Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

In mijn vorige column heb ik en passant mededeling gedaan van het feit dat onze vereniging op 13 juni 1988 is opgericht. Dat betekent dat wij in 2008 ons 20-jarig bestaan gaan vieren. C&B Entertainment BV oftewel Cockie en Blokkie zullen dit feest gaan organiseren en dan weten we zeker dat het een knalfeest gaat worden. Eén dezer dagen zal de feestdatum bekend worden gemaakt op deze site, dus dan kunt U er vast rekening mee houden en de feestdatum vrij houden.

In het nieuwe topsportcentrum Almere werd half oktober voor de eerste maal de Dutch Open gehouden. Ik heb begrepen dat het sportcomplex bij spelers, toeschouwers en organisatoren erg in de smaak is gevallen. En er waren meer bezoekers dan voorgaande jaren en dat is een goede ontwikkeling. Een aantal Almeerders heeft zich beschikbaar gesteld om voor dit evenement vrijwilligerswerk te doen. Zo hebben Jos en René Wu gechauffeerd en zij hebben ons ook op de site kond gedaan van hun ervaringen. In de eerste maanden van het jaar 2008 worden in het topsportcentrum Almere de Nationale Kampioenschappen gehouden en de Europese Kampioenschappen. Ook dan worden er weer vrijwilligers gevraagd en ik vraag U namens onze vereniging, maar ook namens de NBB, om over ondersteuning na te denken. Een goed moment om in de organisatiekeuken te kijken van grote evenementen (een mooi leermoment voor ambitieuze (jonge) mannen en vrouwen) en tevens de badmintontoppers aan het werk te zien.

We kunnen het ook nog over ons eigen sportcomplex hebben. We hebben een subsidieaanvraag ingediend bij de Provincie Flevoland en zijn in overleg met de gemeente Almere, om de opbergruimte in ons complex uit te breiden. Dat is allemaal niet eentweedrie geregeld, dat heeft tijd nodig. Maar we zijn er als bestuur van de beheersstichting en eigenaarstichting, druk mee bezig en we moeten ook wel. Immers het aantal leden voor het aangepaste badminton neemt gestaag toe. Zeker na de Opendagen die we houden specifiek voor de badmintonners met een lichamelijke beperking. Maar wat we ons nimmer hebben gerealiseerd (lekker slim trouwens) is het feit, dat de speciale sportrolstoelen van deze badmintonners moeten kunnen worden gestald in ons complex.

En dan de Big Boss Liga. Er helemaal niets over zeggen kan bijna niet. We zijn blij dat we weer gewoon aan het badmintonnen zijn op het hoogste niveau. En waarom het overleg dat binnen 45 minuten klaarheid gaf, twee maanden moest worden afgehouden, is mij nog steeds een raadsel. Maar goed, de kou is weer even uit de lucht, maar het wordt nu tijd dat we met echte hervormingen het badmintonnen beter op de Nederlandse sportkaart zetten. Onze mooie sport verdient dat. Alleen weet ik nog even niet hoe de eredivisie nu heet. Ik concludeerde enige weken terug dat de eredivisie niet langer de Big Boss Liga heette, dat werd vervolgens tegengesproken door Koos Roelant (van onder meer Duinwijck): “Het is nog wel degelijk de Big Boss Liga”, maar nu lees ik op de site van Duinwijck dat we de Multimate Liga gaan heten. Wellicht kan de bond op dit punt ook even de regie in handen nemen en alle eredivisieclubs op dezelfde wijze informeren.

Op de NBB-site hebben we gelezen dat Paul Heeroma is overleden op 61-jarige leeftijd. Dat is schrikken, dat kan ik U wel vertellen. Paul is vaak scheidsrechter en referee geweest bij ons. Paul heeft het woord heer in zijn achternaam, en een heer was het ook in woord en daad, kortom zijn hele uitstraling, zonder ook maar een moment saai te zijn. Het ging Paul altijd om het badminton en altijd net iets minder om de regels en reglementen. Als Paul bij ons in de hal kwam deed dat mij en velen met mij plezier. Wij zullen Paul missen en namens het bestuur wens ik zijn familie sterkte in deze moeilijke dagen.
Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)