor de badmintonsport, heeft BC Smashing uit Wijchen op zaterdagavond 27 oktober 2007 in Sportcomplex De Toekomstgroep, de strijd om de derde plaats in de Big Boss Liga met 3-5 gewonnen van Dekker Almere. Maar Smashing was niet alleen de winnaar, dat waren ook de talrijke bezoekers die op deze wedstrijd waren afgekomen. Beide teams waren overigens niet volledig. Smashing miste Patty Stolzenbach en Dekker Almere moest het doen zonder de geblesseerde Engelse international Rachel Howard. Yvonne Hoogland was de vervangster van Rachel Howard en zij kweet zich uitstekend van haar taak. Hoogland, een 'product' van eigen Almeerse bodem, speelde twee puike partijen en was de relevatie van de avond.

Voor de eerste keer speelden Stephan Branderhorst en Erik Staats het mannendubbel tegen Jurgen Wouters en Stephan van Houtem. De eerste game was voor het Smashingduo (19-21) maar de tweede game was voor Branderhorst en Staats (21-18). In de beslissende game gaf wellicht toch de doorslag dat het koppel uit Wijchen meer op elkaar is ingespeeld en met 16-21 trokken zij de partij naar zich toe.
Ilse Vaessen en Yvonne Hoogland namen het in het vrouwendubbel op tegen Rachel Geertsen en niemand minder dan Brenda Beenhakker. De Almeerders wisten in de eerste game de schade te beperken tot 16-21 maar in de tweede game speelden ze vrijuit en dat resulteerde in een zeer spannende game. Beenhakker en Geertsen wonnen uiteindelijk toch maar zeer nipt met 22-24.
Robert Kwee, die dit seizoen uitstekend voor de dag komt, was ook nu weer een vaste waarde voor Dekker Almere. In zijn singlepartij tegen Leon Nottelman speelde Kwee helemaal zijn eigen spel en won verdiend met 21-15 en 21-14.
Het eigen spelletje spelen kon van Tim Vaessen niet gezegd worden. Vaessen die tijdens de afgelopen trainingen zo scherp was als een mes, kwam maar niet in zijn spel, mede ook als gevolg van het feit dat het hem niet mee zat. Gijs van Heijster is te slim om dit buitenkansje te laten lopen en pakte de partij met 17-21 en 14-21.
Dat Yvonne Sie een kansloze partij zou spelen tegen Brenda Beenhakker, was van te voren ingeschat, maar 6-21 en 10-21 kwam wel erg hard aan.
Yvonne Hoogland, die al een prima vrouwendubbel achter de rug had, speelde ook een fraaie vrouwensingle tegen Eefje Besseling. De Almeerse won de eerste game verdiend met 21-13. In de tweede game tapte Besseling echter uit een ander vaatje en zij nam ruim afstand en had op een gegeven moment een voorsprong van 13-19 op Hoogland. Terwijl een ieder al rekende op een derde game, dacht Hoogland daar duidelijk anders over. Zij knokte zich terug tot 20-20 en won de tweede game uiteindelijk met 23-21 en daarmede de partij. Een vrouwelijk huzarenstukje, zullen we maar zeggen.
Erik Staats en Yvonne Sie keken in hun mix tegen Nottelman en Geertsen al snel tegen een 2-13 achterstand aan maar knokten zich terug tot 18-18 om toch nog met 18-21 de eerste game te verliezen. In de tweede game waren Nottelman en Geertsen met 12-21 duidelijk sterker.
Jeroen van Moorst en Ilse Vaessen deden in hun mix betere zaken voor Dekker Almere. Met 21-7 was de eerste game ruim voor Van Moorst en Vaessen. In de tweede game gingen Besseling en Wouters beter uit de startblokken en namen een fikse voorsprong. Toch wilden Van Moorst en Vaessen het in twee games beslissen en dat deden ze ook door de achterstand weg te werken en met 21-19 de game en de partij naar zich toe te trekken.
Al met al een heerlijk avondje badminton in Sportcomplex De Toekomstgroep in Almere, heel veel toeschouwers, prima partijen en een sportieve sfeer, kortom een heerlijke ambiance voor spelers en toeschouwers.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Cock van Anrooij op 28-10-2007 om 11:49 uur

    BV Almere, complimenten voor een sfeervolle avond, mooi badminton, spannende partijen, sportief publiek. In Wijchen zullen wij er ook weer een mooie happening van maken.

  2. Krijn op 29-11-2007 om 09:50 uur

    De foto's: http://www.bvalmere.nl/team-1/2007-2008/fotos/dekker-almere-smashing-27-10-2007

Reageer op dit bericht (“Smashing met de winst naar huis ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)