Badminton Vereniging Almere

Van Zijderveld pakt ruime winst in Almere

Dekker Almere heeft zondagmiddag 11 november 2007 in Sportcomplex De Toekomstgroep met 1-7 verloren van Van Zijderveld. De uitslag doet het ergste vermoeden maar toch was er in veel partijen sprake van een gelijkopgaande strijd. Vier partijen werden in drie games beslist maar zij waren wel alle vier voor Van Zijderveld. Ook in deze wedstrijd moest Dekker Almere het doen zonder de geblesseerde Engelse international Rachel Howard. Yvonne Hoogland viel in en deed dat zonder meer heel erg goed.

Erik Staats en Jeroen van Moorst hadden tegen Van Zundert Velo nog geëxcelleerd in hun mannendubbelpartij maar tegen Dave Kodabux en Jorrit de Ruiter hadden de twee Almeerders het moeilijk. De eerste game was met 13-21 voor het Van Zijderveldduo. De tweede game ging gelijk op maar Kodabux en De Ruiter kwamen toch op matchpoint bij 18-20. Jammer was dat de scheidsrechter de service van Kodabux en De Ruiter in gaf, die volgens een ieder uit was. Wellicht had er anders nog iets meer in gezeten.
Ilse Vaessen en Yvonne Hoogland deden in hun vrouwendubbel prima zaken. In twee games, weliswaar benauwd, werd er fraai gewonnen met 21-19 en 24-22.
Robert Kwee deed het uitstekend in de eerste game tegen Lester Oeij en ook nu leek Kwee de winst in deze game te pakken. Toch was de game uiteindelijk met 19-21 voor Oeij en Oeij stak met 13-21 ook de tweede game in zijn zak.
Stephan Branderhorst gaf Dave Kodabux uitstekend partij. Kodabux won de eerste game met 18-21, maar Branderhorst, die de handen van het publiek vaak op elkaar kreeg, won de tweede game met 21-19. In de derde game gaf de ervaring van Kodabux wellicht de doorslag. Kodabux won verdiend met 14-21.
Yvonne Sie ging voortvarend van start in haar vrouwensingle tegen Yik Man Wong, kwam op voorsprong maar kon deze voorsprong niet vasthouden. Het werd 16-21 voor de Van Zijdervelddame. Ook de tweede game was met 11-21 voor Yik Man Wong.
Yvonne Hoogland deed haar stinkende best in haar vrouwensingle tegen Samantha Barning. De eerste game kon zij haar voorsprong net niet in winst omzetten en werd het alsnog 20-22 voor Barning. De tweede game was wel met 21-19 voor Hoogland. In de derde game nam Barning het heft in handen en won met 10-21.
Voor Jeroen van Moorst en Ilse Vaessen was het even wennen in hun gemengd dubbel tegen Jorrit de Ruiter en Georgy van Soerland. Zij verloren met relatief grote cijfers de eerste game met 9-21. In de tweede game kwamen de Almeerders sterk terug en zij wonnen deze game met 21-17. In de derde game was de partij in evenwicht maar Van Zijderveld trok met 19-21 net aan het langste eind.
Erik Staats en Yvonne Sie ondervonden min of meer hetzelfde in de eerste game (12-21). Staats kwam hoogst ongelukkig ten val en zijn linkerarm schoot even uit de kom. Toch speelde hij verder en samen met Sie wonnen zij de tweede game met 22-20. In de derde game namen Oeij en Yik Man Wong toch weer ruim afstand (11-21) en daarmede werd de eindstand bepaald op 1-7 in het voordeel van Van Zijderveld.
Bijzonder jammer dat juist in het dubbelweekend een blessure Dekker Almere parten speelde en dat met name in de wedstrijd tegen Van Zijderveld het dubbeltje af en toe net niet even de andere kant op rolde. Dat had voor de stand in de Multimate Liga wel zo leuk geweest.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Rob Deriga op 12-11-2007 om 13:36 uur

    Blijkt dat de knal van gistermiddag toch een straaljager is geweest.

Reageer op dit bericht (“Van Zijderveld pakt ruime winst in Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)