Badminton Vereniging Almere

Team 14 speelt gelijk tegen Duinwijck 15

Herman Bertsch blesseert zich NA de wedstrijd! Het moet niet gekker worden! Nadat Herman Bertsch een puike prestatie had afgeleverd door zijn singlepartij en dubbelpartij te winnen, stapte hij de baan op om nog ontspannen een shuttletje te slaan met zijn daar toevallig aanwezige collega. Dit had hij beter niet kunnen doen. Gevolg: enkele weken aan de kant met een zweepslag. Voor teamcaptain Hans Oudijk was dit een geheel nieuwe ervaring die hem meewarig zijn hoofd deed schudden.

Duinwijck trok een blik aan ervaring open waardoor de Almeerders vol aan de bak moesten. Hans Oudijk en Herman Bertsch hadden moeite om door de verdediging van Rob van Baekel en Hans Dijkman heen te breken; ze moesten zelfs de tweede game inleveren. Meer variatie in het spel van de Almeerders zorgde uiteindelijk nog voor een redelijke score van 21-13 in de derde game.

In de damesdubbels debuteerde Jenny Mustamu (woensdagochtend recreant). Samen met Sylvia Smeekes bestreden ze Pieta Booy en Marijke Knip. De Almeerse dames konden lang bijblijven maar kwamen in beide games echter conditie en ervaring tekort.

In de tweede herensingle speelde Chris Elward bijzonder geconcentreerd tegen Jan Baekel. De opdracht was om het spel aan zijn tegenstander te laten en zich niet te laten verleiden tot te aanvallend spel. In twee zware games wist Elward het pleit in zijn voordeel te beslissen (15-21; 18-21). De eerste herensingle toonde de progressie van Herman Bertsch, deed hij het de vorige week nog in drie games tegen een zwakkere tegenstander, dit keer joeg hij Jan de Graaf over de baan hetgeen een mooi schouwspel opleverde en resulteerde in een twee games winst van 21-14 en 21-15.

De tweede damessingle begon hoopvol. Brutaal toonde debutante Jenny Mustamu zich de gelijke van Pieta Booy. Na een nipt 21-19 verlies in de eerste game ging het kaarsje van de ongetrainde Mustamu in de tweede game echter langzaam uit (21-9).

Cindy Voskuijl, de eerste damessingelaar, pakte met goed spel de eerste game tegen Marijke Knip; dit verblijdde haar zo dat ze vergat ook de tweede game er vol in te gaan; de derde game gingen beide dames gelijk op tot de 15 waarna de verlamming bij Voskuijl toesloeg en ze geen punt meer wist te scoren.

Evenals vorige week moesten de mixeddubbels de doorslag geven.

Cindy Voskuijl bewees in haar mix wel degelijk tot het einde te kunnen spelen en had een groot aandeel in de overwinning die ze met Hans Oudijk behaalde op Hans Dijkman en Pieta Booij. In een geconcentreerd gespeelde wedstrijd haalden beiden fel uit (23-25; 15-21).

Het tweetal Sylvia Smeekes en Chris Elward was heel dicht bij een derde game. In de eerste game moesten ze enkele malen een achterstand wegwerken; maar bij 14 – 14 liep hun tegenstander uit tot gamewinst (21-16). De tweede game was bloedstollend; met 28 – 26 kwam het koppel net iets te kort.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 01-10-2007 om 17:42 uur

    Toch een mooi resultaat Hans, doe wel een beetje voorzichtig met Jenny en voor Herman beterschap!

Reageer op dit bericht (“Team 14 speelt gelijk tegen Duinwijck 15 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)